trouwring

Trouwring voor één dag

Wanneer je gaat trouwen staat de ring symbool voor jullie liefde. Mijn trouwring had ik al snel gevonden, maar voor Nick was het iets lastiger. Hij werkt in de bouw en kan daarom geen ring dragen tijdens zijn werk. Is een ring dan wel nodig, want goedkoop zijn trouwringen niet. Uiteindelijk zijn we geslaagd, maar het had ook makkelijk een ring(etje)  van een bouwmarkt kunnen zijn.

Een trouwring uitzoeken

In maart 2012 zijn wij getrouwd en trouwde ik in een jurk van Ikea. Bij een antiek juwelier gingen we een trouwring uitzoeken en ik had de mijne al snel gevonden; een ring van witgoud met diamantjes en een pareltje.

Nick is niet zo van de sieraden en draagt het ook nooit, omdat dat in de bouw gevaarlijk is. Op dat moment was er niet echt veel keus voor hem en omdat mijn ring kleiner gemaakt moest worden besloot ik om bij het ophalen nog eens voor Nick te kijken.

De grootste ring

Het moest geen hele dure ring zijn, want de ring zou alleen maar gedragen worden op de dag zelf en dan is toch best zonde om zoveel geld uit te geven?

Voor Nick vond ik een mooie zilveren ring. Het moest wel een grote zijn, want hij heeft best dikke vingers. Ik nam de aller grootste mee en moest er wel een beetje om lachen, omdat hij zo groot was.

Eenmaal thuis deed hij de ring om zijn vinger, maar tot mijn verbazing paste hij niet, de ring was veel te klein! Samen gingen we terug om de ring groter te laten maken en de juwelier was met stomheid geslagen, want zulke dikke vingers had hij nog niet eerder meegemaakt. De ring werd groter gemaakt en met een diameter van 3 cm paste de ring.

een trouwring uitzoeken, mamablog, batboy

Zijn ring ligt in een doosje en word nooit gedragen. We hadden ook makkelijk even naar de bouwmarkt kunnen gaan om daar een ringetje te kopen, want daar vind ik het op lijken en het is nog goedkoper ook 😉 .

een trouwring uitzoeken, mamablog, batboy

mamablog, batboy, een trouwring uitzoeken

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 18 Comments
 1. Natalie schreef:

  Toch een mooie en simpele keuze! Mijn vader heeft zijn ring ook nooit om, die kan het niet verdragen rond zijn vinger. Trouwringen is ook iets van de oude stempel, vind het zelf niet heel erg nodig!

 2. Jamey schreef:

  Ikvind het een prachtige ring! Ik moet eerst nog maar eens gevraagd worden haha

 3. Marion schreef:

  Ik dacht eerst dat de titel niet klopt. Een ring voor één dag. Maar nu snap ik het. Ja als je hem bijna niet draagt dan zou ik er ook niet veel geld aan uitgeven.

 4. Hihi ik snap dat jullie er om hebben gelachen. Ik draag mijn trouwring wel dagelijks, maar mijn man bijvoorbeeld weer niet. Niet omdat hij hem niet mooi vind, maar hij is het niet gewend om sieraden te dragen. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van je beroep of het handig is om een ring te dragen.

 5. Loesinjakarta schreef:

  Ben blij dat jullie uiteindelijk toch een mooie ring hebben gevonden! Maakt helemaal niets uit dat ie maar één dag is gedragen, want het is wel de meest bijzondere dag van je leven! 😉

 6. Meike schreef:

  Er zijn ook een heleboel mannen die niet in de bouw werken en ook geen ring dragen.

 7. Ik heb even een liniaal langs mijn vinger gelegd om te kijken hoe breed 3 cm wel niet is. Dat is breed! Daar kan mijn vinger twee keer in!

 8. ja lastig als je hem verder niet kan dragen, om er dan veel geld aan uit te geven, snap ik goed!

 9. Tania schreef:

  Wel stom inderdaad dat je veel geld zou uitgeven aan een ring die nooit gedragen wordt. Misschien eentje tatoeëren dan heeft hij die altijd om en kan hij die niet kwijt raken

 10. Susan schreef:

  Mooie ring die van jou! Wij hadden hetzelfde dilemma, maar hebben uiteindelijk wel een duur setje gekocht Puur omdat m’n man hem toch wel per se om wil hebben, ook al is het niet het allerveiligst met zijn werk. Wel romantisch, hij heeft liever z’n vinger eraf dan geen trouwring om, haha.

 11. Dhini schreef:

  Je hebt mooi trouwring. Mijn man en ik dragen geen trouwring omdat mijn man niet prettig vind voor werk. En ik zelf …de ring past het niet meer. Mijn vinger is dus groot geworden 😀

 12. Dhini schreef:

  Het is jammer dat de ring niet dragen maar ik kan wel begrijpen. Wij dragen ook geen ringen want ze passen nu niet meer

 13. Eke schreef:

  Ik vind een ring echt superbelangrijk en het enige waar we niet op bespaard hebben tijdens onze bruiloft. Ik snap wel dat als je man het niets vindt, je ook niet teveel uit gaat geven.

 14. Babs schreef:

  Mijn man werkt ook in de bouw, ik begrijp het dus wel een beetje. Zonde voor het geld. Wij zijn niet getrouwd en hebben geen ringen. Ik mag er trouwens ook geen dragen op het werk, dus indien we zouden trouwen zou het zonder ring zijn.

 15. Eva schreef:

  Wowww wat is zijn ring groot in vergelijking met die van jou :O Maar wel goed dat de juwelier hem kon bijstellen. Snap wel dat je het zonde vindt van het geld als de ring toch niet gedragen wordt, maja nu is het een mooie herinnering 😉

 16. Diana schreef:

  Ik ben ook echt ringen drager dus ik zou het heel moeilijk vinden om de ring om te blijven houden. Maar wel goed dat jullie iets simpels kiezen. Mooi!

 17. Daphsn schreef:

  Mooie ringen. Simpel maar toch elegant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.