trouwen, jurk van ikea, bruiloft, zwanger, batboy

Trouwen in een jurk van Ikea

Wij gingen trouwen toen ik 7 maand zwanger was van ons eerste kindje. Het probleem voor mij was dé juiste trouwjurk. Overal voelde ik mij ’te dik’ in, totdat ik de jurk van Ikea aantrok. 

Zwanger

Ik was 7 maand zwanger van Deon toen wij gingen trouwen. Voor mij hoefde het niet; zo’n dure jurk, maar natuurlijk wel één waar ik mij mooi in voelde.

Opzoek naar een jurk terwijl je zwanger bent is nog niet zo eenvoudig. Stad en land heb ik afgezocht, maar nergens kwam ik dé jurk tegen. Ik had mijn moed al opgegeven totdat mijn moeder met het idee kwam om een tuniek te dragen. Ik vond mijn benen namelijk niet mooi en zo is het idee gekomen om een tuniek te dragen (met legging eronder).

Ook de zoektocht naar de perfecte tuniek was niet eenvoudig en ik zag mijn trouwdag al helemaal niet meer zitten.

Trouwen in een jurk van Ikea

Dit unieke idee kwam van mijn moeder: Een tuniek maken van mijn vitrage van Ikea. De vitrage had ik nog altijd bewaard, omdat ik de stof zo mooi vond (ik ben heel goed in spullen bewaren😉 ) en dit kwam dus erg goed van pas.

Mijn oma is super handig en maakte voor mij een tuniek én buideltje voor mijn trouwdag. Na mijn werk ging ik bij mijn oma langs om te meten en te passen en ze ging voor mij aan de slag.

Te kort

Na een aantal weken was hij klaar, maar toen ik hem aantrok was de tuniek veel korter dan in het begin. Logisch natuurlijk, want mijn buik was ontzettend gegroeid! Een legging eronder was geen gezicht en dus heb ik de tuniek als jurk gedragen.

Zo ben ik dus gaan trouwen in een jurk van Ikea.

trouwjurk van ikea, batboy, te kort

Je trouwdag is al speciaal, maar door de jurk die mijn oma speciaal voor mij heeft gemaakt was het extra speciaal. De jurk hangt nog altijd in mijn kast en ben blij dat hij mij nu niet meer past 😉 .

batboy, trouwen in een jurk van ikea

Toen nog met ons tweeën (stiekem 3) en niet wetende dat we er een paar jaar later 3 bengels hebben rondlopen.

Lieve Oma, speciaal voor jou; dankjewel X

Lees ook:

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Roelina schreef:

  Wat cool! Het was misschien meer een noodzaak, maar ik vind dit wel echt enorm bijzonder. Zo’n jurk heeft niemand, alleen dat al is top en dan is ie ook nog van IKEA. Wie kan dat nou zeggen!

 2. Mirjam schreef:

  Wauw wat mooi!! En nog eens extra speciaal omdat je oma hem gemaakt heeft!

 3. Nathalie schreef:

  Wat een mooi verhaal achter de jurk en knap dat je oma dat kon maken. Heel origineel en bijzonder 🙂

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het werkelijk een briljant idee. En wat bijzonder, een jurk van Ikea. Ik dacht eerst dat zij Ikea tijdelijk een kledingcollectie hadden gehad ; )

 5. Kiki Multem schreef:

  Wauw echt super gaaf en wat zag je er mooi uit!

 6. Jill schreef:

  Super gaaf en wat een speciaal gevoel zal je hebben gehad op je trouwdag met zo iets persoonlijks en zelf gemaakt door je oma. Een mooi aandenken aan zowel je trouwdag als je oma.

 7. Mylou schreef:

  Wauw, zo mooi! En je hebt in ieder geval een jurk die niemand anders heeft. En dan ook nog eens speciaal door je oma gemaakt, heel tof :).

 8. Fie, hola-nova schreef:

  Ohh! Op de een of andere manier vind ik dat super schattig, echt leuk! In elk geval uniek 🙂

 9. Cynthia schreef:

  Wat een mooie bruid was je. Ik dacht ook echt even dat je een jurk van Ikea had die daar werd verkocht!!

 10. Eke schreef:

  Oh hij staat je echt prachtig zeg! Wat straalde je! Ik denk dat een legging het echt teniet had gedaan, zoveel mooier zo!

 11. Charèl schreef:

  Zo bijzonder! En wat een knappers zijn jullie zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.