dove kinderen, mamablog, batboy, storysign

Dove kinderen leren lezen

Dove kinderen leren vaak veel later lezen dan hun horende leeftijdsgenootjes. Dit komt doordat zij de klanken niet aan geschreven woorden kunnen koppelen. Huawei introduceert StorySign, de eerste app voor dove kinderen die tekst omzet in gebarentaal.

Dove kinderen leren lezen

Wereldwijd zijn er 32 miljoen dove kinderen die meer moeite hebben met leren lezen. Hierdoor lopen ze vaak al op vroege leeftijd een taalachterstand op. Huawei introduceert de eerste app om dove kinderen te helpen met leren lezen. Zo wil Huawei de wereld van de boeken toegankelijker maken voor dove kinderen, zodat zij samen met hun ouders gebarentalen en leesvaardigheid ontwikkelen.

StorySign

De app, StorySign, is nu ontwikkeld voor het bekende kinderboek ‘Waar is Dribbel?’. De vriendelijke avatar Star vertaalt in gebarentaal het kinderboek.

Men heeft de exacte gezichtsuitdrukkingen van gebarentolken gekopieerd om Star echt tot leven te brengen. Dit is een klus die heel nauw luistert, want het is ontwikkeld voor 10 talen en elke taal is anders. Mimiek is erg belangrijk, omdat het 70% van de gebarentaal bepaalt.

storysign, dove kinderen, mamablog, batboy

Optimale leeservaring

StorySign maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) van Huawei. De AI in Huawei smartphones zorgt ervoor dat de hoek waarin de smartphone boven de tekst gehouden wordt geen invloed heeft op de gebruikservaring. Kinderen zullen hun telefoon namelijk niet altijd recht boven de tekst houden.

Voor een optimale leeservaring maakt de app gebruik van Image Recogniton (IR) en Optical Character Recogniton (OCR). OCR zorgt ervoor dat de app nog nauwkeuriger werkt.

Hoe werkt de app

Je hebt niet per se een Huawei smartphone nodig om gebruik te kunnen maken van de app. De app werkt namelijk ook op andere Android smartphones.

Ouders kunnen hun kind voorlezen met de StorySign app door de app te openen en met hun smartphone de woorden te scannen. De avatar Star verschijnt en vertaalt de tekst naar gebarentaal. Hierbij worden de woorden uitgelicht die Star aan het gebaren is, in de volgorde van gebarentaal. Zo leren kinderen de betekenis van de woorden kennen.

StorySign is te downloaden via de Google Play Store en via de HUAWEI App gallery.

Doneren

Voor het doorontwikkelen van de app is Huawei een grote campagne begonnen. Iedereen kan doneren via www.storysign.com en de donaties komen ten goede aan FODOK (Federatie voor Ouders van Dove Kinderen) en worden besteed aan projecten om dove kinderen te helpen met hun taalontwikkeling, zoals nieuwe boekjes voor StorySign.

Misschien vind je dit ook interessant:

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. ingrid schreef:

    oh wauw nog nooit van gehoord maar wat mooi is dit zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.