wat eet je kindje met 8 maand, 8 maand, baby

Wat eet je kindje met 8 maand

Brent is nu 8 maand en mag ook verschillende tussendoortjes. Wat eet je kindje met 8 maand ?

Wat eet je kindje met 8 maand

De flesvoeding word minder, want hij krijgt nu ook ander eten. Ik geef hem ongeveer nog 3 flessen opvolgmelk per dag. Als ontbijt krijgt Brent een flesje opvolgmelk met twee lepels Bambix licht volkoren. Dit houd hij zelf vast terwijl hij heerlijk tv zit te kijken.

Iets later in de morgen krijgt hij een fruithapje. Ik wissel het elke dag af met een ander smaakje. In de fruithapjes van 8+ zitten kleine stukjes fruit. Dit vind hij helemaal niks en gaat meteen kokhalzen! Bij baby’s zit de kokhalsreflex wat meer naar voren in de mond. Naarmate je kindje ouder word verplaatst de reflex zich verder naar achteren en dan wordt het kokhalzen ook minder. Hij moet er natuurlijk weer eerst aan wennen, maar straks vind hij het vast heerlijk!

Op deze foto is Brent 16 weken. Lees hier hoe zijn Eerste hapje is gegaan.

kokhalzen, baby, batboy, eerste hapje, fruithapje, proeven, wat eet je kindje met 8 maand

Hij moet ervan kokhalzen

Brood

Brent krijgt ook ( lichtbruin ) brood ( dit mag je kindje al vanaf 6 maand ). Ik haal er een klein stukje af en stop het aan de zijkant van zijn wang. Wanneer je het recht in zijn mond stopt valt het er namelijk zo weer uit.

Er hoeft niet per se beleg op, maar ik smeer wel altijd een dun laagje margarine op zijn boterham. Hier zitten namelijk vetten in die goed zijn voor de groei en ontwikkeling. Soms krijgt hij er smeerleverworst op. Let er wel op dat deze smeerleverworst speciaal voor kinderen is, want daar zit namelijk minder zout in. Gewone smeerleverworst bevat veel zout en vitamine A en wanneer ze dat teveel krijgen kan het schadelijk zijn.

Je kan er ook appelstroop ( erg gezond ) op smeren of een beetje uit het potje van het fruithapje, omdat hij deze smaakt al kent gaat het brood eten iets makkelijker. Ik laat hem ook weleens op een broodkorstje sabbelen.

8 maand, baby, eten, brood, batboy, broodkorstje, wat eet je kindje met 8 maand

Sabbelen op een broodkorstje

Wat mag je kindje NIET op zijn boterham:

 • Honing; dit kan namelijk besmet zijn met een bacterie waar je kindje erg ziek van kan worden.
 • Filet américan en ossenworst; geef je kindje nooit rauw vlees hierin kunnen bacteriën zitten waar je kindje erg ziek van kan worden.

Tussendoortjes en drinken

Als extra tussendoortje geef ik meestal een biscuitje, maar je kan bijvoorbeeld ook een soepstengel geven.

Het beste is om geen vruchtensappen of andere zoete dranken aan je kindje te geven, maar water of lauwe thee. In vruchtensappen zit namelijk heel veel suiker wat slecht is voor het gebit. Ik heb het al een paar keer geprobeerd, maar dat drinkt hij echt niet. Ik geef hem een beetje appelsap aangelengd met water en suikervrije ranja.

Aan het eind van de middag krijgt hij nog een warme hap. De bruine bonen met appel ( 6+ zonder stukjes 😉 ) is zijn favoriet. Voordat hij naar bed gaat krijgt hij nog een Avond papje. Hier hoef je alleen nog maar water aan toe te voegen en zo kan hij met een goed gevuld buikje gaan slapen.

Wat krijgt/kreeg jouw kindje met 8 maand?

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Anna schreef:

  Vraagje.. je zei dat hij nog drie flessen melk krijgt wanneer krijgt hij die derde, ik lees er maar 2..

 2. Batboy schreef:

  Meestal iets later op de ochtend na zijn fruithapje, maar dat verschilt. Brent is ’s morgens meestal al om half 6 wakker dus dat is een lange ochtend. Tijd genoeg voor 2 flesjes.

 3. Volgmama schreef:

  8 maand alweer, wat gaat het snel! De eerste hapjes vond ik het leukst. Die gekke bekken trekken 🙂

 4. Batboy schreef:

  Ja die gekke bekken zijn het leukst. Camera al klaarstaan en je krijgt de leukste foto’s!

 5. Ik heb de Rapley methode toegepast bij het bijvoeden.
  Dus geen papjes hier, wel bij de onthaalmoeder bij de jongste kindjes in huis.
  Ze kregen dan al best veel groente en fruit aangebode, maar altijd nog borstvoeding na het eten.
  Toch ging dat enorm snel en goed om te leren eten.
  Geen suiker, geen koek, altijd vers….als dat ging. Als ik terug ging werken en ze naar de onthaalmoeder moesten natuurlijk wel.

 6. Leonie van Mil schreef:

  Het gaat zo hard. Ik ben ook al volop met voedingsschema’s bezig. Volgende week is hij zes maanden, maar fruit en groente eet hij al volledig mee. Ik ben hem nu zo af en toe brood aan het geven. Dat vindt hij wel lekker, maar hij weet nog niet zo goed wat hij er mee moet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.