kuiperberg

Kuiperberg Ootmarsum

Ootmarsum (gemeente Dinkelland) is een stad in Twente en wordt ook wel Siepelstad genoemd (siepel=ui). Drie keer per jaar tijdens de bouwvak is er een siepelmarkt wat vele bezoekers trekt. Het centrum is erg knus en heel nostalgisch met veel galerieën en kunstwerken op straat. Wij gingen naar de hoge heuvel de Kuiperberg om een mooie wandeling te maken en daar zag Deon iets waar hij erg van onder de indruk was.

De Kuiperberg in Ootmarsum

De Kuiperberg in Ootmarsum is een 71 m hoge heuvel in de gemeente Dinkelland. De top van de Kuiperberg ligt ten westen van Ootmarsum en maakt deel uit van de stuwwal (een rug in het landschap) die zich uitstrekt van Ootmarsum tot Uelsen (Duitsland).

Wij rijden vaak langs de Kuiperberg, maar zijn er nog nooit wezen kijken, tijd dus om dat eens te gaan doen op een mooie zonnige herfstdag.

Watertoren

De watertoren is een monument en een belangrijk deel van de stadgeschiedenis van Ootmarsum. De toren heeft een hoogte van 9.05 meter, is gebouwd in 1934 en staat op de Kuiperberg. Met de bouw van de watertoren kwam in Ootmarsum een eind aan de tijd dat de mensen het water uit putten en pompen moesten halen.

de kuiperberg in ootmarsum, mamablog, batboy

De watertoren heeft een inhoud van 216 m3.

Achter de watertoren ligt de Joodse begraafplaats. Hij is niet toegankelijk voor publiek, maar je kan hem wel bezichtigen door de toegangspoort.

de kuiperberg in ootmarsum, batboy, jongens mamablog

De Ootmarsumse wall

De muur op de Kuiperberg staat er nog niet zo heel lang. Ik vind het een prachtig gezicht! In de muur zijn glazen panelen gemaakt door glaskunstenares Desiree Groot Koerkamp en beeldhouwer Berend Seiger maakte een kunstwerk van meeuwen bovenop de muur.

mamablog, batboy, de kuiperberg in ootmarsum

ootmarsum, kuiperberg, mamablog, batboy

batboy, mamablog, de kuiperberg in ootmarsum

Een wandeling maken

Na al dit moois te hebben gezien zijn we een wandeling gaan maken op de Kuiperberg. Met een mooi uitzicht (wanneer je je goed kan oriënteren) op Oldenzaal, Hengelo, Nordhorn en kasteel Bentheim (hebben we niet gezien).

mamablog, batboy, de kuiperberg in ootmarsum

We hebben een korte wandelroute genomen en onderweg kwamen we toestellen tegen die de kinderen graag wilden proberen.

mamablog, batboy, de kuiperberg in ootmarsum

Het bokspringen heb ik me maar niet aan gewaagd, maar mijn lenige moeder sprong er zo overheen!

de kuiperberg in ootmarsum, mamablog, batboy

Na al die workouts zijn we wel toe aan een break dus tijd voor iets lekkers.

mamablog, batboy, de kuiperberg in ootmarsum

Het was wel een hele korte route, want we waren al snel weer bij het begin punt. Nog even uitrusten en genieten van het uitzicht.

batboy, mamablog, de kuiperberg in ootmarsum

Onder de indruk

Ootmarsum was rond het jaar 1000 één van de grootste parochies in Twente. Op de heenweg was Deon er stijl voorbij gelopen, maar nu zag hij iets wat hij wel heel erg interessant vond. Ik vertelde hem dat dat Jezus is en toen ging er bij hem een belletje rinkelen, want hier hebben ze hem op school over verteld. Ik sprak het alleen verkeerd uit volgens Deon, want hij kent het op z’n Duits. Hij begon allemaal waarom vragen te stellen en was er zo van onder de indruk dat hij er best een tijdje heeft gezeten en gekeken naar het beeld van Jezus.

mamablog, batboy, de kuiperberg in ootmarsum

Graag wilde hij ook zo’n beeldje hebben en bij de kringloop in Oldenzaal vonden we een houten kruisje met Jezus. Wat zo’n wandeling al niet met je kind doet!

mamablog, batboy, de kuiperberg in ootmarsum

Ben jij weleens in Ootmarsum geweest?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Yvonne schreef:

    Wat super leuk en wat een mooie omgeving.

  2. Ik wist niet dat daar een wandelroute zat. Cool! Maar eens een keertje kijken dan. Heb de muur wel gezien, rij er vaak langs richting ring Borne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.