niet aan de kerstboom komen

Niet aan de kerstboom komen!

Heel gezellig al die kerstversiering en de ballen in de kerstboom, maar met kleine kinderen is het niet echt handig. Ze zijn zo snel dat je het niet kan afgrijpen. Het is ook heel aanlokkelijk al die lichtjes en versiering, maar hoe zorg je ervoor dat ze nergens aankomen? Het zinnetje ”niet aan de kerstboom komen’ maakt niet veel indruk.

Kerstversiering hoog neerzetten

Samen met Deon en Sten hebben we het huis gezellig versierd. Tegen Sten heb ik meteen gezegd dat alles van mama is en hij nergens mag aankomen.

Ik begon met de notenkrakers. Voor 4 jaar terug had ik een kistje op de grond staan met daarop al mijn notenkrakers, maar de jaren daarna is dat niet meer gelukt. Die grijpgrage handjes zitten natuurlijk overal aan! Nu Brent aan het kruipen is kan ik dus nog steeds niks op de grond zetten dus heb ik de poppen maar hoog neergezet zodat hij er niet bij kan (en hopelijk Sten ook niet).

De schouw is mooi versierd en ook het tafeltje in de hoek. Sten maakt de Kerst nu wat bewuster mee en bij alles zei hij steeds: ”Oh wow mama”. ”Nergens aan komen, want alles is van mama”, benadrukte ik nog even. Het staat er nu 2 dagen en hij wijst er alleen maar naar en zegt ”van mama”. Dat heeft hij dus goed begrepen 🙂 .

De kerstboom

De kinderen hebben hun eigen kerstballen. Daar mogen ze natuurlijk ook niet aankomen, maar ze vinden het leuk wanneer er ook iets in hangt wat van hun is. Heel lang kunnen ze er naar kijken en aanwijzen welke van hun is.

Ze hebben elk een robot en een Olaf. Deon heeft nog een krokodil in een auto. Het hert en de kerstbal met hert is van Sten en de auto is van Brent.

Ook de slee (tja toch iets op de grond anders vond ik het zo kaal) gaan ze niet opzitten. Deon wilde het wel, maar Sten weet (nog) niet eens wat een slee is, want hij heeft nog geen sneeuw bewust meegemaakt.

kerstboom, kerstversiering, kerstballen, batboy

Niet aan de kerstboom komen

Brent heeft eerst nog niks in de gaten, maar wanneer hij de lichtjes in zijn vizier krijgt racet hij er met zijn auto naartoe en grijpt er meteen in. Ik kon de bal nog net op tijd redden. ”Nee Brent daar mag je niet aan komen dat is van mama”. ”Jouw kerstauto hangt daar” en de kinderen wijzen hem erop. Ze brengen Brent naar de andere kant van de kamer zodat hij ver weg is van de boom. Maar het duurt niet lang (hij is snel in zijn auto) en hij heeft alweer een bal te pakken. Deze keer is er geen redden meer aan….

Misschien is het een idee om alle kerstversiering bovenin de boom te hangen?

kerstboom, kerst, versieren, baby, batboy, notenkrakers, niet aan de kerstboom komen

De oplossing

Maar ik heb een oplossing bedacht 😉 : We zetten de stoelen van de eethoek ervoor en dan kan hij er niet bijkomen. Zodra hij in bed ligt schuiven we de stoelen weer aan tafel. Tja, dit jaar is het even niet anders….

Dé oplossing is het natuurlijk niet, weet jij een betere? Lees ook Wel of geen kerstboom.

Hoeveel ballen zijn er al bij jullie gesneuveld? Heeft/Hebben jouw kind(eren) ook eigen kerstballen?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Wij hadden op een gegeven moment alleen nog maar papier mache ballen en plastic ballen. Anders gaf het zo’n enorme onrust.

  2. Er zijn er bij ons bij het opzetten direct al 2 gesneuveld. Dat resulteerde in een eigen boompje voor de kids, met kunststof ballen in alle kleuren van de regenboog. En daar mogen ze lekker aan trekken en mee spelen. Zoonlief staat er elke dag voor te wijzen, zo schattig! En ze blijven nu van de grote boom af, dus het werkt!

  3. Volgmama schreef:

    Hahaha je moet wat he met die mini’s. Wij twijfelen nog steeds of we hem gaan opzetten dit jaar.

  4. Kirsten schreef:

    Wij zijn ook maar voor lekker safe gegaan en hebben plastic ballen en ballen uit piepschuim (ik denk toch dat het piepschuim is). Lenne was deze ochtend ook al aan de ballen aan het trekken en aan de lichtjes, dus ik ben benieuwd wat dat de komende tijd gaat geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.