type auto

Dit type auto past het best bij jou

Ben je van plan een nieuwe auto te kopen? Sta dan eerst stil bij de verschillende type auto’s die er zijn. Auto’s zijn er namelijk in allerlei soorten en maten en kunnen in verschillende behoeften voorzien. Daarnaast heeft het autotype – ook het carrosseriemodel – invloed op de doorverkoopwaarde van de auto. Benieuwd welk type auto het best bij jou past?

Welk type auto is op dit moment in trek?

Onderstaande soorten auto’s rijden het meest rond op de Nederlandse wegen! Vergeet niet om, voor aankoop, te checken hoeveel de premie van de autoverzekering en de wegenbelasting zal bedragen. Zo weet je precies wat je nieuwe auto je gaat kosten.

Sedan

Van alle autotypes is de sedan een van de meest voorkomende in Nederland. Kenmerkend voor sedans is dat ze uit drie delen bestaan. De motor ligt voorin, de passagiers zitten in het midden en de laadruimte bevindt zich aan de achterkant. Daarnaast beschikken ze vaak over vier aparte deuren voor de passagiers en een laadklep. Een bepaalde sedan op het oog? Vergeet dan niet een geschikte verzekering voor je auto voor  af te sluiten.

type auto

Vijfdeurs hatchback

Naast sedans behoren ook hatchbacks tot de populairste carrosseriemodellen. Opvallend is het compacte ontwerp van dit autotype: hatchbacks bestaan qua ontwerp uit twee delen. Net als bij een sedan zit de motor aan de voorkant, maar de passagiers en de bagage zitten allebei achterin. Hatchbacks hebben over het algemeen drie of vijf deuren en beschikken vaak over een achterbank die neergeklapt kan worden.

SUV en cross-over

De afkorting SUV omschrijft perfect wat voor type auto dit is. SUV staat namelijk voor ‘Sport Utility Vehicle’. SUV’s zijn dan ook heel geschikt voor gebruik buiten de geasfalteerde wegen. Met name de vele zitplekken (5 tot 7 zitplaatsen) en laadruimte maken SUV’s populair in Nederland. Ook cross-overs, die veel op SUV’s lijken, maken een opmars in ons kikkerlandje. Het grote verschil met een SUV is echter het platform waarop ze gebouwd zijn. Cross-overs worden gebouwd op het platform van een normale personenauto’s, waar SUV’s meer weghebben van een pick-up truck.

type auto

Coupé

Zoek je naar een wat luxere auto? Dan kom je al snel bij een coupe uit. Een coupe is een auto met twee deuren en een aflopende achterkant. Coupes zijn met name geliefd vanwege hun ontwerp, niet vanwege de hoeveelheid ruimte. Een coupé heeft namelijk maar twee volwaardige zitplekken aan de voorkant en beperkte ruimte achterin. Kleine kinderen hebben hier geen moeite mee, al is het voor volwassenen vaak wat (te) krap. Ook de hoeveelheid bagage die je kwijt kunt, is vaak beperkt.

Heb je een groot gezin en ben je opzoek naar een auto met veel ruimte? Voor gezinnen zijn dit ideale gezinsauto’s.

 

Wat voor type auto heb jij en welke eisen stel jij aan een auto?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Tessa schreef:

    Een klassiek porsche 911 in zilver is echt mijn droomauto. Maar dat zal bij dromen blijven, aangezien ik geen auto durf te rijden

  2. FleetGo schreef:

    De SUV is pas echt mijn ding. Heb laatst een kilometerteller gekocht om te kijken hoe vaak ik rij en nou.. ik zat binnen no time op de 10.000km extra! Ik raad het in ieder geval aan. Toffe artikel trouwens, hoop dat je in de toekomst wat vaker gaat bloggen over auto’s.

    Groetjes,
    Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.