flanellen, dekbedovertrek

Flanellen dekbedovertrek

Ken je dat, dat als je in bed stapt je de koude dekens over je heen slaat? Tijdens de wintermaanden is een flanellen dekbedovertrek daarom ideaal. Ik wil onze slaapkamer graag een make-over geven en omdat wij best een groot bed hebben is dat het eerste wat je ziet wanneer je binnen stapt. Een nieuw dekbedovertrek van Bedsupply is dus een goed begin van de make-over en zo’n flanellen overtrek kan ik je echt aanraden.

Onze slaapkamer

Onze slaapkamer, tja wat kan ik ervan zeggen. Ik vind hem gewoon niet mooi meer. Toen wij hier 9 jaar geleden kwamen wonen zag het huis er van binnen gewoon niet uit. Boven was nog het ergste; houten schrootjes aan de wanden en plafonds en veel schuine muren waar je niet veel mee kan.

Beneden was genoeg werk en omdat we nogal haast hadden om over te gaan naar onze nieuwe woning lieten we boven even voor wat het was. Toch wilde ik wel een gezellige slaapkamer dus sausde de muren en richtte het in. Dekbedovertrekken met bloemetjes, roosjes op het bed en nachtkastjes, en veel accessoires op alle plekken waar ik iets neer kon zetten. Ik was er helemaal blij mee.

Een slaapkamer voor de baby

Toen ik zwanger was van Deon werd de slaapkamer voor hem natuurlijk helemaal klaargemaakt en dat was een beste klus. Onze slaapkamer moest maar even wachten en ach ik was nog steeds tevreden met de onze.

flanellen dekbedovertrek, mamablog, batboy

De slaapkamers zagen er allemaal zo uit

En je weet hoe het gaat, want telkens wanneer ik onze slaapkamer een make-over wil geven komt er iets anders tussen wat voorrang heeft.

Flanellen dekbedovertrek

Graag wil ik onze slaapkamer een make-over geven en dat mag ook best na 9 jaar. Om te beginnen gaan alle dekbedovertrekken met bloemetjes weg, dat ben ik nu helemaal zat. Wij hebben een heerlijk groot bed (180×200) en dat is dus het eerste wat je ziet wanneer je binnenkomt. Een mooi en stoer dekbedovertrek is dus een goed begin.

Voor de koude wintermaanden is een flanellen dekbedovertrek echt heerlijk. Bij Bedsupply koos ik voor een dekbedovertrek van At Home With Marieke. Het overtrek ziet eruit alsof het gebreid is, dus het is niet alleen lekker warm, zo ziet het er ook nog eens uit.

batboy, mamablog, flanellen dekbedovertrek

Heerlijk slapen

Ik heb de dekbedovertrekken eerst uitgewassen en ze kwamen heerlijk zacht en bijna kreukvrij uit de droger. Het bed heb ik opgemaakt met flanellen hoeslakens, want ook dat is erg fijn in de wintermaanden.

Lees ook: Slapen in een hangmat.

flanellen

Onze slaapkamer is erg koud en wanneer je in bed stapt heb je met een flanellen dekbedovertrek geen last van koude dekens op je lichaam. Het is echt heerlijk zacht en aangenaam warm. Wij hebben beiden een apart dekbed (ook ideaal met het opmaken van het bed) dus ik kan mij helemaal in mijn eigen zachte dekbed wikkelen.

Ook de poes is er stiekem op gaan liggen en ik geef haar groot gelijk 🙂 .

mamablog, batboy, flanellen dekbedovertrek

Slaap jij tijdens de wintermaanden ook onder een flanellen dekbedovertrek?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 20 Comments
 1. Vera schreef:

  Zulke lieve fotos met dat katje! De kamer is echt mooi geworden.

 2. Wij slapen altijd onder katoen maar zal best eens flanel willen proberen. Leuk dekbedovertrek!

 3. Jamey schreef:

  Wat is het mooi geworden zeg! Ik hou ook van zulke lekkere dekbedden.

 4. Ik heb meestal een elektrisch dekentje op me matras heel licht even 5 minuten aanzet werkt toch ook wel heerlijk

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Het nadeel van flanel vind ik dat het niet zo lekker glad voelt. Maar het is inderdaad wel lekker warm.

 6. Heerlijk zo’n flanellen dekbed. Wij kunnen niet meer zonder en het is echt een stuk warmer dan die normale dekbedden van katoen.

 7. MC Kleuver schreef:

  Als ik vijf minuten in mijn bed lig, dan zijn de dekens opgewarmd. Zo te zien vind je kat het erg fijn 😉

 8. Marjolein schreef:

  Superleuk! Ik ben zelf helemaal fan van de dekbedovertrekken van Zara en dan vooral de katoenen varianten. Ik merk dat ik deze altijd kies zodra ik mijn bed weer verschoon

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben het trouwens helemaal met je eens dat een nieuwe dekbhoes wonderen kan doen voor de sfeer en uitstraling van een slaapkamer.

 10. Madelon schreef:

  O heerlijk flanel! Ik ben er gek op. In de winter hebben wij dit altijd op het bed

 11. nee ik slaap nooit onder een flanellen hoes. een dekbedovertrek kan heel wat doen voor je slaapkamer qua uitstraling!

 12. Ester schreef:

  Herkenbaar verhaal :’).
  Wij zijn in augustus verhuisd en zouden graag in het Kerstverlof onze slaapkamer aanpakken. We slapen nog steeds met een matras op de grond, haha.

 13. Susan schreef:

  Katoen en satijn! Geen flanel, veel te zweterig haha… Satijn is weer heel goed voor m’n krullies, katoen ruikt vet lekker als het uit de was komt…

 14. Natalie schreef:

  Ik had vroeger heel graag flanellen lakens, maar heb er nu ik alleen woon eigenlijk geen meer. Zou er eens voor moeten kijken, is toch altijd fijner in de winter!

 15. Eva schreef:

  Ik heb het sws altijd koud in bed haha. Wij hebben geen flanellen dekbed. Onze slaapkamer opknappen staat hier overigens ook op de planning… al 2 jaar ofzo 😀

 16. Kimberley schreef:

  We hebben eerder nog nooit flanel gehad. Ook wij willen vernieuwing in de slaapkamer, dus wie weet binnenkort wel.

 17. Verena schreef:

  Ik heb ook zo’n flanellen deken. Het is echt heerlijk! Zoveel beter dan een normaal deken 🙂

 18. Eke schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar een flanellen dekbed, al vind ik een koel bed ook wel weer fijn, ondanks dat ik een koukleum ben, haha

 19. Marieke schreef:

  Heerlijk warm zo’n flanellen deken! Wij hebben er ook 1!!

 20. Mieke schreef:

  Ik wil altijd graag met een klein kiertje open slapen, maar dan krijg ik jet we super snel k-k-koud.. goede tip, dat flanel 👍🏻😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.