kringloop

Schatten bij de kringloop

Als ik naar de kringloop ga kijk ik altijd tussen het speelgoed, want misschien ligt er wel iets moois tussen. Meestal is het niks en vaak ook nog kapot of niet compleet. maar als er dan iets moois ligt vragen ze er meteen de hoofdprijs voor. Dit keer heb ik een echte schat gevonden voor de jongens en de prijs was echt een lachertje!

Speelgoed kopen bij de kringloop

Ik vind het altijd erg leuk om te neuzen in de kringloop, net zoals de rommelmarkt. Een nadeel van de kringloop is dat je niet kan pingelen, de prijzen zijn vaak veel te hoog.

In Uelsen (Duitsland) zit ook een kringloop en daar loop ik geregeld naar binnen. Niet alleen om te kopen hoor ik breng er ook weleens wat naartoe. Bij deze kringloop zijn de prijzen nog leuk en betaalbaar.

Niet ruilen

Een nadeel is wel dat ze het meeste niet controleren of het wel compleet is of überhaupt wel werkt (al zeggen ze van wel). Zo kocht ik eens een puzzel waar 2 stukjes van misten (terwijl er opstond dat hij compleet was). En een spel Ezeltje strekje, die ook niet compleet was én het nog eens niet deed ook.

Natuurlijk ben ik ermee terug gegaan, maar ze deden nog moeilijk ook. Het ging mij niet eens om het geld, maar de teleurstelling van de kinderen. Als ik wat koop ga ik er wel vanuit dat het werkt én compleet is. In een ‘gewone’ winkel kun je ook ruilen of je geld terug krijgen, maar daar doen ze bij de kringloop nog steeds moeilijk over.

VTech speelgoed

Ik liep dus in de kringloop, maar bij het speelgoed lag niks. Althans dat dacht ik, want opeens viel mijn oog op een grote plastic tas in een mand. Hier zag ik iets wat leek op de Toet Toet auto’s van VTech en daar zijn mijn jongens dol op.

Er stond geen prijs op en ik wist natuurlijk ook niet of het wel allemaal werkte. Misschien hadden ze de batterijen erin laten zitten en waren ze gaan uitlopen?

Ik besloot maar eerst eens te vragen wat de prijs was. Ik dacht zelf zoiets van rond de € 10,-, maar tot mijn verbazing zei ze € 3,95. Voor die prijs nam ik het natuurlijk mee!

VTech brandweer

Thuis gekomen maakte ik de zak open en besloot het eerst schoon te maken, maar het zag er nog zo goed als nieuw uit. Niet beschadigd, niet kapot en er zat zelfs geen stof op.

Er zat een vliegtuig, kiepwagen en een vrachtwagen bij en ik deed ze aan om te kijken of alles nog werkte. De batterijen zaten er nog in en ze begonnen meteen te zingen (in het Duits).

mamablog, batboy, speelgoed kopen bij de kringloop

Verder zat er nog een brandweerkazerne, brandweerwagen en een aantal banen bij. Alles compleet en niks kapot 🙂 .

mamablog, batboy, speelgoed kopen bij de kringloop

mamablog, batboy, speelgoed kopen bij de kringloop

Een koopje

Dit vind ik nu echt een koopje. Bij elkaar heeft alles wel een winkelwaarde van rond de € 80,- en ik heb er maar € 3,95 voor betaald. Dat is nog eens leuk kopen en de jongens spelen er elke dag mee.

Koop jij weleens speelgoed bij de kringloop?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
  1. Wat een koopje! Dat krijg je nergens anders zo goedkoop en het is zo leuk speelgoed!

  2. Didi schreef:

    Geweldig dit zeg! Ik ben er ook dol op en ik kan zelf echt enorm genieten van dit soort vondsten voor dat soort prijsjes. Goed voor de beurs & goed voor het milieu.

  3. Roelina schreef:

    Die gok zou ik ook nemen, wat een fondsrt. Ben gek op kringloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.