8 maand

Je kindje 8 maand

Tussen de 7 en de 13 maanden kan je kindje zelfstandig zitten. Brent is nu ruim 8 maand. Sinds 3 weken kan hij kruipen en nu kan hij al zelfstandig zitten.

8 Maand

Opeens zat Brent zomaar rechtop in de box en was aan het spelen. Hij vind het natuurlijk geweldig, want hij kan veel meer zien en zittend spelen is ook zoveel leuker!

Nu kan hij samen met zijn broertjes spelen, al vinden zij dat niet altijd even leuk, want dat speelgoed is niet van Brent ( aldus zijn broertjes ).

baby, ontwikkeling, 8 maand, zitten, kinderen, batboy, mamablog

Ik neem deze!

Dus er word even een hartig woordje met Brent gesproken 😉 .

baby, broertjes, 8 maand, ontwikkeling, batboy, mamablog, nee

”Ik snap het Deon”

Nee is nee

Zijn wereld is nu dus een stuk groter en hij gaat graag op onderzoek uit. Hij kan speelgoed met één hand pakken en als er iets op de grond ligt ( een pluisje ) houd hij het zo tussen zijn vingers om het te bekijken.

Ook wordt het tijd om ‘politieagentje’ te gaan spelen, want hij komt nu overal aan. Ik leer hem meteen dat dat niet mag en zeg dan: ”Nee, niet aankomen dat is van mama” en haal hem weg. Je moet het blijven herhalen en op een gegeven moment weten ze het wel.

Optrekken

Hij begint ook een klein beetje om zich op te trekken, want wie zal daar toch op de bank zitten? En als hij dat eenmaal doorheeft staat hij straks zo aan tafel en kunnen ze met z’n drieën aan tafel ruzie maken, spelen bedoel ik 😉 .

baby, 8 maand, batboy, mamablog, ontwikkeling kindje, optrekken

De ontwikkeling van Brent gaat opeens erg snel en wie weet zet hij zijn eerste stapjes al wanneer hij 9 maand is!

Met hoeveel maand zette jouw kindje zijn/haar eerste stapjes?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Kirsten schreef:

    Zo fijn als ze kunnen zitten vind ik! Maakt het voor hen ook een stuk leuker allemaal.. Lenne stapte toen ze 14 maanden was en ze zat op iets minder dan 7 maanden. Het optrekken heeft wel lang geduurd bij haar..

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik weet het niet meer. Maar wat leuk dat hij zo parmantig zit. Zo ziet de wereld er ineens een stuk anders uit.

  3. Oh wat schattig! Wat een mijlpaal he, als ze ineens van die spannende dingen gaan doen! Hier dachten we ook dat zoonlief met 10 maanden zou lopen, want met 9 maanden rende hij zowat langs de bank (wel met vasthouden hoor). Maar dat los lopen duurde echt nog tot 14 maanden, dat was veel te eng. En ik vond dat niet erg, want nu kunnen we beter dingen uitleggen, anders zijn ze zo jong en snappen ze ‘nee’ nog niet echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.