jungle, slaapkamer

Jungle slaapkamer

Susan is gastblogger bij Vettt . Ze schrijft met veel liefde over het dagelijkse leven in een bouwhuis met kinderen. Nog niet zo heel lang geleden heeft ze de kamer van haar zoontje veranderd en vandaag mogen jullie een kijkje nemen in de jungle slaapkamer van Bink.

Even voorstellen

Hoi, ik ben Susan, echtgenote van Rob en moeder van Bink (2010) en Charlie (2015). Ik woon met mijn gezin in een eeuwenoud huis aan de rand van het centrum in Enschede. Samen met mijn man en kinderen (!) zijn we dit huis aan het verbouwen van oude achterstallige bouwval tot eigentijds paleis. Allereerst begonnen we met onze slaapkamers. Bink had het geluk dat de zijne als eerste helemaal klaar was, een toffe legokamer aansluitend bij zijn grootste hobby.

Een jungle slaapkamer

Inmiddels is Bink echter geen kleuter meer. Na de vakantie gaat hij naar groep 3 en steeds vaker roept hij dat zijn legokamer niet meer mooi is, hij word oud en dus stoer en dus moet er een nieuwe kamer komen. Ook ik vind de legopoppetjes maar wat achterhaalt en dus spendeer ik dagen op Pinterest, zoekend naar dinokamers en Freekkamers.

Na veel inspiratie en een boel overleg komen we uit op een jungle kamer met een sfeertje alsof je in het bos echte tijgers aan het spotten bent. Er is gelukkig niet veel heftige verandering nodig om dat te realiseren, muurtje behangen, wat schroeven in de muur en flink shoppen is all what it takes, fijn!

Op de muren en voor de ramen

Gelukkig legden we ooit een rustige basis in alle slaapkamers met dezelfde witte kleur op de muren, kozijnen en deuren. Ook kregen alle slaapkamers dezelfde gordijnen. Daar wil ik niet teveel aan veranderen, ik wil het verschil maken met kleine meubels en accessoires.
Wel besluit ik de lange wand te behangen met een bladmotief. Bij Kwantum vind ik het perfecte design, makkelijk en betaalbaar, tof!

batboy, mamablog, een kijkje in de slaapkamer van bink

Meubels

Gelukkig kan de geliefde hoogslaper, ooit gekocht op Marktplaats, gewoon blijven als slaapplek. Ik plaatste hem tegen een andere wand om meer speelruimte te creëren en legde er een legerdeken op, helemaal in stijl. Van een oude boomstam zaagden we een plak af die aan touwen boven het bed dient als tafel om bijvoorbeeld een boekje op te leggen. En ook een heus klimtouw mag natuurlijk niet ontbreken. Niks spannender dan naar beneden via het touw in plaats van de trap!

een kijkje in de slaapkamer van Bink, mamablog, batboy

batboy, mamablog, een kijkje in de slaapkamer van bink

Ruimte

Omdat ik het voor Bink vooral prettig vind ruimte te houden op zijn kamer deed ik zijn kledinglocker uit de kamer en ruilde die voor mijn 2 lage lockers van Ikea waar nu zijn speelgoed in opgeborgen staat. Netjes in bakken en dus makkelijk om dagelijks even snel op te ruimen na het spelen. Ze passen precies tussen de inhammetjes aan de overkant van zijn bed, fijn!
Onder zijn oude, nog steeds geliefde hoogslaper maakten we ooit al een plank die dienst doet als bureautje. Twee metalen groene krukjes maken zijn werkplek compleet. Onder de plank staat een ladekastje van Ikea, handig voor boekjes en tekenspullen om aan zijn bureau mee te kunnen werken.
Om wilde dieren goed te kunnen spotten moet je soms dagenlang wachten en dus moet er een stoel komen. Bij Carpersworld kocht ik een heuse vissersstoel, perfect voor de junglekamer en een overgebleven boomstronk doet dienst als bijzettafel.

batboy, mamablog, een kijkje in de slaapkamer van bink

Het grijze kleed kocht ik al voor de legokamer bij Ikea en deze kleur past ook prima bij groen dus ik hoef hem alleen wat op te schuiven en klaar is de basis!
Om wat extra spulletjes uit te kunnen stallen zaagde ik van oude houten planken twee passende af voor tussen de muur. Bij de Gamma kocht ik 4 robuuste dragers om ze een stoere uitstraling te geven.

Accessoires

In een jungle horen natuurlijk dieren, bladeren en groen, veel groen. Bij Action kocht ik toffe dierenkoppen voor aan de muur en een luipaardenkleed voor over de stoel, lekker zacht en warm. Ook de grote rubberdieren komen er vandaan. Bij Kwantum kocht ik grote nepbladeren, cactussen, een dekbedovertrek in legerprint en stof om kussenhoezen van te naaien, eentje met bladeren en eentje met werelddelen. En niet te vergeten de stoere nachtlamp van beton.
Boven zijn bed hangen 2 naambordjes die ik zelf zaagde van oude vloerdelen en beschilderde met Binks naam en de naam van zijn grote held: Freek!
Als kers op de taart hangt er boven het bed van Bink en aan de overkant een stuk legernet. Dat maakt de kamer in 1 klap een echt buitenverblijf en een soort van spannend.

mamablog, batboy, een kijkje in de slaapkamer van bink

batboy, mamablog, een kijkje in de slaapkamer van bink

Bink slaapt als een roos in zijn jungle en gaat met plezier de nacht in. ’s Morgens vertelt hij me vol enthousiasme wat hij die nacht allemaal voor Freek heeft gedaan. Ik hoop dat het nog een tijdje duurt voor Freek ruimte moet maken voor andere jongensdromen, want die fantasie, oh ik hou er zo van!

Waar koop jij de meeste accessoires voor de slaapkamer?

Wil je ook meedoen en anderen mee laten gluren? Neem dan contact op d.m.v. het contactformulier of stuur een mailtje naar info@batboy.nl

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Roelina schreef:

    Wat een super gaaf thema, heel mooi uitgewerkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.