rozen kaarsjes, kaarsen

Maak zelf deze romantische rozen kaarsjes

Wist je dat je zelf heel makkelijk je eigen kaarsen kan maken? Maak deze lieve rozen kaarsjes voor bijvoorbeeld Valentijnsdag of geef iemand een speciaal zelfgemaakt cadeautje, gewoon zomaar.

Zelf kaarsen maken

Deze rozen kaarsjes is niet iets voor kinderen om te maken. Wil je graag samen met je kindje aan de slag om zelf kaarsen te maken? Je kan het kaarsenvet ook in siliconen mallen gieten of gebruik een lege toiletrol, melkpak of glazen potjes als mal. Giet verschillende kleuren op elkaar voor een mooie regenboogkaars. Kinderen kunnen de kaarsen dan versieren met bijvoorbeeld glitters of de glazenpotjes pimpen.

Rozen kaarsjes

Hoe leuk is het om iemand een cadeautje te geven dat je zelf hebt gemaakt en het is nog budgetproof ook. Ook leuk om te geven voor Valentijnsdag, want met romantische kaarsjes scoor je zeker šŸ˜‰ .

Benodigdheden

 • Rode of roze kaarsen.
 • Rasp en een scherp mes.
 • Pannetje.
 • theelepel.

Bij een kringloop kocht ik roze kaarsen. Het maakt niet uit of ze gebruikt zijn, je gaat ze toch smelten. Let er wel op bij het kopen van de kaarsen dat ze niet alleen van de buitenkant gekleurd zijn, maar ook binnenin. Vaak zijn de goedkopere soorten (zoals de lange kaars op de foto) wit van binnen en dan heb je dus geen gekleurde roosjes. De lange kaars kocht ik eigenlijk puur voor de lont (ā‚¬0,15).

kaars, rozen

Werkwijze

 • Eerst heb ik de kaarsen geraspt, want het smelten gaat sneller als de stukjes kleiner zijn. Daarnaast is een kaars best hard om te snijden, maar als je het al eerst geraspt hebt is het daarna een stuk makkelijker.
 • De lont van de kaarsen kun je gewoon gebruiken voor je eigen kaars.
 • Zet een pannetje op een warmhoudplaatje en laat het langzaam smelten. *Tip: Voeg een paar druppels geurolie toe voor een heerlijke geur in huis.

kaars, rozen

kaars

 • Zodra alles vloeibaar is schep je er wat met een theelepeltje uit. Ik heb het kaarsenvet op het aanrecht gelegd, maar je kan het ook op een stuk bakpapier leggen.
 • Maak per keer twee rozenblaadjes. Maak je er meer dan kun je het grootste gedeelte al niet meer gebruiken, omdat het dan alweer te hard is geworden.
 • Zodra het kaarsenvet iets wit is uitgeslagen kun je er zo met een mesje onder schuiven.
 • De eerste keer rol je het kaarsenvet om het lontje.
 • Daarna plak je het er tegenaan en je ziet al snel de vorm van een roosje verschijnen.

roos, rozen

rozen kaarsjes, rozen

Zet de roosjes in een glazen potje.

kaarsenvet

kaarsenvet, kaars, rozen, kaarsen

Heb jij al eens zelf kaarsen gemaakt?

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Nee, nog nooit. Ik ben niet zo’n knutselaar helaas. Maar ik bewonder altijd hevig de mensen die het wel kunnen. Deze rozenkaarsen zijn prachtig.

 2. Jouvence schreef:

  Wat ontzettend leuk gemaakt die rozen van kaarsjes! Ik had ‘vroeger’ zo’n kinder kaarsenmaaksetje.

 3. Saskia schreef:

  wat ontzettend leuk dit. Ik heb vroeger al eens met kaarsvet lopen spelen (can oude kaarsen een nieuw maken, helaas zonder leuk resultaat. Mocht ik ooit eens wat tijd en zin hebben…

 4. Sherry schreef:

  Wat fijn van die rozen kaarsjes. Doe mij maar zo een set. Ik houd van kaarsen.

 5. Lauressa schreef:

  Oooh die zijn echt superleuk! Dit ga ik zeker een keer doen. Ook echt leuk voor Valentijnsdag.

 6. Heidi schreef:

  Wat fijne om zo iets moois te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.