bruine vlekken

Plotselinge bruine vlekken

Van het één op het andere moment zat zijn voet onder de bruine vlekken. Ook klaagde hij over een pijnlijke voet. We twijfelden geen moment en reden naar het ziekenhuis. Maar of dat nou zo’n goed idee was?

Bruine vlekken

Sten klaagde opeens over zijn voet en vertelde ons ook dat hij een zere nek had. Toen Nick zijn sok uit deed schrok hij, want zijn voet zat onder de bruine vlekken.

”Krystle kijk eens wat zou dat zijn?”. Ik had werkelijk geen idee. ”Misschien een soort schimmel?”, zei ik. ”Wel raar, want gisteren had hij het nog niet”. ”Is het niet van een schoen die te strak zit?”, zei Nick. Maar dat ziet er wel anders uit en daarbij draagt hij thuis geen schoenen, want hij loopt het liefst op sokken.

Boenen met een washandje

Nick maakte zijn vinger nat en wreef erover heen, maar het werd er niet beter van. Toen probeerde hij het met een washandje eraf te halen, maar hoe hard hij ook boende het ging er niet af.

”Ik ging het opzoeken op Google, maar dat had ik beter niet kunnen doen”.

Even googelen

Het zat mij niet lekker en ik vond het er best ernstig uitzien. ”Wat zou het kunnen zijn?”. En wat ga je doen als je iets wilt weten? Precies je gaat het opzoeken op Google, maar dat had ik beter niet kunnen doen.

Het kan een soort schimmel zijn, maar wat nog veel erger was, het kan ook veneuze trombose zijn (een zeer gevaarlijke aandoening wat veel minder bij kinderen voorkomt dan volwassenen). Het bloed stolt waardoor kleine bloedklontjes adertjes kunnen blokkeren. Ik las allemaal nare verhalen en raakte al lichtelijk in paniek.

Ik vroeg aan Sten of het zeer deed. ”Ja”, zei hij en hij wees het aan.

googlen, google, voet, wreef, ziekenhuis, dokter, bruine vlekken, washandje, boenen, zere voet

Naar de dokter

Ik kon niet weg omdat we tijdelijk geen auto hebben en dus belde ik Nick. Ik vertelde (lichtelijk paniekerig) dat ik het niet vertrouwde. Zodra hij van zijn werk weg kon zou hij komen, ik kon vast de dokter bellen.

Maar de praktijk was op dat moment gesloten. Ik wilde net Nick weer bellen toen ik de werkbus al aan zag komen. Hij was direct naar huis gegaan en besloot om met Sten naar de Eerste Hulp van het ziekenhuis te gaan. Daar kan je altijd terecht dag en nacht.

Hij bekeek de voet nog even en wreef er nog eens overheen, maar dat had geen zin.

Wachten, wachten, wachten

Vanaf de parkeerplaats was het nog best een eindje lopen. Sten zijn voet deed zo zeer, vertelde hij, dat Nick hem moest dragen.

Ruim een uur hebben ze moeten wachten in de wachtkamer en toen waren ze aan de beurt.

Blamage

Eindelijk kwamen ze thuis en ik was zo gespannen wat het nou kon zijn. ”Nou dat hebben wij weer”, zei Nick en ik dacht meteen aan het ergste.

Op het ziekenhuis keek de dokter naar zijn voeten en vroeg of het zeer deed ”ja”, zei Sten. Ze pakte een doekje, spoot er wat alcohol op en wreef het er zo af! Ik geloofde het niet en dacht dat hij een grapje maakte, maar het was echt waar. Ik barstte in lachen uit ”Wat een blamage”. Nick kreeg nog een briefje mee voor de kinderarts waar op staat:

”Plötzl. Bräunliche Verfärbung am Fußrücken. Kein Truma, kein Sturz, kein Schmerzen. Die Verfärbung könnte mit Disinfektionmittel entfernt werden. V.a lokale Verfärbung von socken oder Schuhe”.

Wat een blamage zeg en wat ontzettend schamen! Ik kan er wel om lachen en Nick ook, maar dit briefje ga ik echt niet aan de kinderarts geven. Na de tijd had Sten ‘geen pijn’ meer en kon hij weer rennen.

Hij heeft geen nieuwe sokken of schoenen dus wat het nu precies geweest is, geen idee?

 

Wat is jouw ergste blamage? Ik hoor het graag 😉

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Gerdi schreef:

  Oeps… Wel vreemd dat jullie met t poetsen de vlekken niet wegkregen😬

  • Batboy schreef:

   Ja, daarom was ik zo in ‘paniek’. Zal wel een soort verf zijn wat in de huid is getrokken en dat krijg je er dan met water alleen niet af.

 2. Wat een blunder haha. Ik ben ook eens voor een kleine pijnlijke snee naar de dokter geweest en het enigste wat ze kon doen was desinfecteren en een pleister erop whaha. Ik dacht dat het gehecht moest worden maar dat hoefde helemaal niet.

 3. Mirjam schreef:

  Haha gelukkig was het niks geks.
  Ik kan me wel voorstellen dat je naar de dokter ging hoor!

  • Batboy schreef:

   Ja beter het zekere voor het onzekere. Dat heb je ervan als je iets gaat opzoeken je maakt jezelf dan gewoon bang!

 4. Sharon de Ridder schreef:

  Hilarisch verhaal!

 5. Leonie van Mil schreef:

  Oh hahaha gelukkig een goede afloop. Maar ik kan me voorstellen dat je hoed was geschrokken

 6. Charel schreef:

  Oh haha heerlijk dit soort dingen! Achteraf kan je er gelukkig om lachen !

 7. Haha, wat een toestand! En helemaal omdat hij zelf zei dat hij zo’n pijn had! Het zag er ook wel raar uit inderdaad. Komisch dat het met alchohol dan wel weg ging..

 8. karin schreef:

  Bij mijn kinderen kan ik het vrij goed inschatten, maar mijn blunder was bij mezelf. Bij ponypark slagharen kreeg ik een stamp van een bokkende pony en mijn horloge zat voor de helft in mijn vlees. Ik dus naar het huisje, ontsmet en met steristrips bij elkaar gebonden en verbandje er om. Was gat van ruim 2 cm en ongeveer een cm diep. Ik voor de zekerheid naar de spoed. Ruim 2 uur met de kids zitten wachten. Eindelijk aan de buurt; hoe hebt u ontsmet? Ok, nou ik kan het niet netter doen, dus ik ga er af blijven. Letterlijk 1 minuut binnen geweest bij de dokter…. Achteraf gezien vond ik het wel raar dat hij niet vroeg of ik een tetanusvaccin had gehad, maar ja.

 9. Van Hollebeke Ingrid schreef:

  Ik had ooit eens rode vlekken op huid die enorm jeukten,ik keek mijn producten na niets nieuws,het enige wat ik gedaan had was een verhuis van familielid van soort boerderij naar centrum ,eens bij dokter zei hij vlooienbeten 🙄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.