mamablog, tuincentrum borghuis, batboy, halloween pompoen maken

Zo maak je een halloween pompoen

Een enge pompoen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Halloween. Voor ons de eerste keer dat we een Halloween pompoen maken. Dit deden we niet thuis, maar bij tuincentrum Borghuis in Deurningen. Heb jij ook al een Halloween pompoen gemaakt?

Tuincentrum Borghuis

Tuincentrum Borghuis in Deurningen organiseerde op 29 oktober een leuke kinderactiviteit voor Halloween. Van 13:00 uur tot 16:00 uur kon je komen griezelen en je eigen Halloween pompoen maken. Ook mocht je je laten schminken voor het ultieme Halloween gevoel. Voor deze leuke activiteit was geen inschrijving nodig en het was geheel gratis.

Een paar minuten voor 13:00 uur kwamen we aan, maar nergens tafels en pompoenen te zien. Waarschijnlijk waren we iets aan de vroege kant, want daar kwam de palletwagen aan met tafels én de pompoenen.

mamablog, batboy, halloween pompoen maken

Pompoen uitzoeken

Het werd al redelijk druk en iedereen mocht een pompoen uitzoeken. Je kan wel een beetje nagaan hoe dit gaat met zoveel mensen, maar gelukkig waren er meer dan genoeg pompoenen.

Deon en Sten hadden ieders hun eigen pompoen en een plekje aan de tafel. Sten zijn pompoen was zo groot dat hij verdween achter de zijne 🙂 .

mamablog, batboy, halloween pompoen maken

batboy, mamablog, halloween pompoen maken

Het werd steeds drukker en drukker en er moesten meer pompoenen komen. Deon zag daar een nóg grotere pompoen tussen zitten en wisselde zijn pompoen nog even om.

mamablog, batboy, halloween pompoen maken

Halloween pompoen maken

Voor ons was dit de eerste keer dat we een Halloween pompoen gingen maken, maar alles werd duidelijk uitgelegd en we konden aan de slag.

Met een stift teken je het gezicht op de pompoen en met het speciale kindergereedschap kon je de figuren eruit snijden/zagen. Voor Deon en Sten ging dat snijden nog niet zo makkelijk dus daar hebben wij even mee geholpen.

batboy, mamablog, halloween pompoen maken

Daarna kun je de pompoen gaan uithollen (ik vond het trouwens wel stinken). Omdat de jongens zo’n grote pompoen hadden was het uithollen voor hun nog niet zo makkelijk. Gelukkig was Nick erbij en ik moet zeggen het lijkt erop alsof hij het vaker heeft gedaan 😉 .

halloween pompoen maken, batboy, mamablog

Druk

Toen de pompoenen waren uitgehold mocht je er een waxinelichtje indoen en kon je hem meenemen naar huis. Het was wel ontzettend druk en er waren zelfs al mensen op de grond bezig, omdat er aan de tafels geen plek meer was.

De drukte voor deze activiteit hadden ze niet verwacht, want vorig jaar waren er slechts 7 mensen! Wij hebben in elk geval genoten en de kinderen vonden het erg leuk. Het personeel was ook erg aardig en behulpzaam. Wanneer je iets nodig had kon je er gewoon om vragen en niets was teveel.

De kinderen konden zich nog laten schminken, maar hiervoor stond ook een lange rij en het wachten duurde helaas te lang. We hebben het schminken dus maar overgeslagen.

Scary

Een ‘voordeel’ van de wintertijd is dat het nu eerder donker is en dus kunnen we al snel zien hoe de Halloween pompoenen branden.

batboy, mamablog, halloween pompoen maken

Super leuk om een Halloween pompoen te maken en dat gaan we zeker vaker doen!

Heb jij ook een Halloween pompoen gemaakt?

Lees ook:

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Lodi schreef:

  Super leuk. Ik heb het nog nooit gedaan maar mijn zus en neefjes die in Amerika wonen, doen het natuurlijk elk jaar. Ik weet dat het nog niet zo gemakkelijk is.

 2. Wat leuk dat een tuincentrum dit organiseert en nog gratis ook! Het lijkt me een super leuke activiteit voor kinderen. En wat was die pompoen groot zeg!

 3. Judith schreef:

  Op de oude school van dochter moest dit ook elk jaar, dus ik vind niet zo leuk meer, maar ze staan wel leuk vind ik!

 4. Felice Veenman schreef:

  dat ziet er super uit!!
  Ja pompoenen zijn keihard, kan me voorstellen dat het niet eenvoudig was!

 5. Hanneke schreef:

  Wat een mega pompoen haha. Lijkt me leuk! Wel zwaar werkje ook… niet?

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, nog nooit omdat het me best een lastig en moeilijk klusje lijkt. Maar die van jullie zijn mooi geworden zeg!

 7. Ja wij waren er ook! Grappig om elkaar daar tegen te komen. Wij hebben ze ook bij de voordeur gezet. Vonden het te druk dus volgend jaar maken we ze thuis. Volgens mij hebben ze er zelf ook geen rekening mee gehouden dat het zó druk zou worden. Toen mijn oudste klaar was waren alle 70 de pompoenen op. Helaas voor de andere kindjes die later op de middag waren dat zij geen pompoenen meer konden uitsnijden.

 8. Beau Bewust schreef:

  Wat super leuk om zelf een Halloween pompoen te maken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.