batboy, mamablog, sinterklaas vieren bij oma

Dank u Sinterklaasje

batboy, mamablog, sinterklaas vieren bij oma, sinterklaas bij oma

Afgelopen zondag was het feest, want toen is Sinterklaas bij oma geweest. De kamer was gezellig versierd met Sinterklaasjes en Pietjes en de kinderen zongen samen Sinterklaasliedjes. De kinderen zijn super verwend met cadeautjes en snoep en mijn broertje maakte heerlijke erwtensoep. 

Sinterklaas bij oma

Afgelopen zondag was Sinterklaas bij oma en het huis was vrolijk versierd met Sinterklaasjes en Pietjes. Mijn moeder was al op tijd begonnen om Sinterklaasjes te knutselen en na afloop mocht iedereen een Sinterklaasje meenemen.

Misschien denk je, nu al Sinterklaas vieren? Maar aan beide kanten van de familie word Sinterklaas gevierd en zo is het precies goed verdeelt. ”Daarom vind ik het ook zo leuk om in Duitsland te wonen, zegt Deon. We vieren 2 keer Sinterklaas en bij ons komt de Kerstman”. Ja, ik zou dan ook blij zijn met al die cadeautjes!

sinterklaas bij oma, batboy, mamablog

sinterklaas bij oma, batboy, mamablog

Voor de jongens waren er Pietenmutsen en voor mijn nichtje had mijn moeder een schattig haarbandje met mijter gekocht. Oma schminkte de kinderen en toen kwam de grote zak van Sinterklaas eraan.

mamablog, batboy, sinterklaas bij oma

De zak van Sinterklaas

Ook voor ons was het een verrassing wat er in de zak van Sinterklaas zat, want mijn moeder heeft voor al haar kleinkinderen cadeautjes gekocht.

Maar voordat de cadeautjes uitgedeeld worden heeft Sinterklaas nog een brief geschreven en iedereen luistert gespannen.

batboy, mamablog, sinterklaas bij oma

sinterklaas vieren bij oma, mamablog, batboy
De brief van Sinterklaas

Dan is het tijd voor cadeautjes. Sinterklaas heeft de kinderen erg verwend en de hele middag spelen ze met hun speelgoed.

batboy, mamablog, sinterklaas bij oma

Erwtensoep

Mijn broertje kan heel goed koken (heb ik van mijn moeder gehoord), maar helaas kan ik daar niet zo vaak van profiteren. Hij is thuis druk bezig geweest om heerlijke erwtensoep te maken en de pan stond te pruttelen op het gasfornuis.

De soep was echt heerlijk en ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet eerder zulke lekkere erwtensoep heb gehad. Dat heeft hij echt heel goed gemaakt! Nooit geweten dat mijn broertje dat kon. Hij had zoveel gemaakt dat we ook soep hebben meegenomen naar huis zodat we thuis ook nog kunnen genieten van de heerlijke soep.

batboy, mamablog, sinterklaas bij oma

Dank u Sinterklaasje

Het was een heel gezellige dag en mam je hebt de kinderen erg verwend, dankjewel! Voor volgend jaar mag mijn broertje weer een soepje maken, want dat is bij iedereen goed bevallen. Welke soep zou er dan in de pan zitten?

Volgende week is het weer feest, want dan komt Sinterklaas bij de andere opa en oma.

Wanneer ga jij Sinterklaas vieren en waar vier je dat?

20 gedachten over “Dank u Sinterklaasje”

  1. Wat is het huis bij oma mooi versierd zeg 😍
    Ook al zijn mijn kinderen er al wat te groot voor, ik kijk toch ieder jaar weer uit naar de Sint en zij stiekem ook denk ik 😉

    Xxx

  2. heerlijk! Sinterklaas met de hele familie! dat doe ik al mijn hele leven. Soms kijk ik er met verbazing naar: ooit een gezin met 3 meiden, nu een club van 19 man…
    En leuk met zelfgemaakt erwtensoep, zoooo lekkerrr. ( als ik de kans krijg maak ik het ook graag voor een grote groep, want voor 4 man erwtensoep koken is de moeite niet

  3. Hier vieren we dit jaar geen Sinterklaas, maar doen we cadeautjes met kerst. M’n dochter is nog wat te jong om het hele feest mee te maken, dus denk dat het volgend jaar wel wat anders gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *