mamablog, budget trouwring, batboy

Een trouwring voor één dag

mamablog, batboy, trouwring, een trouwring uitzoeken

Wanneer je gaat trouwen staat de ring symbool voor jullie liefde. Mijn ring had ik al snel gevonden, maar voor Nick was het iets lastiger. Hij werkt in de bouw en kan daarom geen ring dragen tijdens zijn werk. Is een ring dan wel nodig, want goedkoop zijn trouwringen niet. Uiteindelijk zijn we geslaagd, maar het had ook makkelijk een ring(etje)  van een bouwmarkt kunnen zijn.

Een trouwring uitzoeken

In maart 2012 zijn wij getrouwd en trouwde ik in een jurk van Ikea. Bij een antiek juwelier gingen we een trouwring uitzoeken en ik had de mijne al snel gevonden; een ring van witgoud met diamantjes en een pareltje.

Nick is niet zo van de sieraden en draagt het ook nooit, omdat dat in de bouw gevaarlijk is. Op dat moment was er niet echt veel keus voor hem en omdat mijn ring kleiner gemaakt moest worden besloot ik om bij het ophalen nog eens voor Nick te kijken.

De grootste ring

Het moest geen hele dure ring zijn, want de ring zou alleen maar gedragen worden op de dag zelf en dan is toch best zonde om zoveel geld uit te geven?

Voor Nick vond ik een mooie zilveren ring. Het moest wel een grote zijn, want hij heeft best dikke vingers. Ik nam de aller grootste mee en moest er wel een beetje om lachen, omdat hij zo groot was.

Eenmaal thuis deed hij de ring om zijn vinger, maar tot mijn verbazing paste hij niet, de ring was veel te klein! Samen gingen we terug om de ring groter te laten maken en de juwelier was met stomheid geslagen, want zulke dikke vingers had hij nog niet eerder meegemaakt. De ring werd groter gemaakt en met een diameter van 3 cm paste de ring.

een trouwring uitzoeken, mamablog, batboy

Zijn ring ligt in een doosje en word nooit gedragen. We hadden ook makkelijk even naar de bouwmarkt kunnen gaan om daar een ringetje te kopen, want daar vind ik het op lijken en het is nog goedkoper ook 😉 .

een trouwring uitzoeken, mamablog, batboy

mamablog, batboy, een trouwring uitzoeken

 

 

 

 

18 gedachten over “Een trouwring voor één dag”

  1. Toch een mooie en simpele keuze! Mijn vader heeft zijn ring ook nooit om, die kan het niet verdragen rond zijn vinger. Trouwringen is ook iets van de oude stempel, vind het zelf niet heel erg nodig!

  2. Ik dacht eerst dat de titel niet klopt. Een ring voor één dag. Maar nu snap ik het. Ja als je hem bijna niet draagt dan zou ik er ook niet veel geld aan uitgeven.

  3. Hihi ik snap dat jullie er om hebben gelachen. Ik draag mijn trouwring wel dagelijks, maar mijn man bijvoorbeeld weer niet. Niet omdat hij hem niet mooi vind, maar hij is het niet gewend om sieraden te dragen. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van je beroep of het handig is om een ring te dragen.

  4. Wel stom inderdaad dat je veel geld zou uitgeven aan een ring die nooit gedragen wordt. Misschien eentje tatoeëren dan heeft hij die altijd om en kan hij die niet kwijt raken

  5. Mooie ring die van jou! Wij hadden hetzelfde dilemma, maar hebben uiteindelijk wel een duur setje gekocht Puur omdat m’n man hem toch wel per se om wil hebben, ook al is het niet het allerveiligst met zijn werk. Wel romantisch, hij heeft liever z’n vinger eraf dan geen trouwring om, haha.

  6. Je hebt mooi trouwring. Mijn man en ik dragen geen trouwring omdat mijn man niet prettig vind voor werk. En ik zelf …de ring past het niet meer. Mijn vinger is dus groot geworden 😀

  7. Ik vind een ring echt superbelangrijk en het enige waar we niet op bespaard hebben tijdens onze bruiloft. Ik snap wel dat als je man het niets vindt, je ook niet teveel uit gaat geven.

  8. Mijn man werkt ook in de bouw, ik begrijp het dus wel een beetje. Zonde voor het geld. Wij zijn niet getrouwd en hebben geen ringen. Ik mag er trouwens ook geen dragen op het werk, dus indien we zouden trouwen zou het zonder ring zijn.

  9. Wowww wat is zijn ring groot in vergelijking met die van jou :O Maar wel goed dat de juwelier hem kon bijstellen. Snap wel dat je het zonde vindt van het geld als de ring toch niet gedragen wordt, maja nu is het een mooie herinnering 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *