wel of geen kerstboom, mamablog, batboy

Wel of geen kerstboom?

Ik twijfelde nog even of ik het zou doen; wel of geen kerstboom? Je hebt natuurlijk kinderen die nergens aankomen, maar ik ken de mijne šŸ˜‰ Toch vind ik dat een kerstboom er gewoon bij hoort vind je ook niet? Hij staat er wel, maar nu heb ik eigenlijk spijt.

Wel of geen kerstboom?

Vorig jaar schreef ik een blog ‘Niet aan de kerstboom komen’ metĀ mogelijke oplossingen zodat die grijpgrage handjes niet aan de kerstversiering in de boom komen. Ik twijfelde nog even of ik de kerstboom Ć¼berhaupt dit jaar wel neer moest zetten en begon eerst maar met kerstversiering buiten bij de voordeur en binnen hoog op de planken.

wel of geen kerstboom, mamablog, batboy

Ik heb niet alles neergezet, want daar is geen ruimte voor op dit moment (althans niet waar Brent niet bij kan). De verzameling notenkrakers horen er sowieso bij en Sten vind ze ook helemaal geweldig. Net zoals de zingende eland waar de jongens heel lang naar kunnen kijken en luisteren.

wel of geen kerstboom, batboy, mamablog

Kerstmannetje gemaakt van een pinda

wel of geen kerstboom, mamablog, batboy

Alles moet hoog

Toen ik de smaak te pakken kreeg om alles te versieren moest de kerstboom er wel komen, want zonder boom is het ook zo saai. Brent lag in bed en zo kon ik mijn gang gaan met de boom.

EĆ©n van de oplossingen van vorig jaar heb ik dit keer toegepast, namelijk: alles hoog in de boom hangen. De breekbare ballen bovenin en een paar dingen onderin de boom, want anders ziet het er ook zo gek uit.

Toen ik Brent uit bed haalde liep hij direct naar de boom. ”Ooh”, zei hij. ”Niet aankomen dat is van mama”. In het begin ging het nog redelijk, maar hoe langer de boom hier staat hoe meer hij eraan gaat zitten. Natuurlijk blijf ik nee zeggen en haal hem weg, maar ja ik moet soms ook naar de wc of even naar de keuken om wat drinken/eten te halen.

Een saaie boom

Brent haalde alles uit de boom en heb toen alles maar bovenin gehangen. Maar ook daar kan hij bij, want de banken staan ernaast en daar kun je natuurlijk makkelijk op klimmen. Ook alles wat bovenin hangt kan er dus uit.

Toen Ć©Ć©n van de robotjes van de kinderen op de grond kapot viel heb ik maar besloten om alle kerstversiering eruit te halen op een engeltje en een zelfgemaakte ster van Deon na.

Mijn zwager attendeerde mij erop dat ik wel een hele saaie boom heb en ja ik geef hem groot gelijk.

wel of geen kerstboom, mamablog, batboy

Gelukkig hangenĀ de lampjes er nog wel in al duurt dat denk ik ook niet heel lang meer. Even de woonkamer uit om een pamper weg te gooien is dus not done.

wel of geen kerstboom, mamablog, batboy

Ook de vensterbank is handig om op te staan

Moet jij ook alles hoog in de boom hangen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 16 Comments
 1. Saskia v B schreef:

  Herkenbaar….Wij durfden het niet aan met onze dreumes en hebben een wat kleiner model gekocht en die op een kastje gezet. Heel gezellig! Fijne feestdagen!!

 2. Cindy schreef:

  Vorig jaar moest ik alles omhooghangen in de boom. Dus mijn boom was voor de helft versierd. Nu is mijn zoontje 2,5 jaar en we hebben een kleinere boom gekozen, hij mocht hem versieren en hij heeft een mini (vals) boompje op zijn seizoenstafeltje staan waar hij altijd mag aankomen. Hij blijft er tot nu toe van af (hout afkloppen)

 3. marjolein schreef:

  Fijne feestdagen! wij hebben ook weer een veel te grote boom, volgehangen met heel veel leuks. geen kerst zonder boom toch šŸ˜€ Helemaal leuk! Ik word blij van een boom

 4. Ja, die tijd hebben wij ook gehad. En we hebben nog steeds alleen maar kerstballen die niet kapot kunnen vallen.

 5. Malou schreef:

  Hm ja, daarom heb ik er geen neergezet haha. En ook door onze kittens, dat zou nooit goed gaan denk ik.

 6. Babs schreef:

  Haha ik twijfelde ook met de peuter in huis. Dus opteerde ik voor een kleine boom op de kast. Werkt prima. En ongelofelijk zelfs de pakjes blijven onze geroerd liggen onder de boom. Nooit durven dromen

 7. Charel schreef:

  hahaha zo grappig om te lezen! Ik ben dol op jouw artikelen. Ik snap het heel goed hoor. Hier nog geen last van grijpgrage handjes. Lijkt me stiekem toch wel leuk dat ooit mee te maken

 8. Lodi schreef:

  och jee, dat hebben we hier gelukkig nooit gehad, ik heb altijd de boom wel neer kunnen zetten.

 9. Je kunt eventueel de boom ook aan het plafond hangen. Ver weg van grijpgrage handjes. Ik heb gehoord dat dit serieus een trend is!

 10. Vera schreef:

  wij hebben precies het zelfde, alleen dan met katten. Aangezien ze nog heel jong zijn willen ze met alles spellen en zijn ze heel nieuwsgierig. Daarom hebben wij maar een klein kerstboompje met neppe ballen gedaan.

 11. esther schreef:

  Gelukkig gaat dat met onze peuter heel goed. Hoewel hij de hele boom wel versierd met eigen gemaakte pakjes voor de kerstman.

 12. Wij hebben de glazen kerstballen er niet ingehangen enkel slingers en wat plasticballen. Zo is het goed te doen.

 13. Laura Martens schreef:

  Sowieso wel! Ik vind kerstbomen echt geweldig en er echt bij horen! Wel onhandig inderdaad, maar ik denk dat er genoeg opties zijn, zoals anderen ook al gereageerd hebben!

 14. MamaPlaneet schreef:

  Ik ben pro kerstboom šŸ˜‰ Ik vind het prachtig en het hoort erbij. Toch slaan we schijnbaar dit jaar over šŸ™ Iets met de uitgelopen verbouwing.

 15. Linda schreef:

  Haha, ik ken het hoor. Hier ook twee jongens die overal altijd aan moeten zitten. Mijn kleine kleutertje van 4 vindt het prachtig om de versiering uit de boom te halen en er opnieuw weer in te hangen.

  Ik laat het breekbare spul daarom ook vooral lekker ingepakt. We hebben onbreekbare ballen, veel dingetjes van hout, belletjes, en versieren met koekjes (die hangen we wel hoog). Zo kunnen ze lekker aan de gang met de boom en gaat er niks stuk. En wie weet worden het wel interieurontwerpers later šŸ˜‰

 16. Maaike schreef:

  Oh wat is hij erg! Wat jammer dat het niet lukt om zo een kerstboom te laten staan. Hier staat de ‘wat kleinere kerstboom op een kast en kan de jongste er niet bij, stuk rustiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.