medicijnen, batboy, kind, tegenstribbelen, ziek

Wat als je kindje geen medicijnen wil?

Een kinderparacetamol wordt zonder tegenstribbelen netjes ingenomen. Ik noem het dan ook een ‘snoepje’ 😉 . Maar soms is een kinderparacetamol niet voldoende en schrijft de arts een andere medicijnen voor. Maar wat als ze weigeren dit te nemen?

Nee, dat wil ik niet

Allemaal zieken hier in huis. Is de één beter, wordt de ander ziek. Verkouden, koorts, hoesten en geen eetlust. Slapen gaat erg moeilijk als de neus verstopt is dus haal ik neusspray tevoorschijn. Deon weet nu wat het is en laat het allemaal toe, maar bij Sten is het echt een drama! Neusspray of druppels gaan er bij hem niet in. Dit mag je wel met 2 man doen.

Medicijnen

Van de kinderarts kregen wij Ibuflam voorgeschreven. Dit is tegen griep en pijn en werkt goed tegen hoesten, terwijl het daar eigenlijk helemaal niet voor is.

Ibuflam is een roze drankje en Sten moet deze 3 maal per dag innemen. Er zit een handige spuit bij zodat je het zonder knoeien in de mond kan brengen.

Zodra ik aankom met dit drankje begint hij meteen te schreeuwen tot krijsen aan toe, zonder nog maar iets te hebben ingenomen. Hij heeft ‘al besloten’ dat hij het niet wil en houd zijn hand voor zijn mond.

Uiteindelijk lukt het mij om een klein beetje in de mond te spuiten, maar het wordt net zo snel weer uitgespuugd. Ik probeer het anders, want misschien wil hij het wel in een klein bekertje, dan kan hij het zelf opdrinken, maar ook dat weigert hij.

medicijnen, batboy, kinderen, ziek

Het is echt een drama, maar ik geef niet op. Ik haal (eigenlijk te zot voor woorden) alles uit de kast. Wanneer hij het opdrinkt (en het is niet eens vies) krijgt hij een snoepje, maar hoe gek hij ook op snoep is hij neemt het roze drankje niet.

”Als je dit even opdrinkt hoef je ook niet meer zo te hoesten”, zeg ik. Maar nee het heeft geen zin. Telkens wanneer ik een ‘kans’ krijg en hij krijgt iets binnen dan spuugt hij het gewoon weer uit. Wat moet je dan?

Tips

Het drankje ‘verstoppen’ in een toetje of pure siroop kan een oplossing zijn. Maar dan moet je wel zeker weten of het medicijn gemengd mag worden. Het kan namelijk zo zijn dat je de medicijnen niet met zuivelproducten of sapjes mag mengen, omdat dat een nadelige invloed kan hebben op het medicijn.

Ik kon hier in de bijsluiter niks over vinden, maar waarom hebben ze er anders een ‘lekker’ smaakje aangegeven? De aanhouder wint en na veel tegenstribbelen, uitspugen en krijsen gaat het nu mét spuit best redelijk. Het blijft in ieder geval in zijn mond en hij slikt het door.

Of komt het misschien door de kleur?

Gaan medicijnen er bij jouw kind(eren) makkelijk in? Wat doe jij wanneer je kind(eren) tegenstribbelen en uitspugen?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Misschien had het een jongenskleur moeten zijn. Niet zo felroze haha. Wij hebben deze ook eens gehad. Beterschap.

 2. Mimi Rose schreef:

  Beterschap!!

  Haha schattig de foto’s erbij. Leuk voor later.

  Als mijn zoontje niets wilt innemen zeg ik altijd “Je wilt toch niet weer naar het ziekenhuis?” En dan Poef drankje ingenomen. 🙂

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik kocht ze altijd maar in smaakjes, zodat de kinderen het zouden lusten. En zelfs dan nog waas het vaak lastig.

 4. Ik heb het nooit snoepjes genoemd, veel te bang dat ze het dan ook gewoon zouden pakken.

  Ik heb ze altijd de keus gegeven of een zetpil of eentje opeten. Alle drie hebben ze er geen moeite mee en nemen een kauwtablet.

  Toen ons kleine man 4 was moest hij twee keer per dag medicijnen. Ik het ziekenhuis wilden zij het er met een spuitje in spuiten en dit deden ze met geweld, hoor. Toen ik zei dit zo niet te willen, werden ze boos. Hij moest deze medicijnen binnen krijgen en blabla. Ik zei, ik wil eerst met mijn zoon praten. Toen ik hem vroeg wat hij er niet fijn aan vond, was het antwoord en de oplossing simpel. Hij wilde het spuitje zelf leeg spuiten in zijn mond, hij wilde controle. Probleem opgelost, nooit meer problemen gehad!!

 5. Charel schreef:

  Agh toch vind ik het ook wel sneu haha! Net als bij honden lijkt verstoppen me het beste inderdaad! Beterschap hoor xxx

 6. Wij hanteerden een beetje een ‘gemene’ methode: liggen op de commode en dat heel snel achter in de mond spuiten (met een spuitje ook). Dan kunnen ze het niet uitspugen en moeten ze het wel doorslikken. Dochterlief had overigens na 2 keer in de gaten dat het ‘zoet’ was en ze vond het spuitje wel bijster interessant. Dus dat ging daarna makkelijker. Nu ze wat ouder is (bijna 4) wordt het juist moeilijker: zetpillen wil ze niet meer en een kinderparacetamol krijg ik er helemaal niet in (want zogenaamd vies). Blijft lastig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.