doperwten, batboy, kinderen, eten, neus

Wat je kindje in zijn neus stopt

Het is groen en rond en zit in de neus, ra ra wat is het? Een doperwt! Het is zeker niet de eerste keer dat Sten iets in zijn neus stopt en ‘gelukkig’ was het maar een doperwt. Maar wat moet je doen wanneer je kindje iets in zijn neus heeft gestopt?

In de neus

Vorig jaar gaf ik Sten voor het eerst rozijntjes en in plaats van dat hij het in zijn mond stopt, deed hij er één in zijn neus! Met dat soort dingen weet ik nooit zo goed wat ik moet doen, omdat ik best snel in ‘paniek’ raak. Gelukkig was er toen iemand bij en zij zei dat hij moest gaan niezen, dan zou hij het rozijntje er vast zo uitniezen.

Ik pakte een wattenstaafje en ging er heel voorzichtig mee in zijn ‘lege’ neusgat en toen nieste hij het rozijntje er zo uit! Het snotterige rozijntje lag op de grond en hij wilde het eigenlijk direct in zijn mond stoppen, maar ik was net iets sneller.

Een groen balletje

We zaten gezellig met z’n allen aan tafel doperwten te eten. Misschien is een groen balletje wel heel aanlokkelijk en daagt het hem uit, maar opeens pakte Sten een doperwt en stak het zo in zijn neus! ”Wat doe jij nou?”, zei ik. En terwijl ik dat zei was de doperwt verdwenen. ”Mama au neus”, zei Sten. En ja wat moet ik dan doen? Ik ben meteen gaan kijken, maar in dat donkere gat zie ik natuurlijk niks. Hij moest er zelf van niezen, maar omdat hij nog meer doperwten op zijn slab had liggen kon ik niet zien of hij de erwt er nou had uit geniest of niet. Ik vroeg hem nog om te snuiten, maar dat kan hij (nog) niet, dan gaat hij het juist opsnuiven.

snottebel, batboy, neus, erwt, doperwten

Welke is het?

Deon en ik keken elkaar aan en we moesten er wel om lachen. ‘Gekke Sten’. Ook Sten zelf lachte mee en voelde daarbij nog even aan zijn neus. Nou ja, het is gelukkig wel iets zachts denk ik dan maar.

Naar de huisarts

Wanneer je kindje iets in zijn neus heeft gestopt bijvoorbeeld een kraaltje is het niet heel erg, maar het moet er natuurlijk wel uit. Als je kindje kan snuiten probeer dan eerst of het er zo uitkomt, maar ga nooit zelf met een pincet in de neus om het eruit te halen, want dan heb je kans dat je het er nog verder in duwt of de neus beschadigd.

Lukt het niet met snuiten of niezen raadpleeg dan je huisarts. Hier heeft de arts een speciaal tangetje of zuignapje voor zodat hij het er makkelijk kan uithalen.

Heeft jouw kindje weleens iets in zijn neus gestopt?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Ja 1 keer maar dat kreeg ik er zelf wel uit gelukkig.

 2. Liselotte schreef:

  Goed gehandeld! Ik had het toevallig vorige maand geleerd bij kinderen EHBO, maar was er anders niet op gekomen !

 3. Dewi schreef:

  Ja ook doperwtjes in hun oren! Gelukkig was ik steeds op tijd. Niks in de neus. Zoontje van een vriendin van mij heeft weleens een stukje LEGO in zijn neus gestopt. Is naar de dokter gegaan en hebben ze daar met een pincet verwijderd. Kinderen pfff 😉

 4. Gelukkig niet! Ik kan me van vroeger nog wel herinneren dat ik het zelf altijd deed, haha, knopen, kralen, noem maar op. En waarom??? Hopelijk hebben mijn kids dat niet van me overgenomen, haha!

 5. Neen, maar mijn man als peuter wel: piepschuim bolletjes.
  En daar heeft hij blijkbaar lang last van gehad….

 6. Kidzblogger.nl schreef:

  Ja Milan heeft ook een keer iets in zijn neus gedaan. Een soort kneedgum. Ik schrok mij rot toen ik blauwe snot zag.. En vorig jaar een klasgenootje van hem een steentje, die moest naar de huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.