angst

De snelweg: mijn grootste angst

We hebben een mini vakantie geboekt en over een paar weken is het zover. Gezellig met het hele gezin naar Landal Rabbit Hill. Ik heb er wel heel veel zin in, maar tegen één ding kan ik heel erg tegenop zien en dat is ook mijn grootste angst: de snelweg.

De snelweg is mijn grote angst

Een accommodatie midden in de bossen waar de konijntjes je tegemoet huppelen. Over een paar weekjes is het zover en gaan we naar Landal Rabbit Hill. Dit vakantiepark ligt in de Veluwe, in het plaatsje Nieuw Milligen.

”Als hij maar niet gaat inhalen”

We hebben allemaal heel veel zin om weg te gaan, maar ik heb een hele grote angst en dat zit me wel een beetje in de weg. Mijn grootste angst is namelijk de snelweg. Ik rijd ook nooit zelf op de snelweg, maar naast iemand zitten is net zo erg. Het zweet staat me in de handen, krijg hartkloppingen en begin nog net niet te hyperventileren. De snelweg probeer ik altijd te vermijden, maar soms kan het niet anders en moet ik wel.

Ik denk altijd dat er iets gaat gebeuren en de vrachtwagens vind ik het aller engst. Ik kijk naar de teller en naar de weg: ”als hij maar niet gaat inhalen”, denk ik.

Er is nog nooit iets gebeurd, dus weet ook niet waar het vandaan komt. Ik houd gewoon niet van al die auto’s en vrachtwagens die knetterhard rijden. Je hoort en leest zo vaak van die vreselijke verhalen. Het ergste vind ik wanneer het donker en ook nog slecht weer is.

Zoek afleiding

De kinderen mogen er natuurlijk niks van merken dus ik moet me natuurlijk wel proberen in te houden. Straks maak ik hun ook bang en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb wel eens geprobeerd om de hele reis mijn ogen dicht te doen, maar dat heeft geen nut. Ik wil toch zien wat er voor mij gebeurd en aan de andere kant wil ik het ook niet zien. Heel dubbel dus.

Afleiden door te lezen kan ook niet, want ik kan mijn gedachten er dan niet bijhouden, idem door de hele reis op mijn telefoon te kijken. Maar goed als je ergens wil komen zou je er toch iets voor moeten doen en anders kom je niet ver. De snelweg is gewoon niet te vermijden.

Het is ongeveer 1,5 uur rijden en ik zie er heel erg tegenop. Dat wordt een hele lange 1,5 uur en ik zal blij zijn als we op onze bestemming zijn aangekomen.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Heel veel succes en daarna genieten.

 2. Marjo Van leeuwen schreef:

  Zo dat is best heftig. Heb je er weleens aangedacht om erachter te komen waarom je dit zo eng vind? Misschien kan iemand je er vanaf helpen. Heel veel sterkte! En daarna lekker geniete

 3. Clancy Versmissen schreef:

  Succes en herkenbaar hoor.
  Ben ook altijd blij als we er zijn. Zeker als het zo druk is vind ik het niet fijn. Maar hier nog erger… altijd max 2 uur. Nu bijna een rit van 6 uur.

 4. Iris schreef:

  Ik herken het gevoel, ik heb het met files. Ik ben als de dood om vast te komen staan in een file waar dan GEEN WC IS!

 5. Roelina schreef:

  Oh echt? Wat lijkt me dat lastig zeg. Maar eenmaal op de veluwe kun je lekker bijkomen hoor, tis hier lekker rustig (ik woon er namelijk vlakbij). Trouwens waarom vermijd je geen snelwegen? Of duurg dat dan te lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.