batboy, mamablog, hoepelen, de voordelen van hoepelen

Dit zijn de voordelen van hoepelen

Een paar dagen geleden vertelde ik dat ik mee doe met de Hoelahoep Challenge van Robin Hoop. Toen ik de hoepel ontving ging ik enthousiast aan de slag, maar dat viel nog vies tegen! Ik vertel je in dit blog hoe het nu met het hoepelen gaat (en de blauwe plekken). Wil jij (net als ik) meer conditie, een slanke, smalle taille, stevige buik-, bil- en beenspieren? In dit blog ontvang je van mij een speciale kortingscode zodat je je favoriete hoepel kan bestellen en mee kan hoepelen! Daarnaast vertel ik je de vele voordelen van het hoepelen.

Voordelen van hoepelen

Ik heb nog nooit kunnen hoepelen. Vroeger had ik wel een hoepel, maar hield het nooit lang vol. Ik geef het eerlijk toe; aan sport heb ik een hekel. Ik kan het niet, word snel moe (omdat ik geen conditie heb) en krijg altijd last van pijntjes. Toch wil ik graag aan mijn conditie werken en slanker worden, maar tijd (en zin) om naar een sportschool te gaan heb ik niet.

Toen ik hoorde van de Hoelahoep Challenge leek mij dit dé sport voor mij, want hiervoor hoef je de deur niet uit en het leek mij ontzettend leuk. Maar er zijn nog veel meer voordelen van hoepelen:

 • Sterkere buik-, been-, en bilspieren
 • Een slanke, smalle taille
 • Een goede corestability
 • Verbetering in de conditie
 • Soepele schouders, nek, rug en heupen
 • Verbetert de motoriek en coördinatie
 • Bevordert de spijsvertering
 • Bevordert de doorbloeding

Genoeg redenen dus om te gaan hoepelen.

Verschillende hoepels

Ik mocht een hoepel uitzoeken van Robin Hoop en koos voor de (basis) Afrohoop. Alle hoepels die je in de webshop vind zijn handgemaakt van een stevig soort kunststof.

In de webshop vind je verschillende soorten hoepels:

 • Basis hoepels (beginners)
 • Intermediate hoepels
 • Polypro hoepels (de geoefende hooper)
 • Kinder hoepels

Geen hoepel uit de speelgoedwinkel

De hoepels uit de speelgoedwinkel zijn natuurlijk wel veel goedkoper, maar deze zijn vaak super licht en van glad materiaal. Hierdoor voel je de hoepel niet goed rond je middel en glijd hij makkelijk langs je kleding naar beneden en maakt het hoepelen zo heel lastig.

Daarnaast is het materiaal zacht waardoor er snel een deuk in zit en je er al niet meer mee kunt hoepelen.

Leren hoepelen

De Afrohoop is super mooi en ik werd al helemaal vrolijk toen ik hem zag. De hoepel kun je heel gemakkelijk opvouwen zodat je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en zo neemt hij ook nog eens weinig ruimte in beslag, ideaal!

Enthousiast vouwde ik de hoepel uit en het eerste wat ik dacht was: ”Wat een grote hoepel!”. De hoepel heeft een doorsnee van 100 cm  (kledingmaat XS t/m L). Voor mensen met kledingmaat XL of groter is er een hoepel met diameter van 110 cm. Hij weegt ongeveer 600 gram en de dikte van de buis is 25 mm.

Ik bekeek het filmpje van Robin om de basis te leren en kwam erachter dat je helemaal geen rondjes met je heupen moet draaien om te kunnen hoepelen.

mamablog, batboy, hoepelen is leuk, voordelen van hoepelen

”Ik kan het nooit”

Op het filmpje word duidelijk uitgelegd hoe je moet hoepelen en dus pakte ik mijn hoepel en ging aan de slag. Het ziet het er super makkelijk uit, maar dat viel mij nog vies tegen.

”Ik kan het nooit”, dacht ik. Telkens gleed de hoepel naar beneden en ik kon wel merken dat ik totaal geen conditie heb!

Je kan het mama!

Het was erg vermoeiend, maar ik ging stug door. De jongens zaten voor mij (op de salontafel) mij aan te moedigen. ”Ja, mama bijna”, ”goed zo mama” en enthousiast ging ik door, want ik wilde mijn jongens laten zien dat je gewoon door moet blijven gaan en niet de moed opgeven!

hoepelen

Het is nog even uitzoeken hoe je je voeten neerzet, maar mijn voorkeur gaat uit met mijn rechtervoet naar voren en met de hoepel naar links te draaien. De andere kant op hoepelen is nog best lastig.

Opeens lukte het en wat was ik blij en trots! Zo blij dat ik vergeten was te ademen en helemaal vermoeid was. De slag had ik te pakken en nu wilde ik doorgaan. De jongens waren super blij en juichten mij toe. Natuurlijk gleed de hoepel zo af en toe nog weleens naar beneden en als de hoepel dan tegen mijn been aankwam deed dat ook behoorlijk zeer.

Hoepelen en blauwe plekken

‘ s Avonds merkte ik het al; overal pijn! Mijn billen, buik, rug, kuiten, schouders, middel en zelfs mijn nek (omdat ik het heel gespannen deed) deden pijn. Dat blijkt dus maar weer dat ik niks gewend ben.

Mijn middel zit onder de blauwe plekken, maar de volgende dag pakte ik stug mijn hoepel weer. Het is zo leuk om te doen, geeft je energie en je word er ook echt vrolijk van!

Bestel je favoriete hoepel en hoepel mee

Heb jij nu ook zin gekregen om te gaan hoepelen en wil je ook graag zo’n mooie professionele hoepel van Robin Hoop? Wil je meer conditie, een slanke en smalle taille, sterke buik-, been- en bilspieren, soepele schouders, nek, rug en heupen en zie je deze voordelen van hoepelen wel zitten? Doe dan mee met de Hoelahoep Challenge en bestel met de speciale code Batboy88 ( geldig tot 14 januari) jouw favoriete hoepel hier.

Ik weet zeker dat je het ontzettend leuk vind! Ik heb nu dé sport gevonden die bij mij past. Je hoeft er niet per se de deur voor uit en dat is met kleine kinderen echt ideaal.

Ik houd je op de hoogte van mijn hoepel kunsten, doe jij ook mee?

batboy, mamablog, hoepelen, voordelen van hoepelen

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 20 Comments
 1. Linda Meester schreef:

  Wat een goed idee eigenlijk. Eerst eens verhuizen en daarna een hoepel onder de kerstboom vragen

 2. Jamey schreef:

  Ik heb al ruim een jaar zon hoepel thuis liggen maar hoe erg is dit. Ik heb hem niet eens uitgepakt whahahaha

 3. Lodi schreef:

  Super leuk, dat jij ook mee doet met deze challenge, ik ben benieuwd hoe we het er vanaf gaan brengen!

 4. Marion schreef:

  Dat zou voor mij ook wel iets zijn. Strakke bil- en buikspieren staan ook op mijn verlanglijstje.

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik herken de blauwe plekken! Die had ik in het begin inderdaad ook. Gelukkig gaat dat over.

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik herken ook dat een ‘gewone’ hoepel veel lichter is. Mijn hoepel is ook een stuk zwaarder. Het rare is dat ik heel goed 1 kant uit kan hoelahoepen. De andere kant op vind ik superlastig.

 7. Susan schreef:

  Ik zie ’t net voorbij komen op je Insta, haha! Leuk, wil ik ook wel gaan doen straks!

 8. Ellen schreef:

  Ik wil ook een hoepel!! Super leuk zeg.

 9. querine schreef:

  ik hou er wel van, me moeder heeft er 1 in huis en af en toe pak ik hem ook. is een leuke afwisseling

 10. sanne schreef:

  Lijkt mij een fijne sport. Alleen die blauwe plekken zou ik ook hebben hoor. 😉

 11. Vera schreef:

  Ziet er tof uit! Mijn schoonmoeder heeft er ook zo een maar gebruikt m eigeljlijk nooit. Misschien dat ik m mag lenen.

 12. Ik wil ook een slanke taille maar geen blauwe plekken haha. Ik kom wel een keer bij jou proberen of het wat voor mij is.

 13. Jouvence schreef:

  Ik heb zelf twee weight hoops, zat in het begin helemaal onder de blauwe plekken, maar vindt het erg leuk om te doen.

 14. MamaMinke schreef:

  Wat goed dat het lukte! Ik doe zelf niet mee. Heel veel succes!

 15. Patricia schreef:

  Lijkt mij wel een hele leuke sport. Gaat je vast lukken. Ik houd het wel bij bodypump😉

 16. Manon schreef:

  Ik denk niet dat ik continu zal volhouden maar je krijgt er wel een mooie strakke buik van, zag het bij iemand die het heel vaak doet

 17. priscilla schreef:

  Ik denk niet dat ik dit vol zou kunnen houden, haha. Het lukt altijd wel een paar dagen maar dan raak ik de motivatie kwijt.

 18. Mirjam schreef:

  Ik kon vroeger echt niet hoelahoepen, vond het vreselijk om te doen. Ging veel liever voetballen. Maar als ik alle voordelen lees die je noemt dan heb ik redenen genoeg om juist te (gaan) hoelahoepen 🙂

 19. super leuk zeg dat je dit nu doet als sport. En eerlijk? Ik raak er meteen enthousiast van. Wie weet is dat hoepelen ook wel wat voor mij 😉

 20. Leuk hoor! Ik heb zelf ook een hoepel, maar gebruik hem minder vaak dan eerst. Maar sowieso heb ik het sporten een beetje verwaarloosd, oeps!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.