kinderboerderij, mamablog, batboy

Kinderboerderij ’t Weustag

Een mooie dag om eens een keer naar de kinderboerderij te gaan. De ‘Kinderboerderij ’t Weusthag’ in Noord Hengelo is één van de grootste kinderboerderijen in de regio. 

Kinderboerderij ’t Weusthag

Vroeger ging ik met mijn ouders en broertje vaak naar de kinderboerderij ’t Weusthag. De bokken en geiten liepen daar los zodat je ze kon voeren en aaien, super leuk vond ik dat. Er was een ‘knuffelweide’ waar je in kon om de konijntjes te aaien. Ook is er een heel mooi bos; ’t van Alphenbos ( Weusthagbos ).

Het is al jaren geleden dat ik er ben geweest dus ik was benieuwd hoe de kinderboerderij er nu uitziet.

kinderboerderij, mamablog, batboy

De kinderboerderij

De dieren

Bij aankomst zag ik in de verte herten staan. Maar ze waren zo ver weg dat de kinderen er helaas niks van konden zien. We liepen verder op het pad en ondertussen had Deon al wat veren verzameld. Het eerste dier dat ze tegen kwamen was een emoe met eenden en ganzen erbij. De emoe kwam dichterbij en dat vonden de kinderen erg leuk!

emoe, batboy, weusthag, hengelo, kinderboerderij, weusthagpark, kinderboerderij weusthag

De emoe

De kinderboerderij is mooi aangelegd, maar ik zag geen één bokje lopen?! Een paar konijnen in een hok en geiten in een stal, waar Deon voor op zijn tenen moest gaan staan om iets te kunnen zien.

geiten, kinderboerderij, weusthag, hengelo

Er lopen wel kippen los en die probeerden ze natuurlijk te vangen! Nu snap ik ook wel waarom er geen bokken en geiten meer los lopen, want als al die kinderen elke dag achter die beestjes gaan aan rennen is dat voor de dieren ook niet leuk meer. Wel jammer, want het had altijd wel iets.

Er was nog een ezel en een pony en twee varkens die je wel kon aaien. Deon vond de varkens maar gek, want ze zijn helemaal niet roze!

varkens, ezel, kippen, kinderboerderij, batboy, weusthag, hengelo

Knuffelen

Er is ook een stal waar je nog naar binnen kunt en daar lagen 3 Vlaamse reuzen. Dit was de ‘kuffelhoek’. Ik vond de knuffelweide wel leuker, maar de kinderen konden wel een konijn aaien. Sten vond het konijn zo lief dat hij hem een kusje gaf!

En de kalkoen moest ook nog even op de foto, want Deon had er nog nooit één in het echt gezien. Hij moest er om lachen, want hij ziet er gek uit met die rare ‘kwabbel’.

kinderboerderij t weusthag

Het bos

We hebben er zo’n 15 a 20 minuten gelopen en daarna zijn we het bos in gegaan ( van Alphenbos ). Het was heerlijk koel in het bos en de kinderen konden er heerlijk spelen. Natuurlijk werden en grote stokken gezocht die als ‘wapen’ dienden.

spelen, weusthagpark, bos, hengelo, batboy, van alphenbos, kinderboerderij t weusthag

Lekker spelen in ’t van Alphenbos

Het bos is erg mooi en je kan er heerlijk wandelen. Maar door al dat rennen zijn de kleine beentjes moe geworden en kregen we dorst. Dus hebben we nog ergens een heerlijke milkshake gedronken.

milkshake, dorst, batboy, aardbei

Een heerlijke milkshake aardbei

Ik had mij van de kinderboerderij wel iets anders voorgesteld, maar de kinderen hebben zich vermaakt en daar gaat het om. Gelukkig zit er een mooi bos bij, want anders waren we binnen 30 minuten weer in huis.

Misschien vind je dit ook interessant: Stokke draagzak

Is er bij jullie in de buurt een mooie/leuke kinderboerderij?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Marieke Reuvers schreef:

  O wat jammer zeg! Normaal lopen de geiten en bokken altijd los! Ik ga er ook vaak heb met de jongens. Ze vinden het erg leuk

 2. Nathalie schreef:

  Ik woonde er vroeger in de buurt. In Enschede op Deppenbroek zit ook een hele leuke en eentje bij het Ledeboerpark.

 3. Leonie van Mil schreef:

  Ik vind de kinderboerderij echt geweldig. Bij ons zit er ook één in de buurt en we wandelen regelmatig even naar het hertenkamp.

 4. Ja, wel één heel bijzondere waar ze heerlijke ijsjes hebben.

  En ééntje wat verder op, maar die vinden ze ook leuk, want er ligt een super leuke zandbak bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.