macramé veer, touw, decoratie

Macramé veer van touw maken

Je kunt je muur natuurlijk volhangen met foto’s, schilderijen en andere decoratie. Maar hoe leuk is het om je eigen wanddecoratie te maken zoals deze macramé veer van touw. Het ziet er moeilijkere uit dan het is en is eigenlijk best rustgevend om te doen. 

Wat is macramé?

Macramé is het knopen van draden met de hand. Door van draden te wisselen en verschillende knopen te maken ontstaat er een patroon. De mogelijkheden om te knopen zijn eindeloos. Zo kun je 3D of plat werken en verschillende soorten draden gebruiken. Je kunt er oneindig veel dingen mee maken, van vriendschapsbandjes tot plantenhangers. Ik maakte een veer voor aan de muur in onze woonkamer.

Veer van touw maken

Uit de Kerst box van Viking maakte ik laatst samen met de jongens kerstballen. Met het touw en de stokken die in de box zitten maakte ik een veer. Je hebt maar weinig nodig om deze macramé veer te maken:

  • Touw
  • Stok
  • Schaar
  • Geduld 😉

Bedenk eerst hoe lang je je veer wilt hebben. De veer die ik heb gemaakt is 30 cm. Knip een stukje touw af (hoe lang je de veer wilt hebben) en maak dit vast aan het stokje. Knip nu heel veel kleine stukje touw van ongeveer 20 cm.

veer, macramé

Pak nu een klein stukje touw en sla hem dubbel. Deze leg je onder het lange touw. Nu pak je nog een touwtje en ook deze sla je dubbel zodat er een lusje ontstaat. De twee uiteinden van het touwtje die onder het lange touw ligt, gaat door de lus en de uiteinden van het andere touwtje gaan door de lus van het andere touwtje. Trek nu de uiteinden aan en schuif het naar boven.

Zo ga je door totdat je helemaal beneden bent.

touw

macramé veer, touw

Met een schaar knip je je veer in model. Om hem pluizig te maken kun je het touw ook nog uit elkaar pluizen, maar hier had ik niet zoveel zin in haha 😉 .  Zo kun je oneindig veel macramé veren maken in allerlei verschillende maten en kleuren. Leuk om dit bijvoorbeeld in je slaapkamer te hangen boven je bed of maak er een mobiel van voor in de kinderkamer.

veer, macramé, macramé veer

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.