blote voeten, mamablog, batboy

Blote voeten

De één loopt het liefst de hele dag op blote voeten de ander draagt liever schoenen, maar op blote voeten lopen is gezond en heel goed voor de spieren in de voeten.

Op blote voeten lopen

Als je vaak (dezelfde) schoenen draagt worden de spieren in je voeten zwakker. Loop je op blote voeten dan gebruikt je alle spieren in je voeten en zelfs je kuitspieren.

Deon houd er niet van om op blote voeten te lopen (net als ik). Ik houd er niet van om allerlei rommeltjes aan mijn voeten te hebben en ik vind het gewoon ook niet fijn lopen.

Geen schoenen aan

Ik kan Sten wel schoenen aantrekken, maar hij trekt ze meteen weer uit. Het liefst loopt hij de hele dag op blote voeten. Zelfs als we een stukje gaan wandelen wil hij liever geen schoenen aan. In de tuin en binnen loopt hij op blote voeten, maar op straat vind ik het een ander verhaal, want er kunnen allerlei scherpe dingen liggen.

Toen Sten voor de eerste keer op zonder schoenen buiten liep hoorde ik constant: ”Mama au”. ”Ja, dan moet je maar schoenen aantrekken”, zei ik dan, maar dat wil hij niet.

Bij de achterdeur hebben we een ijzeren deurmat liggen en dat doet natuurlijk ook pijn als je daar met blote voeten op loopt. De eerste keer liep hij er omheen, later stapte hij er voorzichtig op en nu banjert hij er gewoon overheen! Zijn voeten zijn er al gewoon tegen bestand. Deon daarin tegen wil er zelfs niet met sokken op lopen.

ijzer, deurmat, batboy, blote voeten, voeten, geen schoenen aan
ijzeren deurmat bij de achterdeur

Laatst gingen we naar de speeltuin en Sten wilde absoluut geen schoenen aan. Van mij mocht hij dan wel op zijn blote voeten, want zo ver was het niet ( al vond ik het wel een beetje eng dat er iets scherps op straat zou liggen ) en dat vond hij zo fijn! Hij rent zelfs nog harder dan wanneer hij schoenen aan heeft.

Maar toch heb ik liever dat hij schoenen aan heeft op straat, want met schoenen aan zijn je voeten natuurlijk wel beschermt.

Loopt/lopen jouw kind(eren) graag op blote voeten?

 

 

 

2 gedachten over “Blote voeten”

  1. Ik loop zelf ook graag op blote voeten door het huis. Ik vind het zo lekker fris aanvoelen aan mijn voeten. Nadeel: iedere stofje, vuiltje etc. op de vloer, voel je. En daar kan ik mij soms aan storen. Vooral als ik net heb schoongemaakt 😉
    Die kleine van mij heeft het snel warm en dus doe ik ook vaak zijn sokken uit. Daar koelt hij ook lekker van af. Hij lijkt het ook heerlijk te vinden. Ik ben benieuwd hoe dat zich ontwikkelt als hij eenmaal gaat lopen

  2. Die van ons wel. Mijn dochter trekt haar schoentjes en slippers vaak onopgemerkt uit. Thuis vind ik dat niet zo erg maar buiten ergens anders weet je nooit of er gevaarlijke dingen liggen waar ze op kunnen trappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *