kampeerplek, kamperen, tuin

Tips om te kamperen in je tuin. Zo creëer je je eigen kampeerlplek

Ga je niet op vakantie, maar wil je wel graag kamperen? Wat dacht je ervan om te gaan kamperen in eigen tuin? Zo maak je van je tuin een heuse kampeerplek en heb je echt een vakantie gevoel! 

Kamperen in eigen tuin

Kamperen hoeft helemaal niet duur te zijn, want het is voor kinderen net zo leuk en spannend om te kamperen in eigen tuin. Heb je geen tent? Tijdens de vakantieperiode zijn er bij een kringloop genoeg tenten te koop voor een kleine prijs of kijk voor tweedehands tentjes op Marktplaats.

kamperen, kampeerplek, tent

Creëer een kampeerplek

Wij kregen een koepeltent van een buurvrouw en dat bracht ons op het idee om te gaan kamperen in onze eigen tuin. Samen met Nick gingen de jongens om en om slapen in de tent. Ze zochten een mooie kampeerplek uit waar ze de tent gingen opzetten en de jongens waren dol enthousiast. Nog nooit wilden ze zo graag naar bed!

Om het extra gezellig te maken hang je wat sfeerverlichting op. Koop bij Action zomerse slingers, lampionnetje en leg een groot kleed naast de tent waar je kunt picknicken en je kampeerplek is klaar. Heel simpel, maar zo gezellig en leuk voor de kinderen!

Maak het avontuurlijk

Het duurt nog wel even voordat ze gaan slapen in de tent en om het avontuurlijk te maken heb ik een speurtocht uitgezet. De buurt ken je natuurlijk op je duimpje en een spannende tocht heb je dus zo uitgezet.

Na het lopen hadden de jongens wel trek en maakten we marshmallows op de barbecue. Je kan ook gezellig gaan picknicken met pizza’s, broodjes hamburgers of lekkere kippenkluifjes bij de tent. Na het eten hebben we spannende verhalen verteld en naar de sterren gekeken.

Slapen in de tent

Dan komt het spannendste: slapen in de tent ( vergeet niet je zaklamp mee te nemen! ). De jongens vonden het een super avontuur en hebben heerlijk geslapen. Nick iets minder, want hij was net iets te lang voor de tent. Ik daarentegen heb heerlijk geslapen  (in mijn eigen bed 😉 ).

Kamperen in je eigen tuin is vooral voor kinderen erg leuk en zo hoeft kamperen helemaal niet duur te zijn! Eigenlijk heeft het alleen maar voordelen, want je hebt geen bergen was, de wc is om de hoek en ze hebben geen last van wagenziekte van die lange reis.

Lees ook:

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Marie schreef:

    Mijn kinderen vinden het ook altijd een groot avontuur wanneer ik een tent opzet in onze achtertuin. Ik ben van plan om dat deze zomer weer te doen. Wellicht maken we er een feestje van en laten we andere familieleden ook komen!

  2. Esther Holten schreef:

    Ik vond het vroeger ook erg leuk om te kamperen in de eigen tuin. Het was altijd een feestje met al mijn vrienden. Soms mochten we zelfs slapen in de tent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.