bankje, speciale plek, lonnekermeer, gedenksteen

Het bankje bij het Lonnekermeer

Twee 2 jaar geleden overleed M. plotseling. Om hem te gedenken op een speciale plek werd er een gedenksteen geplaatst, maar deze werd een paar keer respectloos in het water gegooid. Landschap Overijssel vind dit erg spijtig en staat ervoor open om samen een oplossing te zoeken en in april 2019 werd er op deze speciale plek een bankje geplaatst met een prachtig uitzicht om zo de geliefde van S. te herdenken.

Lonnekermeer

Het Lonnekermeer is gelegen tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal en is een prachtig stukje natuur. Hier worden vaak (trouw)foto’s gemaakt en je kan er heerlijk wandelen. In 2018 was het Lonnekermeer tijdelijk niet toegankelijk voor wandelaars in verband met werkzaamheden, maar sinds eind februari 2019 is het weer toegankelijk en kun je genieten van dit prachtige natuurgebied.

Van gedenksteen naar bankje

Er zijn veel verschillende manieren om je dierbaren te gedenken. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal sieraad, een tatoeage (met as van de overledene), een plekje in je huis creëren of een speciale plek in de natuur.

Op een speciale plek bij het Lonnekermeer wilde S. haar partner gedenken. Ze plaatste op hun trouwdag een gedenksteen met de tekst ‘Forever And For Always’ om daar op die plek stil te staan aan alle mooie herinneringen. Helaas is er zeer respectloos omgegaan met de gedenksteen, maar Landschap Overijssel wilde graag samen een oplossing zoeken.

Landschap Overijssel bied de mogelijkheid om geliefden op een speciale manier te herdenken en in april 2019 is er op een speciale plek een prachtig bankje geplaatst.

bankje, lonnekermeer, gedenksteen

Oplossing

Hoe mooi is het dat er de mogelijkheid bestaat om op deze speciale manier je dierbare te gedenken. Op de plek waar je elkaar de liefde hebt verklaard, de dag van je leven te vieren en om voor altijd en eeuwig samen te blijven. Het bankje is voorzien van een plaatje met een persoonlijke boodschap. Y.N.W.A. (You Never Walk Alone).

Een plek waar je altijd naartoe kunt gaan om je geliefde te herdenken en te denken aan al die mooie momenten samen. Zo’n plek heb je nodig en deze is er nu.

gedenksteen, lgedenkbankje, onnekermeer, natuurgebied,

Een bankje met prachtig uitzicht

Met mijn gedachten bij jou zit ik stil aan het water. Denk ik aan de toekomst, hoe we samen zijn, later. Alleen op het bankje, in gedachten zit je naast mij. Ik praat tegen je en kijk even opzij. Je bent er niet, maar toch voel ik je aanwezigheid. Ik blijf nog even zitten en denk een hele tijd.

Konden we hier maar samen zitten en genieten van elkaar, maar nu zit ik hier alleen en dat voelt zo raar. Alleen, maar samen met jou in mijn gedachten blijf ik hier zitten om op jou te wachten. Je komt niet en ondertussen zit ik hier al uren op het water te turen. Ik mis je zo ontzettend veel, wij waren samen één en nooit lang alleen. Voor altijd en eeuwig wilde ik bij je zijn en samen genieten van dit prachtige zicht, dat leek mij zo fijn.

Op deze plek stonden wij ooit samen, nu zit ik op het bankje hier alleen. You never walk alone, maar alleen ga ik weer heen.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Wat een mooi initiatief is dit zeg!

    N.B. Wat is je blog anders geworden! Ik was hier een tijdje niet meer geweest, en werd verrast door de compleet nieuwe look : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.