batboy, mamablog, lego bestellen op aliexpress

Lego bestellen op AliExpress

Deon speelt graag met Lego en hij bouwt alles zo in elkaar.  Op zijn tablet zag hij een filmpje van een jongen die bezig was met Lego van Scooby Doo en dat wilde hij ook hebben, maar waar kun je dat nu kopen?  Ik zocht het op op internet en schrok van de prijs namelijk €129,99. Op AliExpress vond ik deze ook en dus bestelde ik het daar.

Lego bestellen op AliExpress

”Mama, ik wil graag Lego van Scooby Doo voor Sinterklaas”, zei Deon. Ik heb dit nog nooit in de winkel zien liggen dus ging ik eens online kijken. Bij Bol.com zag ik Scooby Doo Lego te koop staan, maar ‘The Mystery Machine’ kost daar € 129,99. Hoe lief ik mijn kinderen ook vind, dit kan ik niet voor overhebben.

Op AliExpress zijn zoveel producten te koop dat ik eens ging kijken of ze daar misschien ook Scooby Doo Lego hebben. Ik zag daar hetzelfde doosje, maar dan voor een aanzienlijk minder bedrag namelijk € 11,08. Nu kan het zo zijn dat het natuurlijk helemaal niks is, maar ik heb toch het risico genomen en ging het bestellen op AliExpress.

Een paar weken later, gelukkig ruim op tijd voor Sinterklaas, ontving ik de Lego. Het zat niet in een origineel doosje, maar gewoon een bruine zak. Ik heb het weggelegd en verder niet gekeken of het goed was.

Scooby Doo voor Sinterklaas

Met het Sinterklaasfeest bij mijn schoonouders kreeg Deon de Scooby Doo Lego en hij was super enthousiast! Thuis ging hij er meteen mee aan de slag en ik hoopte dat alles compleet en degelijk was.

Deze Lego is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en Deon maakte alles helemaal alleen. De beschrijving is heel duidelijk en er staan geen onduidelijke tekens bij, zoals Chinese tekens.

lego bestellen op aliexpress, mamablog, batboy

De Lego ziet er super uit. Het is stevig en blijft ook allemaal goed zitten. De echte Lego past er ook op en ik zie zo op het eerste gezicht helemaal geen verschil (behalve dat er dan geen Logo op de steentjes staat).

lego bestellen op aliexpress, mamablog, batboy

Ook de figuurtjes zijn erg mooi. Het gezichtje van het poppetje links kun je ook nog draaien zodat hij een andere gezichtsuitdrukking heeft.

lego bestellen op aliexpress, batboy, mamablog

Goede kwaliteit

Ik ben heel erg tevreden over de kwaliteit en er mist geen één steentje. Deon heeft alles helemaal alleen gemaakt en dat vind ik zo knap!

In dit pakketje zit:

 • Mystery Machine met beweegbare deurtjes
 • Enge boom met beweegbare armen en takken
 • Vier figuurtjes (Scooby Doo, zombie en 2 poppetjes)
 • Computerschermpjes
 • Camera
 • Grote sandwich
 • Stickers voor de boom en de mystery machine

batboy, mamablog, lego bestellen op aliexpress

De set compleet

Uiteraard is er nog meer van Scooby Doo. Zo heb je nog:

 • Mystery Plane (€ 99,99)
 • Haunted Lighthouse (€ 149,99 )
 • Mystery Mansion (€ 289,99)

Deon wil ze natuurlijk allemaal, want hij wil alles compleet hebben. Het scheelt dat het bij AliExpress stukken goedkoper is dus dan kan de Kerstman het wel betalen.

batboy, mamablog, lego bestellen op aliexpress

Heb jij weleens Lego besteld op AliExpress? Wat is het laatste wat je hebt besteld op AliExpress?

17 gedachten over “Lego bestellen op AliExpress”

 1. Ik durf het bijna niet te plaatsen want het is illegaal nep lego. Ik had lego friends voor de meiden gekocht omdat ik goede berichten hoorde. Toch een beetje teleurgesteld. Het ziet er goed uit maar het past net niet lekker. De draaiende delen gaan heel stroef. De poppetjes zijn het net niet. Het haar is van plastic en niet dat rubberige van de originele. Er loopt een lijn langs de kaak. En het poppetje past niet. Het hoofd zit niet oef en het haar valt er af. Dochter van 9 had het door.

  1. Wat ontzettend balen zeg! Dan heb je wel pech gehad. Heb je je geld terug gekregen? Zelf heb ik ook weleens producten besteld wat enorm tegenviel dat kan natuurlijk ook. Zelf ben ik er erg tevreden mee en Deon ook.

 2. Ik heb inderdaad al lego besteld op Ali, maar vooral omdat ik er in de klas een knutselproject mee wilde doen en de ‘echte lego’ daarvoor niet wilde gebruiken.

  Ik moet zeggen dat ik wel verschil in kwaliteit heb gezien, maar dat kwam natuurlijk omdat deze lego een beetje hardhandiger werd gebruikt dan de ‘gewone’.

  Maar de steentje passen en om te spelen net zo leuk!

 3. Ik vind de kwaliteit zelf erg tegenvallen. Een vriendin heeft hetzelfde nep Lego pakket gekocht en kon het verschil wel zien.
  Zelf zou ik ook nooit mijn kinderen hiermee willen laten spelen. Je hebt geen idee waar het vandaan komt en of het wel veilig is. Het bevat geen CE keurmerk omdat het direct uit China komt. Het namaakspul blijkt hormoonverstorende stoffen te bevatten dat schadelijk kan zijn voor kinderen.
  Mijn kinderen willen ook graag de hele Scooby Doo set hebben, maar heb ze er 1 laten uitkiezen omdat deze sets duur zijn. Zo leren ze dat ze nu eenmaal niet alles krijgen wat ze maar willen…

  1. De kwaliteit van de Scooby Doo ‘LEGO’ vind ik helemaal niet tegenvallen juist niet. Ik had echt verwacht dat het troep zou zijn, maar het is natuurlijk geen echte LEGO. Mijn zoontje is oud genoeg en stopt het niet in zijn mond, maar ik begrijp je wel. Ze zijn ontzettend duur, gewoon niet te betalen haast! Daarom heb ik het ook via AliExpress gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *