verkouden, neus, neusreiniger, neuszuiger

Hoe gebruik je een neuszuiger

Een verstopte neus of een loopneus kan heel vervelend zijn, vooral als je kindje nog niet zelf zijn neus kan snuiten. Een neuszuiger is vooral erg handig wanneer je kindje dat nog niet kan, maar ik moest wel even kokhalzen.

Verkouden

Een verkoudheid is een virusinfectie van de bovenste luchtwegen. Elk luchtwegvirus waarmee kinderen besmet worden is voor hun lichaam onbekend en leidt tot een verkoudheid. Ik weet niet beter dan dat ik tussen de snottebellen zit en snottebellen kusjes krijg. Kinderen kunnen wel 10 keer per jaar verkouden zijn en een verkoudheid duurt ongeveer 2 weken.

Als je kindje verkouden is, is dat  wel heel vervelend, vooral wanneer je kindje in bed ligt. Ik gebruik vaak een neusspray en Luuf.

Neuszuiger

Je kent vast wel die neuspompjes. Ook ik heb deze gehad, maar vind het niet handig en dus heb ik het niet gebruikt.

Mijn schoonzusje heeft een neusreiniger die ze al jaren gebruikt voor haar kinderen en daar zweert ze bij. Ik noem het een ‘neuszuiger’, dat klinkt misschien  een beetje vies en ik moet eerlijk zeggen dat vond ik het ook wel een beetje.

De neuszuiger is speciaal ontwikkeld voor kinderen die nog niet zelf kunnen snuiten. Wanneer de neus van je kindje helemaal verstopt is kan je zo heel gemakkelijk het slijm uit de neus halen door aan het slangetje te zuigen.

verkouden, neusjesreiniger

De neusjesreiniger gebruiken

Deze neusjesreiniger komt uit Servië, maar ook in Nederland is deze te verkrijgen van het merk Otrivin (€ 7,99). Ik had proefkonijnen genoeg bij me en Sten was (de pineut) als eerste aan de beurt.

Hij vond het in het begin niet echt leuk, omdat hij natuurlijk geen idee heeft wat er gaat gebeuren en wat er in zijn neus wordt gestopt.

 1. Het neusdopje gaat in de neus.
 2. Zuig zachtjes aan het mondstukje.
 3. Al het slijm wordt zo uit de neus gezogen en wordt opgevangen in het dopje.

Kokhalzen

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik erbij stond te kokhalzen. Mijn schoonzusje vond dat natuurlijk aanstelleritis, maar zij is dit ook gewend. ”Je krijgt echt geen snot in je mond door het zuigen hoor!”, zei ze.

Het is net als door een rietje zuigen en Sten vond het later gewoon grappig! Als je er al meteen van baby af aan mee begint zijn ze niet anders gewend en gaat het nog makkelijker.

Alle onderdelen zijn los te halen en kunnen gemakkelijk schoon worden gemaakt in een magnetronsteralisator. De dopjes die je in de neus stopt zijn ook los te verkrijgen dus je kan gewoon een schoon dopje gebruiken, ook erg hygiënisch in gebruik.

verkouden, neusreiniger, neusjesreiniger, de neusjesreiniger gebruiken, kokhalzen

De neus is weer vrij

Beide neusgaten zijn weer vrij en Sten kan weer door zijn neus ademen. Ik vind het een super handig apparaatje. Het werkt snel en is hygiënisch en je kan het zo vaak gebruiken als nodig is.

Ken jij deze neuszuiger en zou je het gebruiken? Wat gebruik jij wanneer je kindje een verstopte neus heeft?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Ik ken het niet. Wel zo’n pompje maar die hebben we snel weggegooid. Vond dat zo’n onding. Dus als ik het goed begrijp kan dat snot niet in het slangetje terecht komen? Ziet er best apart uit.

 2. Gerdi schreef:

  Ziet er super grappig uit, nog nooit gezien! Hier gebruiken we neusspray als het echt nodig blijkt..

 3. Roelina schreef:

  Dit even handig! Wij hebben zo’n peertje dat natuurlijk voor geen meter werkt! Ik ga toch maar eens op onderzoek uit.

 4. Zo zielig als ze niet goed kunnen ademen hè.
  Ik heb een soort pompje/zuigertje, maar dit ziet er ook handig uit.

 5. Leonie van Mil schreef:

  Ja, echt super handig! Die heb ik ook altijd gebruikt voor de kleine. Helaas accepteert hij het nu niet meer. Net zoals neusspray en zoutspoeling. Hopelijk komt dat wel weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.