batboy, mamablog, een boek luisteren

Boek luisteren

Bij Storytel kun je audioboeken luisteren op je telefoon waar en wanneer je maar wilt. Of je nu lekker op de bank zit of naast je partner in de auto het kan overal. Ook erg handig als je geen zin hebt om je kinderen ’s avonds een verhaaltje te vertellen 😉 . Ben jij dol op boeken en wil jij je favoriete boek luisteren op je telefoon of tablet? Namens Storytel mag ik jou een heel leuk kerstcadeau geven, want jij mag 30 dagen lang onbeperkt boeken luisteren voor maar € 0,99 in plaats van € 9,99. Pas op het luisteren van boeken is zeer verslavend dus weet waar je aan begint!

Storytel

Storytel is een digitale abonnementsdienst, waarmee je audioboeken kunt luisteren op je telefoon of tablet en kost € 9,99 per maand. Hiermee kun je onbeperkt luisteren en is altijd per direct opzegbaar. Je download heel simpel de app op je telefoon/tablet en je kan luisteren waar en wanneer je maar wilt.

Van Storytel mogen wij een maand lang gratis boeken luisteren, maar hoe is dat om een boek te luisteren? Is het lezen van een boek niet veel leuker? Ik wist niet zo goed wat ik mij er nu precies van moest voorstellen, maar dat het zo verslavend is had ik niet gedacht.

Audioboeken voor kinderen

Voor kinderen staat Storytel ook vol met kinderboeken en dit leek mij erg leuk voor Deon. Helaas zijn er geen plaatjes bij (alleen de kaft van het boek) dus voor hele jonge kinderen is dit niet zo leuk. Zij willen graag plaatjes zien en zelf voorlezen aan mijn kinderen vind ik toch wel erg leuk.

Niet voor mijn kinderen dus, maar wel voor mij 🙂 . Ik ben dol op boeken en heb een hele kast vol. Wat ik mij wel afvroeg is hoe de stem van de verteller zou zijn, want misschien bevalt mij de stem wel helemaal niet en is de spanning van het boek weg.

Thriller

Je kan heel makkelijk je genre kiezen tussen de 17 categorieën of je favoriete boek bij de zoekfunctie invoeren, waar wel meer dan 1000 titels staan. Kies je favoriete boeken, zet ze op je ‘boekenplank’ en luister vol spanning.

Ik houd van romans, maar ook van thrillers en was wel erg nieuwsgierig naar het boek van Saskia Noort Huidpijn. Het intro start met muziek en dan begint de verteller voor te lezen.  Het boek word voorgelezen door Carly Wijs en ik moet eerlijk zeggen, ik zat er meteen in! Het is net alsof je naar een film zit te kijken en het is moeilijk om te stoppen met luisteren.

Een boek luisteren

Overdag heb ik niet echt de mogelijkheid om het boek te gaan luisteren, want mijn kinderen hebben natuurlijk ook mijn aandacht nodig. Wanneer iedereen in bed ligt pak ik wat te drinken, ga lekker op de bank zitten met mijn dekentje en luister ik naar de spannende thriller Huidpijn. Het boek duurt 6 uur en 40 minuten en ik ben nu over de helft.

een boek luisteren, mamablog, batboy
Luisterboek van Saskia Noort ‘Huidpijn’

Maar niet alleen op de bank luister ik, ook wanneer ik in bed lig. Je kan instellen hoe lang je het boek wilt gaan luisteren. Meestal stel ik de tijd in op 30 minuten, maar dat gaat zo snel voorbij dat ik nu 50 minuten luister. De volgende dag begin je weer waar je bent gebleven zonder dat je iets hoeft op te slaan.

Verslavend leuk

Ik ben helemaal om en had niet gedacht dat het luisteren van een boek zo verslavend kon zijn. Of je nu bij de kapper zit of aan het wachten bent in de wachtkamer van de tandarts het kan altijd en overal waar je maar wilt.

Dit is trouwens ook een super leuk cadeau voor alle boekverslaafden, want je kan op Storytel een giftcard kopen voor 1, 3, 6 of 12 maanden. Leuk voor onder de kerstboom!

Kerstcadeau

Speciaal voor jou mag ik namens Storytel jou een proefabonnement aanbieden voor maar € 0,99 zodat jij 30 dagen lang onbeperkt je favoriete boeken kan luisteren. Ik weet zeker dat als je eenmaal begint jij ook verslaafd bent!

Gebruik deze link en maak je keuze tussen de ruim 60.000 audioboeken. De actie is 30 dagen geldig. Na 30 dagen loopt je abonnement automatisch door en je betaald dan € 9,99 per maand. Wanneer je dit niet wilt kun je heel eenvoudig via Storytel je abonnement stopzetten.

Welk boek ga jij als eerst luisteren?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

 

 

30 gedachten over “Boek luisteren”

  1. Lijkt me heerlijk om gebruik te maken van storytel. Ik hou van boeken lezen, maar heb er nu te weinig tijd voor. Ik denk dat dit niet anders zou zijn met storytel, maar als ik in de auto zit, zou een luisterverhaal een uitkomst zijn.

  2. Wat leuk! Ik heb eigenlijk weinig tijd om te lezen, maar een boek luisteren klinkt best ok. Misschien kom ik dan ook van mijn netflix verslaving af 😉 Ook voor mijn dochter lijkt me dit trouwens ideaal. Misschien ga ik het wel eens proberen.

  3. Dat lijkt me wel wat, om het een tijdje te proberen. Tijdens mijn laatste lange vlucht van San Francisco naar Amsterdam heb ik ook een luisterboek afgespeeld (a street cat named Bob) en dat was toch wel fijn.

  4. Mijn volkomen dyslectisch zoon leest al zijn hele leven met zijn oren. Ik sprong een gat in de lucht toen die luisterboeken op CD uitkwamen! Nu hoefde ik niet meer alles voor te lezen. ( vergis je niet dames, ik heb de hele ban van de ring voorgelezen) Met luisterboeken werd zoonlief onafhankelijk. Heerlijk. Ik heb het ook geprobeerd, maar ik heb een hekel aan luisterboeken. Je hebt dan toch te maken met de interpretatie van de verteller…niks voor eigenwijze ik..

  5. Ik hoor hier zoveel positiefs over, zelf heb ik nog nooit een luisterboek geprobeerd omdat ik nog een stapel gewone boeken heb maar het lijkt me eigenlijk wel fijn. Ga het zeker een keer proberen.

  6. O ik wil storytel ook al een langere tijd uit gaan proberen alleen komt het er steeds niet van of ik vergeet het omdat ik nog andere dingen te doen heb. Het lijkt me echt heel handig.

  7. Het lijkt mijn ook echt ideaal. Ik heb zelf laatst een luisterboek voor in de auto gekregen omdat ik heel veel onderweg ben. Dat bevalt mij goed. Wellicht dat ik dit wel eens ga proberen!

  8. Bij de term ‘boeken luisteren’ denk ik meteen aan alle Engelse audioboeken die ik heb beluisterd voor al mijn Engelse boektoetsen haha! Dit maakte het wel heel makkelijk voor mij, ik begreep het verhaal zo echt beter

  9. Wat handig! Ik moet nu voor Nederlands twee boeken lezen, en jammer genoeg heeft maar één boek een audiboek. Dat audioboek is ook nog eens vrij oud, haha. Maar ik lees niet zo snel, dus ik was al lang blij dat ik bij één boek deze optie had 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *