turbo force racers

Wordt een stoere racer met de Turbo Force Racers

Met de Turbo Force Racers van Vtech kan je auto’s besturen op afstand via een infraroodverbinding. De racebaan kun je in maar liefst vier verschillende banen bouwen, maar dat is niet zo mijn ding. Gelukkig weet mijn stoere racer van 5 jaar hier wel raad mee. Ben je klaar om te racen met coole geluids- en lichteffecten? 

Turbo Force Racers voor kinderen vanaf 5 jaar

Turbo Force Racers is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019 voor kinderen vanaf 5 jaar. Ideaal voor onze autoliefhebber Sten, want hij is dol op auto’s, banen en racen. Hij wil maar één ding en dat is winnen, maar dat willen zijn broertjes natuurlijk ook!

Turbo Force Racers Super Racetrack

Om te beginnen moet je natuurlijk eerst de racebaan in elkaar zetten. De racebaan is inclusief één Turbo Force Racers polsband (werkt op AAA batterijen) en raceauto. De Turbo Force Racers Super Racetrack is een racebaan met veel mogelijkheden, want je kan er maar liefst vier verschillende banen mee bouwen! Twee racecircuits om tegen elkaar te racen of ben je meer van het stunten? Dan kun je kiezen uit twee verschillende stuntbanen. Natuurlijk wilden de jongens de grootste baan van ongeveer 2 meter met stuntbaan, schans, tunnel én een spiraal dus gingen we aan de slag.

Om iets na te bouwen vanuit een beschrijving is niet zo mijn ding, dat inzicht heb ik niet echt. De banen hebben verschillende kleuren en de beschrijving in zwart wit hielp mij ook niet echt. Ik vond het een beetje onduidelijk en werd er een beetje geïrriteerd van. Hoewel er op de doos staat dat de montage door een volwassene gedaan moet worden snapte Sten het wel. Handig van die slimme jongens in huis 😉 .

turbo force racers

Toen de baan eindelijk in elkaar zat moesten er nog stickers op worden geplakt en iets gevouwen worden van karton. Ook dit lukte niet echt en hebben het maar vastgeplakt met plakband. Wel jammer dat er kartonnen onderdelen bij zitten. Deze gaan snel stuk en vallen steeds om en was mooier geweest als ze van kunststof waren. Desalniettemin was de baan klaar voor gebruik en kon de race beginnen.

Vier te gekke kleuren raceauto’s

De raceauto’s zijn er in vier coole kleuren: blauw, oranje, groen en geel. Om je auto op te laden plaats je hem op je polsband en door met je arm te schudden activeer je de turbo. Terwijl je auto aan het opladen is kun je wanneer je op een knopje drukt gesprekken horen tussen de pit crew en de racer. Er zitten maar liefst 40 geluiden en zinnen in met de stem van vlogger Furtjuh.

turbo force racers

turbo force

De polsband is makkelijk om je pols te bevestigen en je bestuurd je raceauto doormiddel van het touchpad.

turbo force racers

Je raceauto opladen

Het opladen duurt nog geen vijf minuten dus ook ongeduldige kindjes kunnen snel aan de race beginnen. Vergeet niet om het knopje aan de onderkant van de auto aan te zetten (anders kan het wel lang duren 😉 ). Er zitten twee kanalen op de polsband zodat je met twee auto’s tegelijk kan racen. Dit kan handig zijn, maar ook verwarrend. Zo was iemand eerst groen en daarna ging hij er vandoor met de oranje auto.

turbo, race

De jongens vinden het niet prettig racen met de polsband om hun pols en kunnen het beter als ze het in hun handen hebben. Het startpunt heeft een dubbele baan en als je slim bent druk je op de turboknop om direct met een flinke voorsprong te beginnen. 

racebaan, turbo

Soms blijft er een auto steken of hij slaat over de kop wanneer je over de schans gaat, maar met een beetje hulp van je lieve broertje doe je meteen weer mee met de race.

Wat vinden de jongens ervan?

De jongens vinden het een coole racebaan en zijn erg enthousiast! De racegeluiden en de lichtjes in de raceauto maken het helemaal af al kun je er met het enthousiasme van de jongens niet veel van verstaan wat er wordt gezegd.

Als je uitgeracet bent schakelt hij zich vanzelf uit en hoef je dus niet bang te dat de batterijen langzaam leeglopen, ideaal!

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.