flesvoeding, mamablog, batboy

Flesvoeding voor je kindje

Wanneer je zwanger bent heb je er vast al over nagedacht of je je kindje borst- of flesvoeding gaat geven. Wanneer je hebt besloten om flesvoeding te gaan geven moet je nog gaan bepalen voor welk merk je gaat. Er zijn zoveel soorten voeding voor je kindje, maar welke moet je nou nemen?

Flesvoeding

Wanneer je ervoor kiest om je kindje flesvoeding te geven, moet je nog gaan bepalen welke. Is de duurste het beste of maakt dat geen verschil? Als je voor het schap staat staan er allerlei verschillende merken en wanneer je op de verpakking kijkt om ze te vergelijken word je er niet veel wijzer van.

Ik heb bij alle drie mijn kinderen flesvoeding gegeven. Toen ik de eerste keer zwanger was had ik geen idee welk merk ik moest kiezen, uiteindelijk heb ik gekozen voor Nutrilon.  Zo’n pak voeding is best duur en voor je het weet is het pak alweer leeg. Ik durfde niet over te stappen naar een ander (eigen) merk, want misschien kan dat wel niet? En ik dacht dat een goedkoper merk eigenlijk ook minder goed is.

Kruidvat eigen merk

Bij Sten wilde ik het proberen met Kruidvat eigen merk, maar hij had een koemelk allergie dus moesten we over op speciale zuigelingenvoeding die wij bij de apotheek konden krijgen. Hij is nu over zijn allergie heen gegroeid, maar lust geen melk…

Brent krijgt zuigelingenvoeding van Kruidvat ‘eigen merk’ en hij komt echt niks tekort. Je kan ook wel zien dat hij voldoende binnenkrijgt 😉 . Alhoewel er vitamine D in flesvoeding zit geef ik dit nog altijd extra erbij. Het word aangeraden om dit tot de leeftijd van 4 jaar te geven. In Duitsland is het advies om vitamine D tot 2 jaar extra bij te geven, maar ik geef het totdat ze 4 jaar zijn.

Wat zijn de verschillen tussen een merk en een eigen merk zuigelingenvoeding?

Eigenlijk zijn er weinig verschillen. Wanneer je voor je baby flesvoeding haalt en er staat op ‘Volledige Zuigelingenvoeding’, betekend dat er alle voedingsstoffen inzitten die je kindje nodig heeft. Het is namelijk in de Nederlandse Warenwet vastgelegd wat er precies in volledige zuigelingenvoeding moet zitten. Dus welk merk je ook kiest het maakt geen verschil welke zuigelingenvoeding beter voor je kindje is. Het verschil in prijs heeft o.a. te maken met de verpakking en reclame.

Op de site van Babyvoedingchecker kan je heel makkelijk alle soorten flesvoeding vergelijken op samenstelling en prijs.

Naar welk merk gaat jouw flesvoeding uit?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. chantal schreef:

  Kruidvat eigenmerk, en daar komt onze kleine man niets aan te kort! Het zit m idd vooral in de verpakking. Geen handige bus met afstrijkhoekje, maar in een kartonne doos met 2 zakken. Welke je gewoon open knipt, en in de handige bewaarbus zetten. (die ze tegenwoordig ook verkopen bij de kruidvat)

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik heb eigenlijk nooit flesvoeding gekocht. Ik ken van naam vooral nutrilon.

 3. Volgmama schreef:

  De keuze is reuze. Welke het beste is weet ik niet. Ik denk dat het gewoon een kwestie van proberen is. Elk kindje is anders. Mijn oudste had vroeger altijd Friso maar volgens mij heet dat nu anders?

 4. Annet schreef:

  Hier kreeg de oudste eerst nutrilon omneo vanwege de stoelgang. Daarna bonebebe.
  De jongste met bonebebe begonnen. Toen
  Daarna kruidvat AR vanwege verborgen reflux. Maar die waren bijna altijd uitverkocht daarom toen hero nutrisense AR.
  Nu heeft die etos huismerk standaart, of een huismerk uit Duitsland weg. Dat scheelt nogal in de prijs.

  En juist meerdere merken geven om de beurt is goed voor de smaak van je kindje 🙂

 5. Leonie van Mil schreef:

  Ik koop Nutrilon omdat ik dat ken van mijn werk! Ik vind het ook lastig. Maar na deze blog durf ik een goedkoper merk misschien ook wel aan

  • Batboy schreef:

   Ik koop vaak bij Kruidvat dus was het voor mij ‘logisch’ dat ik dan Kruidvat eigen merk zou nemen, maar in ‘noodgevallen’ heb ik ook weleens een eigen merk van een supermarkt gekocht en dat is ook goed bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.