verkouden, luuf, neusspray, snottebellen, zakdoekjes,

Tips wanneer je kindje verkouden is

Het mooie weer is al bijna voorbij en dus zijn mijn kinderen lekker weer verkouden. Het is tijd voor de zakdoekjes en de neusspray! Hoe help je je kindje het beste door de verkoudheid heen?

Verkouden

Wanneer de zomer voorbij is kan ik erop wachten, want dan is iedereen hier in huis meteen verkouden. Voor mijn gevoel zijn ze de hele herfst en winter verkouden, want ik kan mij niet herinneren dat ik ze in deze tijd zonder loopneus en snottebellen heb gezien. Zeker wanneer je kindje op een kinderdagverblijf of school zit worden ze snel besmet.

verkouden, kinderen

Neusspray

Ze slapen slechter, omdat ze moeilijker kunnen ademhalen. Ik heb altijd neusspray in huis en zeker voor het slapen gaan krijgen ze neusspray. Gelukkig vind Deon het niet heel erg om neusspray toegediend te krijgen, maar bij Sten en Brent is het wel iets lastiger.

Ook gebruik ik bij Sten en Brent Luuf Babybalsem. Ik smeer het op de borst rug en hals. Er is ook Luuf speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar ( met menthol ).

Verkoudheid bij baby’s

Baby’s zijn gemiddeld 6 tot 10 keer per jaar verkouden! En omdat baby’s nog niet door hun mond kunnen ademen is het extra vervelend. Pas vanaf 3 -6 maand ontwikkelen ze een reflex om hun mond te openen wanneer hun neus dicht zit.

Brent is 8 maand en dit doe ik om ervoor te zorgen dat zijn nacht iets aangenamer is:

 • Baby neusspray ( zoutoplossing ). Dit mag je zo vaak als nodig is geven. Geef nooit een neusspray aan je baby die bedoeld is voor volwassenen. Hier zitten namelijk stoffen in die bijwerkingen voor je baby kunnen hebben.
 • Zetpil. Voor het slapen gaan geef ik Brent een zetpil.
 • Luuf. Een verkoudheidsbalsem speciaal voor baby’s vanaf 6 maand tot 3 jaar ( hier zit geen menthol in ). Gebruik voor pasgeboren baby’s geen producten waar menthol in is verwerkt. Dit kan de slijmvliezen van je baby namelijk laten opzwellen waardoor ze ademhalingsproblemen kunnen krijgen.
 • Kussen onder het matras. Ik leg een kussen onder het matras bij het hoofdeind zodat hij schuiner ligt en hij iets beter kan ademhalen.
 • Kussensloop. Een kussensloop of hydrofiel luier die ik gebruik als ‘kussen’ verschoon ik elke dag.
 • Drinken. Zorg ervoor dat je kindje genoeg vocht binnenkrijgt.
 • Natte Doekjes. De neus blijft maar lopen en wanneer je steeds papieren zakdoekjes gebruikt word de huid rondom de neus erg schraal, daarom gebruik ik vochtige doekjes om zijn neusje schoon te houden.
 • Neuszuiger. Lees er hier meer over.
verkouden, luuf, batboy, neusspray, snottebellen, zakdoekjes,

Ook Sten smeer ik in met LUUF

Vaak hebben ze ook nog vieze oogjes. Dit maak ik schoon met een watje gedrenkt in gekookt water ( wel afgekoeld natuurlijk 😉 ).

Wat doe jij tegen de verkoudheid van je kindje?

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Ik kende deze tips al. Mijn dochter is helaas al weer een tijdje verkouden en dat gaat niet weg totdat het weer zomer is. We kunnen alleen maar hopen dat het niet veel erger word met de bronchitis. Volgende maand een griepprik halen voor der en ook hier staat het inhalleerapparaat weer gereed. Mijn jongens zijn niet zo vaak verhouden maar een neusspray en zakdoekjes zijn voor hun vaak voldoende. Soms gaan ze in bad met Eucalyptus Zwitsal. Ruiken ze ook zo heerlijk van.

  • Batboy schreef:

   Ja, vreselijk die bronchitis. Maar het zit er helaas wel weer aan te komen. Deon inhaleert nu 2 keer per dag en dan maar hopen dat het goed blijft gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.