mamablog, batboy, sinterklaasfeest vieren

Zo hebben wij het Sinterklaasfeest gevierd

Afgelopen zondag vierden wij voor de tweede keer het Sinterklaasfeest. Dit keer bij opa & oma en als je zo hard zingt dan komt Sinterklaas langs, maar volgens Deon was het niet de échte Sinterklaas!

Sinterklaasfeest vieren

Ik kan het wel merken aan de jongens dat Sinterklaas in het land is, want ze zijn nóg drukker dan normaal! Het eerste feestje van Sinterklaas bij oma hebben we al achter de rug en afgelopen zondag vierden we nog een keer dit gezellige feest bij de andere opa & oma.

Nick heeft nog 2 broers en een zus dus de woonkamer bij mijn schoonouders was gezellig vol. Iedereen nam iets lekkers mee of maakte hapjes en voor de cadeautjes zorgde iedereen zelf.

Sinterklaas komt eraan

We waren met z’n allen heel hard sinterklaasliedjes aan het zingen toen de goedheiligman mét zijn Pieten eraan kwam! Super spannend natuurlijk voor de kinderen, want ze hebben Sinterklaas nog nooit in levende lijve gezien. Hoe zullen ze reageren? Zijn ze nog net zo stoer of zijn ze opeens verlegen jongentjes geworden?

Wat ik mij af vroeg was hoe Sinterklaas eruit zou zien, want ik heb weleens een Sinterklaas gezien wat helemaal niet op Sinterklaas lijkt. Dan komt Hij binnen met zijn Pieten en ik moet zeggen dat dat echt indruk maakt. Blij dat ik ook een hand van Sinterklaas kreeg en blij dat ik toch niet op zijn schoot hoefde te zitten 😉 .

Kom jij maar eens even bij Sinterklaas

Deon mocht als eerste. Het verbaasde mij dat hij zo rustig bleef en zong zelfs een liedje van Michael Jackson en natuurlijk een sinterklaasliedje. Ik kon wel zien dat hij opgelucht was dat hij van zijn schoot af mocht, maar HE DID IT!

mamablog, batboy, sinterklaasfeest vieren

batboy, mamablog, sinterklaas vieren

Sten (onze brutale aap) veranderde in een verlegen jongentje dat maar snoepjes naar binnen bleef proppen zodat hij niet kon praten. Op alles wat Sinterklaas hem vroeg mompelde hij maar ”ja”, zodat hij ervan af was.

sinterklaas vieren, mamablog, batboy, sinterklaasfeest vieren

Brent vond het helemaal niks en zette het op janken.

sinterklaas vieren, mamablog, batboy, sinterklaasfeest vieren

Sinterklaas en zijn Pieten zagen er fantastisch uit en het was zeer geslaagd. Bij het zingen van ‘Dag Sinterklaasje’ lieten ze nog wel een hele berg met cadeaus achter en dat was natuurlijk dikke pret. Al vond Brent zijn Sinterklaasje op zijn cadeau niet zo geslaagd. Hij balde een vuist en sloeg hem zo weg!

sinterklaasfeest vieren, mamablog, batboy

Gelukkig vielen de cadeautjes wel in de smaak.

batboy, mamablog, sinterklaasfeest vieren

Mama, dat is niet de echte Sinterklaas

Alhoewel Sinterklaas en zijn Pieten veel indruk hebben gemaakt, wist Deon mij te vertellen dat het niet de echte Sinterklaas was. ”Mama, dit was niet de echte Sinterklaas, want deze heeft een bril op”. ”Ja, maar anders kan Sinterklaas niet uit het boek voorlezen. Oma heeft toch ook een bril op als ze jou een verhaaltje voorleest?”. ”Mama, dit was niet de echte, dit was één van zijn hulpsinterklazen, want de *echte Sinterklaas zit nog vast op de boot” (*Sinterklaasjournaal).

sinterklaas vieren, mamablog, batboy, sinterklaasfeest vieren

*De leuke foto’s zijn mede mogelijk gemaakt door mijn schoonvader. Dankjewel Erik.

Lees ook:

Ga jij nog Sinterklaasfeest vieren of is Sinterklaas al langs geweest met zijn Pieten? Was jij vroeger bang voor Sinterklaas?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Melissa krijns schreef:

  Wat lijkt het mij lastig het geheim te houden dat sinterklaas niet bestaat. Wel super leuke fotos

 2. Erik Doorn schreef:

  Een leuk verhaal over een heel fijne Sinterklaas middag.

 3. Aniek schreef:

  Lijkt mij inderdaad ook lastig, als de kids steeds zeggen dat het niet de echte sinterklaas is 🙂

 4. Merel schreef:

  Hier zijn ze afgelopen zondag langsgeweest. Ik vond de pieten vroeger fantastisch, maar Sinterklaas maar eng. Nog steeds trouwens wel een beetje (alleen de echte niet haha)

 5. Mooi he! Die van mij begon ook over de intocht in ons dorp: ‘dat is een hulpsinterklaas.’ Huh. Oja! Sinterklaasjournaal! Haha!

 6. Mijn dochter is er nu bang voor. Met 7 jarige leeftijd hebben we onze oudste zoon midden in de zomer de waarheid verteld omdat hij veel vragen had en eigenlijk wel het gevoel had dat het allemaal niet klopte.

 7. querine schreef:

  ik denk dat ik mijn kind sinterklaas ga mee geven maar zo ver is het nog niet tot die tijd vieren we lekker kerst

 8. Sherry schreef:

  Wat leuk allemaal. Leuke foto’s. Sinterklaas blijft leuk al ben ik inmiddels student. Hier op de universiteit komt hij ook eens langs. Vandaag had ik geen college. Vorig jaar kregen we de hoognodige bezoek. Ik mocht een chocoladeletter nemen.

 9. Eke schreef:

  Wat een superleuk verslag, ook om te zien hoe je kinderen zo verschillend reageren! Wij hebben zojuist de eerste viering achter de rug. Zaterdag de laatste en dan vind ik het ook wel weer mooi geweest, haha

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Wij losten dat altijd maar op met de geruststelling: Dat is een hulpsinterklaas!

 11. Marieke schreef:

  Leuk om te lezen! Grappig hoe alle 3 de kids anders reageren op zo’n bezoek van de Sint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.