gedenksteen, forever and for always, lonnekermeer, mamablog, batboy

Een gedenksteen bij het Lonnekermeer

‘Forever and For Always’ dat is de tekst op de zwerfkei die ligt bij het Lonnekermeer. De plek waar zij nog even ‘samen’ kan zijn met hem en de speciale herinneringen die zij daar samen hadden. Maar tot twee keer toe is deze steen respectloos in het water gegooid en de daarop volgende keer lag er een brief bij met een vriendelijk verzoek.

Lonnekermeer

Meren, beken, vennen, bos, heide en libellen rond een historisch landhuis, op de rand van ‘het bekken van Hengelo’. Het Lonnekermeer is een landgoed gelegen tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal rondom een tweetal meertjes.

Het Lonnekermeer is prachtig. Ik heb er zelf vaak gelopen met mijn hond en ook hebben wij een aantal van onze trouwfoto’s daar gemaakt. Een prachtig stukje natuur.

Forever and For Always

Wij zijn heus niet de enigste die daar onze trouwfoto’s hebben laten maken. Zo ook S en M, voor hun een speciale plek.

Helaas heeft deze mooie plek ook een droevige kant. In mei 2017 kwam er abrupt een einde aan het leven van M. Zonder afscheid te kunnen nemen van zijn vrouw, kinderen en geliefden stierf hij op 55 jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Gedenksteen

Op het Lonnekermeer heeft S een zwerfkei neergelegd (ongeveer 20 cm doorsnee) met de tekst ‘Forever And For Always’. Op de plek van hun mooie herinneringen op dé dag van hun leven ligt nu een steen aan het water.

lonnekermeer, mamablog, batboy, gedenksteen

De steen ligt niet in het looppad en geen mens die er last van heeft, maar daar denken sommige mensen anders over.

Lees ook: Afscheidsfotografie.

Respectloos

Op een dag dat S naar deze plek ging zag ze tot haar grote schrik dat de steen in het water was gegooid. Tot haar knieën in het water haalde ze de steen eruit.

Het ging een tijdje goed, maar toen de steen weer in het water lag, lag er op de plek van de steen een brief:

”Beste gedenker,

Wat fijn dat deze plek van bijzondere betekenis voor u is. Deze locatie is in beheer van Landschap Overijssel. Graag zijn wij op de hoogte van de gebeurtenissen in onze natuurterreinen. Om onze waardevolle gebieden goed te kunnen beheren is het belangrijk dat we ons aan een aantal voorwaarden houden. Daarom is het plaatsen van zichtbare gedenkstenen/bloemstukken/plantenbakken/vazen/versieringen rondom de gedenkplek niet toegestaan. Het zou fijn zijn als u de tastbaarheden rondom deze plaats op korte termijn weer meeneemt. Alvast hartelijk dank voor het begrip.”

Kwajongensstreek

Landschap Overijssel heeft te kennen gegeven dat zij overigens niks te maken hebben met de steen in het water. Zij vinden dit ook erg spijtig en veroordelen dit soort acties. Landschap Overijssel bied mogelijkheden om dierbaren op een natuurlijke en passende wijze te herdenken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan natuurlijke objecten of een gedachtenbankje.

Heel fijn dat Landschap Overijssel openstaat om samen te zoeken naar een oplossing.

Ik vind het erg triest dat sommige mensen niet van andermans spullen kunnen afblijven en zo respectloos omgaan met iets dat voor een ander heel dierbaar is.

*M we missen je <3

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Merel schreef:

  Wat ontzettend bekrompen dat er zo op wordt gereageerd. Het is toch niet zo dat iedereen zo maar van alles neerlegt? Bovendien vind ik dat als zoiets echt niet mag, je daar een persoonlijk gesprek aan wijdt en niet lafhartig de steen in het water gooit.

 2. Ik vind het ook niet kunnen dat die steen steeds wordt weggehaald. Hij ligt toch niet in de weg. Heel veel sterkte met het verlies van de 55 jarige man die te vroeg is heengegaan.

 3. Kreanimo schreef:

  Goh zeg….
  Wat erg. 😢

 4. Roelina schreef:

  Nah… een brief erbij was voldoende geweest. Je gaat dat toch niet zomaar weggooien?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.