hulk, batboy, marvel avengers, speelgoed, aliexpress

Bestellen bij AliExpress

Steeds vaker hoor ik dat mensen online bestellen bij AliExpress. Ook ik heb er weleens iets besteld, maar wat als het product niet deugt of kapot aankomt? Kan je het dan makkelijk retourneren en krijg je je geld wel terug? En wat is AliExpress precies? Ik bestelde een Hulk, maar deze kwam helaas kapot aan.

Wat is AliExpress

AliExpress is net zoiets als Marktplaats, maar dan wereldwijd. Er zijn wel 6000 verschillende productgroepen, dus wat je ook zoekt je kan het vinden bij AliExpress. Als je wat besteld via AliExpress moet je wel geduld hebben, want soms kan het wel 8 weken duren voordat je je product uit China binnen hebt.

Bestellen bij AliExpress

In maart wordt Sten 3 jaar en omdat hij helemaal fan van de Hulk is wilde ik voor hem een mooie pop kopen dus ben ik de stad in gegaan. De Hulk poppen (die ik dan mooi vind) zijn in de winkel al rond de € 30,- en dan heb je nog maar een kleine. Dat vind ik te duur en heb de pop maar weer terug gelegd, want het is ook nog lang geen maart.

Thuis ben ik eens gaan kijken op AliExpress en daar zag ik precies één die ik wilde hebben ( nou ja voor Sten dan 😉 ). Deze Hulk is maar liefst 42 cm groot en kost € 31,11 en je betaald géén verzendkosten.

Reviews lezen

Ik heb eerst de reviews gelezen van de mensen die de Hulk ook bij deze persoon hebben besteld om te kijken of het wel wat is, of ze het product überhaupt hebben ontvangen (want het kan ook gebeuren dat je je product niet krijgt), of deze persoon snel levert, kortom kan ik deze Hulk bestellen? De reviews zagen er goed uit en ik heb ook de foto’s bekeken van de mensen die de Hulk hebben ontvangen.

Ik twijfelde niet en bestelde hem (eind december 2016) en betaalde via IDEAL. Ik had wel rekening gehouden met een lange levertijd, maar vóór maart zou ik hem vast binnen hebben.

Kapot?!

En toen kwam vorige week de postbode (hele snelle levering) met een groot pakketje, dat moet de Hulk zijn! Snel maakte ik de verpakking open, want ik was wel erg benieuwd hoe hij er uitziet. De Hulk was erg goed en stevig in nopjesfolie verpakt.

Ik zag de grote groene voeten en werd al erg enthousiast, maar toen ik eindelijk de verpakking open had zag ik dat hij een vinger miste en ik baalde natuurlijk ontzettend!

hulk, marvel avengers, batboy, bestellen bij aliexpress

De vinger zat er wel bij, dus ik zou het kunnen lijmen. Ook zitten er 2 extra vuisten bij. Maar ja, in de winkel betaal ik ook niet voor kapot speelgoed dus eigenlijk wilde ik hem al niet meer.

hulk, batboy, online shoppen, bestellen bij aliexpress

Ik bekeek de pop verder en zag dat er ook een grote scheur bij de hals zit. De pop is gewoon kapot en hier betaal ik natuurlijk geen € 30,- voor.

hulk, batboy, marvel avengers, speelgoed, bestellen bij aliexpress

Ruilen

Terug gaan naar de winkel kan niet en omruilen voor een ander gaat dus ook niet, maar ook al zou dat kunnen durf ik het niet aan, want stel je voor dat ik weer een kapotte ontvang.

Klacht indienen

Wanneer je je producten hebt ontvangen kan je dit bevestigen, maar mocht er iets niet goed zijn kan je dit ook melden en dat heb ik dus gedaan.

Ik moest foto’s maken waar en hoe het kapot is, een omschrijving erbij zetten en een voorstel doen. Mijn voorstel was het volledige aankoopbedrag terug en dan zou ik hem weer gratis opsturen naar China (wel een gedoe, maar goed). Ook heb ik de verkoper een berichtje gestuurd met foto’s, maar ik kreeg geen respons.

Eerst zien, dan geloven

Ik was bang dat ik er niks meer van zou horen, maar niets is minder waar. Ik kreeg van AliExpress een mail dat ik het volledige aankoopbedrag teruggestort zou krijgen en de pop mocht ik houden!

Een beetje huiverig ben ik wel, want ik moet het eerst zien voordat ik het geloof. Ze kunnen wel zeggen dat ik mijn geld terug krijg, maar als het niet zo is wat kan je dan nog doen?

Maar na een paar dagen stond het volledige aankoopbedrag bijgeschreven op mijn rekening. Dat vind ik erg netjes en had het eerlijk gezegd niet verwacht.

Ik baal er natuurlijk ontzettend van, want nu heb ik nog niet zo’n stoere Hulk voor Sten en in de winkel ben ik zo’n mooie ook nog niet tegen gekomen. Deze is wel erg gaaf en weet zeker dat Deon het niet leuk gaat vinden wanneer Sten hem krijgt.

Hij heeft ook nog een ‘echte’ broek aan:

hulk, batboy, aliexpress, marvel avengers, bestellen bij aliexpress

Niet meer bestellen?

Ik ben nu wel iets voorzichtiger met bestellen bij AliExpress. Ik zou persoonlijk niet meer iets ‘breekbaars’ bestellen.

Sten krijgt de pop natuurlijk wel als hij jarig is, maar een kapot cadeau geven vind ik niet leuk. En als het zo snel kapot gaat kan hij er ook niet mee spelen wat hij natuurlijk wel wil. Ik moet dus opzoek naar iets anders.

Lees ook:

Hoe lang zou de pop heel blijven bij Sten?

Bestellen bij AliExpress heb jij dat weleens gedaan? Is het jouw weleens overkomen dat je je product niet of beschadigd ontvangt?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Patricia schreef:

  Zelf diverse rompertjes en kantoorartikelen laten komen. Heb er toen ook over geblogd. Is goed bevallen. Een pakje is niet aangekomen, maar ook dat bedrag stond zo weer op mijn rekening.

 2. Sherry schreef:

  Mooie pop jammer dat hij kapot was. Ik wilde die Hulk ook graag hebben maar straks krijg ik hem ook kapot. Heb je het nu teruggestuurd? Ik heb onlangs iets voor het eerst besteld hopelijk tref ik hem heel aan.

 3. Volgmama schreef:

  Wat balen zeg. Ik heb er al heel lang niets meer besteld. Wel eens kleertjes gekocht maar waren van slechte kwaliteit.

 4. Wat fijn dat ze het zo netjes hebben afgehandeld. Nee zelf nooit iets daar besteld…

 5. Ik koop wel eens DIY spulletjes en ook een jurkje en dat was wel ok in prijs kwaliteit verhouding….

 6. Charel schreef:

  Jammer hoor! Maar wel goed die service had ik zeker niet verwacht. Meestal krijg ik ook geen reactie en dan uit luiheid laat ik het er maar bij.

 7. Ik heb nog nooit wat bij AliExpress besteld. Ik vind het allemaal een beetje van ‘goedkoop is duurkoop’. Ebay bestel ik wel vaak (vaker) wat, en daar moet je dan ook lang op wachten. Dat is tot nu toe altijd goed gegaan, maar AliExpress vind ik niet zo.

 8. Mirjam schreef:

  Zonde zeg! Wel fijn dat je netjes je geld terug kreeg.
  Ik koop regelmatig bij AliExpress. Van kinderkleding tot zelfs wat speelgoed – nog niet meegemaakt dat iets kapot was.
  Ik vind de kwaliteit echt niet tegenvallen trouwens. Ik had een keer een jurkje voor Fiene die na een paar keer wassen een beetje pillig werd, maar dan hebben we het over een jurkje van nog geen € 5,00 en dat heb ik ook wel eens bij duurdere kleding.

 9. Dewi schreef:

  Balen van die pop! Dat is dan altijd weer een gedoe moet je weer vanalles ondernemen om je geld retour te krijgen. Gelukkig verliep het voorspoedig. Ik heb nog nooit wat besteld bij Ali, maar ben wel benieuwd. Misschien toch maar een keer doen alleen geen breekbare spullen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.