kasteel bentheim

Uitgaanstip: Kasteel Bentheim

Een leuk uitje tijdens de herfstvakantie; Kasteel Bentheim. Het kasteel Bentheim in Bad Bentheim is de grootste hoogteburcht (op een natuurlijke hoogte gebouwde burcht) van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld.

Kasteel Bentheim in Bad Bentheim

Het was die dag heerlijk weer om het kasteel te bezoeken. Voor ons is Bad Bentheim ongeveer 20 minuutjes rijden dus dat is makkelijk te doen. Het is redelijk steil wanneer je naar het kasteel heen loopt en onderweg kwamen we een gezellige Biergarten tegen dus tijd voor een pauze.

Na het ijsje zijn we verder gegaan en bij het water zagen we heel veel schildpadden.

bad bentheim

Prijzen

De entree voor kinderen t/m 5 jaar is gratis. Kinderen van 6-14 jaar € 3,50 en vanaf 14 jaar betaal je € 5,00 p.p. ( dus ook volwassenen).

kasteel bentheim

Het kasteel is het hele jaar geopend.

 • 1 Maart – 1 november van 10:00 uur tot 18:00 uur
 • 2 November – 28 februari 10:00 uur tot 17:00 uur

Met een kinderwagen/buggy is het niet handig aangezien je vaak met een trap naar boven moet. Deze kan je bij de ingang in de kerk laten staan. Dus moest Brent de hele tijd gedragen worden, gelukkig vond hij het allemaal wel prima, al was het niet echt handig.

kasteel

Op onderzoek uit

De kinderen vonden het super gaaf om naar binnen te gaan en je bent vrij om te gaan en staan waar je zelf wilt. In het weekend of op afspraak is het mogelijk een rondleiding te krijgen, maar de jongens gaan graag zelf op onderzoek uit!

Door de glazen deur kan je bij enkele kamers binnen kijken en je kan met de trap helemaal naar boven. Deon vond de harnassen wel heel interessant. En even dacht hij dat er nog iemand inzat, dus bleef hij eerst even op een afstandje staan ( de held op sokken 😉 ).

Via hele steile trappen ( dus niet handig met een baby op je arm ) kan je naar boven naar de kerker, erg indrukwekkend om te zien, of naar beneden naar de kelder.

kasteel

Naar buiten

Eenmaal weer buiten wilde Deon graag helemaal naar boven naar de kruittoren ( de toren heeft een hoogte van 30 m ). Ik bleef beneden wachten met Sten en Brent, want je moet via hele steile trappen naar boven. De laatste steile trap is van hout en ik ben blij dat ik beneden aan het wachten was, want dit is ook niet handig met een baby op je arm en ik vond het voor Sten nog een beetje eng. Het uitzicht is ( volgens mijn man ) erg mooi en je kan heel ver kijken met uitzicht naar Lingen, Ibbenbüren, Gronau en Enschede.

Vroeger

In de middeleeuwen was de toren alleen op halve hoogte via een houten ladder vanaf de binnenplaats toegankelijk. Binnenin de toren is een kleine opening in de vloer te zien en dat is de enige toegang tot de 12 meter diepe, raamloze kelder. Die werd in de middeleeuwen gebruikt als kerker.

kasteel bentheim

Ik wacht wel beneden met Sten & Brent 🙂

Deon wilde graag nog een souvenirtje en voor € 1,05 kan je je eigen middeleeuws muntje laten drukken.

bad bentheim

Deon heeft een ”middeleeuws” muntje met een ridder.

Hapje eten

En zoals altijd hebben de mannen weer trek, dus zijn we gezellig in het centrum een hapje gaan eten. We zaten eerst aan een ‘gewoon’ tafeltje, maar toen de schommelbank vrij was zijn we daarheen verhuist ( waar ik achteraf toch een beetje spijt van had ), want de kinderen waren harder aan het schommelen dan aan het eten!

Na het eten nog gezellig door het centrum gelopen, waar een aantal winkeltjes ( op zondag ) open waren. Kasteel Bentheim is echt de moeite waard en daarna kun je gezellig nog even door het centrum lopen om ergens iets te gaan eten of drinken.

kasteel

Is/Zijn je kind(eren) dol op kastelen dan is kasteel Bentheim een leuk uitstapje tijdens de herfstvakantie.

Dol op kastelen en ruïnes? Ga dan ook eens naar kasteelruïne in Lage .

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Mijn jongens vonden het ook erg leuk, ze gingen ook op de grote kanon zitten. Buiten in het kasteelpark is ook een mooie speeltuin.

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vind het een mooi kasteel zo op de foto’s. Die ga ik zeker onthouden voor als we daar in de buurt eens komen.

 3. Kastelen en jongens blijven een top combinatie hè! 🙂

  In Engeland hebben wij er ook al bezocht! Warre vond het geweldig.
  Dit ziet er ook een mooi exemplaar uit!

 4. Oh ja Bentheim! Het is alweer heel lang geleden dat ik daar geweest ben! Als de kids nog ietsje groter zijn gaan we zeker een keer weer kijken. De kleine meid wil in een kasteel áltijd op zoek naar de prinses hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.