mamablog, batboy, waxinelichtjes maken, waxinelichtjes maken van kalebassen

Waxinelichtjes maken

waxinelichtjes maken, batboy, mamablog, waxinelichtjes maken van kalebassen

Nu het zo vroeg donker is steek ik gezellig de kaarsjes aan in huis, dat vind ik zo knus en warm staan. Vind je kaarsjes ook zo gezellig dan maak je deze waxinelichtjes heel eenvoudig zelf én ze branden ook nog heel erg mooi!

Waxinelichtjes maken

Eerder schreef ik een blog over de griezelige Halloween pompoen die we maakten bij tuincentrum Borghuis. Het was voor ons de eerste keer en nu heb ik de smaak te pakken, want ik wilde graag nóg meer gezelligheid in huis. De Halloween pompoenen staan buiten bij de voordeur en nu maakte ik waxinelichtjes voor binnen.

Bij ons in de straat staat een kar met kalebassen en samen met de kinderen liepen we er naartoe. Veel keus was er niet, maar we kozen 5 mooie uit.

waxinelichtjes maken van kalebassen, waxinelichtjes maken, mamablog, batboy

Waxinelichtjes maken van kalebassen

Bij de Lidl kocht ik een set om pompoenen te snijden. In dit pakket zit een stift, een groot en klein zaagje, een lepel en een ledlampje. De zaagjes zijn erg stevig en scherp en de lepel heeft extra kartels, wat het uitlepelen makkelijker maakt.

Met de stift heb ik op de kalebassen getekend (o.a. sterren) waar ik moet zagen. De kalebassen zijn veel harder dan de pompoenen waar we in hebben gesneden, maar gelukkig zijn de zaagjes erg scherp dus het was te doen (op een beetje kramp in mijn hand na). Met een priem heb ik er nog gaatjes in gemaakt voor een extra leuk effect.

mamablog, batboy, waxinelichtje maken, waxinelichtje maken van kalebassen

Gezellig!

Nadat alles is uitgehold kunnen de waxinelichtjes erin en heb ik ze op een dienblad gezet.

mamablog, batboy, waxinelichtjes maken, waxinelichtjes maken van kalebassen

En wanneer het donker is kunnen de waxinelichtjes aan. Het staat echt super gezellig en geeft een leuk effect. De gaatjes die ik met de priem heb gemaakt zijn iets aan de kleine kant dus ze hadden wel iets groter gemogen.

*Tip: haal de ‘dekseltjes’ eraf wanneer ze branden.

*Voor een langere houdbaarheid van de kalebassen gebruik waxinelichtjes op batterij. 

batboy, mamablog, waxinelichtjes maken, waxinelichtjes maken van kalebassen

Houd jij ook zo van de gezelligheid van waxinelichtjes? 

10 gedachten over “Waxinelichtjes maken”

  1. Aaah Wat ziet dit er leuk uit! Gezellig ook om samen met de kids te maken. Ik wist overigens niet dat de Lidl deze sets verkoopt. Als ik ze tegenkom neem ik zeker een setje mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *