white world orchidee, mamablog, batboy, het beste van de kweker

Een orchidee per post

Wanneer ik een plant wil aanschaffen ga ik meestal naar een tuincentrum, maar wist je dat je planten ook online kunt bestellen? Ik ontving een aantal weken geleden deze mooie White World orchidee van Het Beste van de kweker én de hippe en multifunctionele paperbag. Maar een orchidee per post, gaat dat wel goed? Voor jullie heb ook een klein cadeautje.

Een orchidee van Het Beste van de kweker

Bij Het Beste van de kweker kun je terecht voor orchideeën, anthuriums, dracaena’s, maar ook voor leuke kaarten en potten. De planten worden direct van de kweker bij je thuisbezorgd dus verser kan niet.

De orchidee is één van de populairste bloeiende woonplanten en ik ben er dol op! Er zijn maar liefst 31.000 soorten bekend en de bekendste is de Phalaenopsis (ook wel bekend als vlinderorchidee). Voor mij was de keus niet moeilijk en koos voor een witte orchidee en een hippe paperbag.

Een plant via de post

Een orchidee is erg kwetsbaar en ik vroeg mij af hoe ik dit via de post zou ontvangen. Ik ontving een hele grote doos (tot aan mijn middel) en kon niet wachten om hem te openen.

Op de doos stond een instructie hoe de verpakking te openen zodat hij er heel uitkomt. Hij was erg goed en stevig in folie verpakt en om de takken zat een stuk karton waar de takken per tak inzaten.

Het was wel even een werkje om de orchidee er voorzichtig uit te halen, maar was blij verrast toen ik de mooie grote White World orchidee zag.

White World orchidee

Deze prachtige White World orchidee komt van Kwekerij Piet Vijverberg.

Er zaten al een paar bloemen in en de rest zat nog in knop. Wat mij meteen opviel was de grootte van de bloem (ruim 8 cm doorsnee) en de orchidee had maar liefst 3 takken!

white world orchidee, mamablog, batboy, het beste van de kweker, een orchidee van het beste van de kweker

Heel anders dan ik gewend ben dan wanneer ik er één bij een tuincentrum of supermarkt koop. Daar zijn de bloemen al een heel stuk kleiner en je ziet wel degelijk het verschil.

het beste van de kweker, orchidee, mamablog, batboy, een orchidee van het beste van de kweker

White World orchidee

 Verzorging

Je krijgt een boekje erbij hoe je hem moet verzorgen en ze geven een bloeigarantie van maar liefst 12 weken!

Er stond een hele handige tip in voor het water geven: Geef de orchidee één keer per week 3 ijsklontjes water. Dit is namelijk precies de juiste hoeveelheid en zo hebben de wortels de tijd om het water op te nemen.

Met deze handige tip kan het niet fout gaan en heb je er maanden plezier van! Nadat hij is uitgebloeid kan hij zelfs weer opnieuw gaan bloeien.

Hippe paperbag

De hippe paperbag kreeg ik er ook bij en vind het er zo gaaf uitzien. Als je de orchidee een beetje stijf en truttig vind geeft het met de paperbag meteen al een stoere en hippe uitstraling!

Het is zoals het woord al  zegt een papieren zak en is gemaakt van 3 lagen dik kraft papier. De zak voelt stevig aan en je kan hem oprollen voor een extra leuk effect. Het oprollen vond ik niet echt heel gemakkelijk gaan en ik was bang dat hij zou gaan scheuren, maar dat is niet gebeurd.

orchidee, white world orchidee, het beste van de kweker, batboy, mamablog, een orchidee van het beste van de kweker

Cadeautje voor jou

Ben jij ook zo dol op orchideeën of wil je graag een andere plant bestellen? Dan mag ik je namens Het Beste van de Kweker een korting geven van 20%.

Bestel je favoriete plant en gebruik de code batboy20.

Vind jij orchideeën ook zo mooi?

Lees ook:

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Lisette schreef:

  Over de post een plant ontvangen vind ik heel origineel! Ook leuk om als cadeau te geven. Orchideeën vind ik prachtig en gemakkelijk. Ik heb er al 5 jaar hier twee in het raam staan. En ze doen het goed met weinig verzorging. En elke keer staan ze weer mooi in bloei!

 2. Marion schreef:

  Ik hou niet zo van orchideeën. Maar wel handig dat je bij deze orchidee tips kreeg om er lang plezier van te hebben.

 3. Xarifa schreef:

  Mooie hé orchideeën? Ik vind ze mooi om te zien, maar heb er geen ruimte voor thuis op het moment!

 4. Kiki Multem schreef:

  Wat gaaf dat dat via de post kan juist omdat ze zo kwetsbaar zijn!

 5. Tania schreef:

  Wij hebben 3 orchideeen staan en die bloeien nu al voor de derde keer. Die tip van de ijsblokjes kende ik nog niet

 6. Dhini schreef:

  Wat leuk dat kan per post gestuurd worden. Een hele mooie orchidee

 7. Eke schreef:

  Heel erg leuk, vooral met die papieren zak! Ook tof om kado te doen!

 8. Bouchra schreef:

  Ik heb al een tijdje geen orchidee meer. Mooie papierenzak!

 9. Diana schreef:

  Helaas is mijn huis niet veilig genoeg voor bloemen. Mijn katten vinden dit te leuk. Enige wat blijft leven zijn cactussen omdat die prikken. Vind orchidee wel echt heel mooi dus wie weet ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.