belle, lego, prinsessen

Belle en het Beest Lego

Bij Lidl zag Deon Lego van Belle en het Beest en ook al was de doos roze dat maakte hem niet uit. Maar waarom trok de roze doos zijn aandacht en niet de blauwe van Lego City?

Belle en het Beest

In 1991 kwam de Disney tekenfilm van Belle en het Beest uit. Ik was een jaar of 9 en kende alle liedjes uit mijn hoofd. Met 2 vriendinnen uit mijn klas hebben we alle liedjes gezongen op toneel en de meeste liedjes ken ik nog steeds.

Wat ik toentertijd een domper van de tekenfilm vond, was dat het Beest veranderde in een prins. Ik vond de prins namelijk heel lelijk en dat verpestte het een beetje.

Mijn jongens zijn niet echte televisie kijkers en hebben het geduld er ook niet echt voor. Ik heb Belle en het Beest er ooit eens opgezet, maar dat vonden ze helemaal niks. Tot afgelopen week op 2de Paasdag.

Prinsessen Lego

Bij de Lidl in Duitsland ligt er bijna elke week wel Lego. Deon is er helemaal verzot op en hij zag de grote dozen Lego liggen. ”Welke denk je dat ik mooier vind? vroeg Deon, deze van Lego City of deze?” en hij hield de roze prinsessen Lego doos omhoog. ”Ik denk die” en ik wees naar de stoere doos van Lego City, maar ik had het helemaal mis. Hoewel hij eerder niet uit een roze bakje wilde eten, koos hij nu voor een roze doos Lego.

”Weet je waarom mama?”. Nee, eerlijk gezegd wist ik dat niet, want bij Deon moet alles stoer, eng en gevaarlijk zijn. ”Omdat ik deze zo schattig vind” en hij wees naar het klokje. ‘‘Er zit ook een gemene bij”.

Hij legde de doos met een treurig gezicht weer terug en we gingen verder met onze boodschappen.

Tweede Paasdag

Een paar weken geleden zag ik de Lego dozen nog liggen, maar nu waren ze afgeprijsd. Er lagen nog twee dozen van Lego City en nog maar één van Belle en het Beest. Het trok mijn aandacht en voordat ik het wist belandde de doos in mijn karretje.

Op tweede Paasdag besloot ik om voor de jongens de DVD van Belle en het Beest erop te zetten. Tot mijn verbazing zaten ze aandachtig te kijken al vond Sten het Beest wel een beetje eng.

Toen de tekenfilm was afgelopen pakte ik de Lego van Belle en het Beest. Gretig pakten de jongens hun cadeaus uit en Deon zijn ogen werden zo groot! Meteen ging hij aan de slag en Sten speelde met zijn Superman pop die hij kreeg.

lego van Belle en het beest, prinsessen lego, mamablog, batboy

Lego van Belle en het Beest

De Lego is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en op de stickers na heeft hij het helemaal alleen in elkaar gebouwd, super knap!

lego van belle en het beest, mamablog, batboy, belle en het beest lego

Het kasteel is heel gedetailleerd en heeft 2 verdiepingen.  Zo vind je op de eerste verdieping de balzaal met kroonluchter, het glas in lood raam, een dansvloertje die kan draaien, bibliotheek met een boek, eetzaal met draaiende tafel, een portret van de prins die je kan omdraaien en de keuken met serveerwagentje waar Mevrouw Tuit en Barstje opstaan.

mamablog, batboy, lego van belle en het beest, belle en het beest lego

Op de tweede verdieping is een slaapkamertje met bed en de balkonkamer met de betoverende roos.

mamablog, batboy, lego van belle en het beest, belle en het beest lego

Daarnaast zitten de leuke figuurtjes er natuurlijk ook bij: Belle, Beest/prins, Lumière, Pendule, Babette, Garderobekast en Gasfornuis.

Het kasteel is ongeveer 23 cm hoog en 17 cm breed.

lego van belle en het beest, mamablog, batboy, belle en het beest lego

Alleen de doos is roze

Deon vind het super leuk. ”Alleen de doos is roze mama, dit is ook gewoon voor jongens. Maakt helemaal niks uit dat er prinses opstaat”. Hij heeft ook al een andere Disney Princess Lego uitgezocht namelijk de Lego van Frozen. ”Kijk mama, hier zit een klein Olafje bij”. Maar daar moet hij dan nog maar even voor sparen…..

 

Lees ook: Alles wat je wilt weten over LEGO

Wat was vroeger jouw favoriete Disney tekenfilm?

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Eke schreef:

  Belle en het Beest wat mijn eerste kennismaking met Disney. Ik denk dat ik net als jij een jaar of 9 was! Ik lees nu net dat dat theekopje Barstje heet, haha. Ik dacht dus Bartje… Wel stoer dat je zoon deze Lego kiest!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik kan me helemaal voorstellen dat de lego in je karretje belandde! Het kan enorm leuk zijn om je kinderen te verrassen en een plezier te doen vind ik altijd.

 3. Wat een mooie set zeg! 🙂 Ik speelde vroeger altijd met die speciale ‘meiden’ sets (uiteraard ook leuk voor jongens), je had dan bijvoorbeeld een resort op een eiland, inclusief jetski en dolfijnen. Echt geweldig! Zo’n Disney set had ik helemaal het einde gevonden. Leuk dat je jongens zo van Disney houden! 😀

 4. priscilla schreef:

  Wat mega leuk zeg! Dit soort dingen vindt mijn dochter echt geweldig.

 5. Linda schreef:

  Belle en het beest, ik denk dat ik de video band helemaal grijs heb gedraaid. Zo leuk vond ik het. Daarom vind ik het extra leuk dat het weer helemaal terug is. Door jouw tip heb ik ook gelijk zin om een dagje Duitsland te plannen 🙂 Mijn favoriete tekenfilm was denk ik toch Pocahontas, die heb ik nóg vaker gekeken!

 6. Heidie van der Steeg schreef:

  Bij de Duitse Lidl hier over de grens (Limburg) nog nooit Lego gezien. Jammer want ik kan me voorstellen dat het dan best voordeliger is. De Playmobil is wel altijd een stuk voordeliger in Duitsland maar bij de Lego zie ik niet veel verschil.
  Mooi set van Belle & het beest.

 7. Daisy schreef:

  Mijn favoriete disneyfilm is Brave 🙂
  Het verhaal, de taal… dat sprak me erg aan. Eens niet het gewone prins en prinses verhaal.

 8. Beebs and Moms schreef:

  Wat tof! Kende deze helemaal niet en Belle & het beest is my alltime favorite. Toch eens kijken of deze in de buurt ook te koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.