parkeren, auto

Parkeren is niet mijn ding

Parkeren is niet mijn sterkste punt en dat geef ik ook eerlijk toe. Vooral als je gehaast achter het stuur zit kan er weleens iets mis gaan. Ik heb nog nóóit iets met een auto gehad, maar deze auto die we nog geen 5 weken hebben raakte ‘iets’. 

Parkeren

Parkeren vind ik dus echt helemaal niks. Ik kan het gewoon echt niet en ik zoek dan ook altijd een parkeerplaats op waar ik de auto zo in kan rijden en ook makkelijk weer weg kan. Dat dacht ik deze keer dus ook: ”Ik zoek een parkeerplaats waar ik ‘makkelijk’ weg kan”. Laat dat makkelijk maar zitten, want dat heb ik dus totaal verkeerd ingeschat.

Andere auto

Ongeveer 5 weken geleden kochten we een andere auto en deze is nóg langer dan de vorige, namelijk 4.80 m lang! Het is natuurlijk eerst wel even wennen in een andere auto en in het begin vind ik het altijd een beetje eng, maar ik was snel gewend.

Het fijne én zeker handig is dat er een parkeersensor op zit, dus dat parkeren is nu helemaal geen probleem meer, toch?

”En toen gebeurde het; ik raakte een paal”.

Bang achter het stuur

Als je al met de gedachten ‘ik kan het niet’ achter het stuur gaat zitten, dan kan je ervan uitgaan dat het misgaat. En dat was bij mij dus zo. Ik was bang, omdat ik dacht dat ik de draai (toen ik van de parkeerplaats af wilde) niet kon maken. Overal waren obstakels en ze waren ook nog bezig op de parkeerplaats dus was er van alles afgezet met hekwerken. En toen gebeurde het; ik raakte een paal (meer een soort kast van een slagboom op een verhoogde stoep) en zat ‘vast’.

”Hoe kom ik hier ooit uit?”

Paniek

Natuurlijk meteen paniek. En als ik in paniek ben, weet ik niet wat ik moet doen dus probeerde ik achteruit te rijden, maar ook daarbij reed ik er wéér tegenaan (ja ik weet het, het is dom). Ik wist niet meer wat ik moest doen ”Hoe kom ik hier ooit uit?”.

Draaien ging niet en de enigste mogelijkheid om eruit te komen was om vooruit te rijden (dacht ik). Met het risico dat ik er weer tegenaan zou rijden en dat gebeurde dus ook.

De schade

Ik durfde niet te kijken, want ik wist dat de schade ernstig zou zijn. Mijn hoofd moest natuurlijk wel bij de weg blijven. Eenmaal thuis moest ik er wel naar kijken en het was vreselijk! Het slechte nieuws moest ik thuis ook nog vertellen en dat vond ik net zo erg.

De schade is geen grapje, want er moeten 2 nieuwe deuren in. Daar gaat ons spaargeld, dag vakantie.

Geen auto

De auto staat nu bij de garage en we hebben tijdelijk even geen auto. Geen auto is niet handig aangezien hier (bijna) geen winkels zijn op loopafstand, maar met drie kinderen op één fiets gaat ook niet lukken. Heel stom en ik baal natuurlijk ontzettend! Nu vind ik het nog enger om de auto ergens te parkeren.

Kan jij goed parkeren of zoek je ook altijd een makkelijke plek op?

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Het is net of ik mijn eigen verhaal lees… ik had het ook een paar weken nadat ik mijn rijbewijs heb gekregen, bij de Ikea in Hengelo. Daar moest er een nieuwe bumper op en dat koste 600 euro ofzo. Baalde echt sindsdien zoek ik ook altijd ruime parkeerplaatsen. Wij hebben ook een lange auto.

 2. Dewi schreef:

  Ach nee! Wat balen zeg! Ik heb het regelmatig gehad 😳 De eerste keer reed ik in een parkeergarage mijn spiegel eruit. Met parkeren tegen een paal en tegen een pilaar ..met parkeersensor. ..Zonde van het geld. Parkeren is ook niet mijn ding

 3. Kidzblogger.nl schreef:

  Ja ik kan best goed parkeren (al zeg ik het zelf)… Maar zoek als het even kan wel een makkelijke plek op. En als ik dan toch moet inparkeren, kan ik dat het beste achteruit.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Nee totaal niet. Ik kan per definitie niet file parkeren dus dat probeer ik niet eens. Het liefst parkeer ik ergens waar ik er voorwaarts weer uit kan rijden.

  • Batboy schreef:

   Nee, file parkeren probeer ik ook niet eens. De laatste keer dat ik dat heb gedaan was tijdens mijn rijlessen haha

 5. Greet schreef:

  Parkeren is ook niet mijn ding. Ook paar keer schade hier door gehad. Ik zoek altijd een makkelijke plek op. Dan maar een eind lopen… De no claim stijgt inmiddels weer 🙂

 6. Joanne schreef:

  Ah balen!! Ik ben zelf ook geen held in parkeren haha!

 7. Daisy Dingen schreef:

  Oh wat balen! Ik heb zelf geen rijbewijs (wel veel lessen gehad) dus kan hier niet over meepraten… Maar kan het me heel goed voorstellen.

 8. Leonie van Mil schreef:

  Ik haat parkeren. Alleen al om die reden pak ik liever de fiets of ov

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.