lolly, kasteelruine lage, herrenhaus

Leuk om naartoe te gaan met je kids: Kasteelruïne in Lage

Een lolly in de tas tijdens een uitstapje met de jongens is voor mij zeker een must. We zijn op een zondagmiddag naar het bos te gaan. Dit keer naar het bos in Lage waar we vorig jaar ook eens zijn geweest, maar nu kregen we een rondleiding bij het Herrenhaus en de kasteelruïne Helaas ging het niet zoals gepland en als ik dit geweten had, had ik wel meer lolly’s meegenomen!

Het bos in Lage

Zelfs bij De kapper moet ik eraan denken om lolly’s mee te nemen, maar deze keer was ik het gewoon vergeten. Normaal gesproken ga ik nooit weg zonder snoep en koek in mijn tas dus tja, dat is erg dom van mij!

Het was een heerlijke dag. ’s Morgens was het nog best fris en een beetje bewolkt, maar nadat Sten zijn middagslaapje ( gelukkig heeft hij dat nog ) heeft gehad zijn we op pad gegaan en toen scheen de zon volop. De laatste keer dat we in het bos in Lage waren was vorig jaar dus dat is al een tijd geleden. Zonde eigenlijk, want het is een heel mooi bos! De kinderen kunnen heerlijk rennen en dus mooi hun energie kwijt.

Natuurlijk vroeg Deon zich af waar de Boze Wolf zich had verstopt en ging samen met Sten opzoek. Ze hebben wel sporen gevonden, maar niks gezien.

Het Herrenhaus

Toen we bij de watermolen aankwamen stond er een groep mensen bij elkaar en natuurlijk waren wij nieuwsgierig wat daar aan de hand was en gingen erbij staan. Het was toevallig een open dag  van ”Het Herrenhaus” en we sloten ons aan bij de groep.

Na de verwoesting van de burcht in Lage juli 1626 vervielen de Lager goederen aan de provincie Overijssel. Op 11 juli 1635 werden ze als leen overgedragen aan Eustace de Croy ( graaf van Roeulx ). Acht jaar later verkocht hij de gehele bezitting aan Johan van Raesfelt tot Twickel voor 33.000 gulden.

herrenhaus, twickel, bos, boswandeling, batboy, lage, lolly, zondagmiddag, zondag

Het Herrenhaus in Lage

Dit prachtige huis is nog steeds bewoonbaar ( je zal er maar wonen ). De Heer des Huizes kwam net uit het ziekenhuis en er werden een paar regels verteld zoals dat je bijvoorbeeld niet voor het huis mocht langs lopen en toen kon de rondleiding beginnen.

Rondleiding Herrenhaus en Kasteelruïne

Deon liep al aardig voorop ( doet hij anders nooit ) en Sten begon al een beetje te jammeren, Brent was gelukkig nog steeds stil.

We kwamen aan ( van wat er nog over is ) bij de kasteelruïne. Deon vond het best interessant, maar Sten werd opeens poep vervelend en dat terwijl hij net zijn roes had uitgeslapen! Drinken had ik wel bij me, maar hij vroeg om iets eetbaars en ik grabbelde in mijn tas en gelukkig voelde ik een reep. Een heerlijke reep gevuld met fruit, wat was ik blij dat ik dat nog in mijn tas had! Maar dat was niet goed genoeg voor meneer en hij begon steeds harder te schreeuwen en te jammeren.

Ik deed maar net of ik er niet bij hoorde en liep door met de kinderwagen.

bos, batboy, boswandeling, wandeling, bos, kinderen, kasteel, buitenlucht

Kasteelruïne bij Lage

Vervelende kinderen

Bij de stop bij de kasteelruïne was Sten echt heel vervelend en ergens schaamde ik mij ook wel een beetje, maar ja ik kan er echt niks aan doen. Er waren nog wel meer kleine kinderen bij, maar die waren natuurlijk allemaal rustig.

De koek wilde hij ook al niet en hij zeurde om ijs en iedereen keek mij aan. Een oudere man sprak Nick aan dat hij hier weg moest gaan, omdat hij het zo niet kon volgen en het totaal niet vind kunnen dat er ‘zulke’ kinderen bij zijn! Nick heeft er op geantwoord en de man liet het er maar bij zitten. Ik heb het niet mee gekregen, want ik was ondertussen nog diep aan het graven in mijn tas en daar vond ik gelukkig ”het even stil momentje”: een lolly! Helaas was dit wel een hele kleine lolly en vond Deon het niet eerlijk dat Sten een lolly had ( kan je wel nagaan hoe het eraan toe ging ) en terwijl hij het zei had Sten hem al op gekauwd.

Gelukkig duurde de rondleiding niet zo lang en toen we bij de uitgang stonden zijn we ook maar snel weer weggegaan om bij de watermolen te kijken.

watermolen, lage, batboy, bos, boswandeling, wandeling, zondag, molen, wandelen, uitje

Koekeloeren

watermolen. molen, water, lage, batboy, wandelen, bos, boswandeling, lopen, zondag, kinderen

Watermolen

Volgende keer lolly’s mee!

Aangezien je weinig met pin kan betalen in Duitsland en wij geen cash geld bij ons hadden konden we dus geen ijs op het terras eten. We zijn maar naar de Mac gereden voor een ijsje.

Voordat we zomaar ergens spontaan naartoe gaan check ik eerst mijn tas maar even….

Heb jij ook altijd een voorraad snoep/koek bij je wanneer je op stap gaat?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Ik heb dat eigenlijk niet standaard in mijn tas zitten maar als we langer als een uur weggaan dan grijp ik vaak wel even wat spullen extra in de tas zoals drinkpakjes, knijpzakjes en soms snoep of koekjes.

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  In Sjakie en de chocoladefabriek noemt Willy Wonka lollie’s gaatjes op een stokje. Dat ben ik nooit meer vergeten en sindsdien blief ik ze niet meer.

 3. Ik heb altijd wel iets te eten in de luiertas zitten inderdaad: zakjes fruit (lievelings van zoonlief), lollies, zakjes kinderchips of Nijntje koekjes (liefst allemaal overigens). Leuk trouwens, dat Lage, voor mij ook niet zo heel ver weg, terwijl ik het helemaal niet kende, thanks voor de tip dus!

 4. Ik heb ook wel meestal iets in mijn tas.
  Maar vaak zijn het rozijntjes of bio-koekjes….

  Ik durf ook een lolly geven hoor, maar die heb ik niet standaard in mijn tas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.