attracties, batboy, attractiepark slagharen

Attractiepark Slagharen

Wij zijn een lang weekend naar Vakantiepark Ponyparkcity geweest en dit was inclusief toegang voor het attractiepark Slagharen. Natuurlijk maakten wij hier gebruik van en zelfs 2 keer, maar dat hadden we beter niet kunnen doen.

Attractiepark Slagharen

Het attractiepark Slagharen  is met de auto vanaf vakantiepark Ponyparkcity ongeveer 10 minuutjes rijden. Met de speciale coupon die we bij ons verblijf hebben gekregen krijg je ook een gratis parkeerkaart (€7,50).

Op zaterdag zijn we naar het pretpark gegaan en bij binnenkomst stonden Randy & Rosie vrolijk te dansen. Daarna mochten de kinderen op het podium komen om samen met hun op de foto te gaan en een knuffel te geven.

attractiepark slagharen, batboy

Attracties

Het was net 10:00 uur geweest en het was nog lekker rustig. Wanneer je door het straatje loopt voelt het net alsof je in een andere stad bent, erg gezellig.

attracties, batboy, attractiepark slagharen

De winkeltjes waren helaas nog allemaal dicht dus zijn we eerst maar eens opzoek gegaan naar de attracties. Het was een beetje zoeken welke attracties waar stonden, want we hadden geen plattegrond bij de entree ontvangen.

Gokautomaten

Er staan best veel gokautomaten en dan weet je het wel met kinderen, die willen dan graag dat papa iets voor ze gaat winnen. Sten dacht daadwerkelijk dat we in de stad waren en naar de Kermis gingen. Daar lijkt het ook wel een beetje op met de vele gokautomaten, touwtje trekken en eendjes hengelen.

We hebben het best vaak geprobeerd, maar ik zal de moeite niet  nemen, want die grijparmen aaien er gewoon overheen! Op de kermis heb je meer kans. Helaas voor de jongens, maar geen knuffel.

batboy, attractiepark slagharen, attracties

Winkeltjes

We liepen door het straatje naar de andere kant van het pretpark en nu waren de winkeltjes wel geopend. Zo kan je er leuke souvenirtjes kopen, maar je kan je ook laten schminken, een zandtekening maken, je eigen chocolade reep maken, je hand in wax laten vereeuwigen en meer, maar daar moet je dan wel extra voor betalen.

attractiepark slagharen, batboy, attracties

Waterpret

Het was die dag ontzettend warm en dan is een waterattractie natuurlijk ideaal. De 3 mannen gingen in Expedition Nautilus waar je andere mensen nat mag schieten. Volgens mij vond Nick dit de leukste attractie, want hij was erg fanatiek en vond het natuurlijk niet erg dat de jongens er vaker dan één keer in wilden 😉 .

Lekker nat en fris kwamen de mannen terug.

attracties, attractiepark slagharen

Tegenvaller

De meeste attracties zijn voor kinderen vanaf 110/120 cm. Voor kleine kinderen zoals Sten valt het park een beetje tegen. Maar ze hebben het naar hun zin gehad en dus besloten we om op de laatste dag van ons verblijf nog een keer naar het park te gaan.

’s Maandags moesten voor 10:00 uur ons huisje verlaten en gingen direct door naar attractiepark Slagharen. Het was heerlijk rustig, maar omdat het zo rustig was, waren bijna alle attracties en eettentjes gesloten. De kinderen wilden graag een suikerspin, maar helaas op maandag niet.

batboy, attracties, attractiepark slagharen

De attracties voor kleine kinderen waren bijna allemaal gesloten en omdat er al zo weinig is voor de hele kleintjes was dit een hele erge teleurstelling. We vroegen aan de medewerkers op het park waarom alles gesloten is, maar kregen als antwoord: ”Omdat het maandag is”, ”Het kindergedeelte gaat pas om 11:00 uur open” en ”Ze hebben pauze”. Het was al lang 11:00 uur geweest en alles was afgezet met een ketting.

Ik vind dit erg slecht en vroeg mij af of je dan op deze dag ook de volle prijs voor een ticket moet betalen. Dit heb ik ook gevraagd, maar daar wisten ze mij geen antwoord op te geven.

Op een doordeweekse dag kun je dus beter niet naar het attractiepark Slagharen gaan, want dan heb je echt geen waar voor je geld! We waren er best chagrijnig van en hebben het park dan ook weer snel verlaten.

Wat vind  jij ervan dat meer dan de helft van het park op een doordeweekse dag gesloten is?

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 16 Comments
 1. Jammer dat het tegenviel, eerlijk gezegd ben ik nog nooit in Slagharen geweest.. .

 2. Charè schreef:

  Slagharen is en blijft zo leuk!

 3. Mirjam schreef:

  Wat raar!! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik dacht eigenlijk dat het juist meer voor de kleinere kindjes was. Goed te weten!

 4. Roelina schreef:

  Zoals mirjam ook zegt was ik in de veronderstelling dat het ook voor de kleinsten leuk was. Goed om te weten dat het dus niet zo is. Onze kleine man moet met zijn 98 cm dus nog even geduld hebben. Zeker raar dat ze het afzetten doordeweeks. Kostentechnisch begrijp ik dat wel, maar ik vind het een raar excuus. Je bent open of je bent het niet denk ik dan.

 5. Bianca Schrijft schreef:

  In mijn ogen was Slagharen jaren een verwaarloost park. Nu willen ze ineens mee doen met de grote jongens en dan moet er op sommige dingen bezuinigd worden. Op deze manier doen ze het alleen op een verkeerde manier, want je creëert een slechte naam. Mensen gaan dan met vraagtekens naar je park, zal alles wel open zijn?? Dat wil je niet.
  (Dit heb ik zelf ooit gehad met disney europa, space mountain dicht, alice in wonderland gedeelte helemaal dicht, een heleboel winkeltjes en restaurants gesloten. Het was gewoon in juni, dus begin hoogseizoen. Ik heb het over 18 jaar geleden, dus toen was het vele malen kleiner. Ik heb er altijd een bijsmaak van over gehouden.)

  • Batboy schreef:

   Ik vind het belachelijk als ze attracties ed gaan sluiten. Ook jammer van Disney dat is wel een teleurstelling

 6. Rob schreef:

  Ik ben nog nooit in slagharen geweest, pretparken zijn niet echt aan me besteed, maar dat de helft dicht is en een vol tarief betalen is niet erg prijszenswaardig. Kan me voorstellen dat het een tegenvaller is in dat geval.

 7. Lizanne schreef:

  Ah wat jammer. Wel goed om te lezen dat je jongens op zaterdag wel genoten hebben!

 8. Margon schreef:

  Wat stom! Wij hebben vroeger met het gezin en vrienden op de camping van Ponypark Slagharen gestaan met de caravan. Dan moest je met die hoge loopbrug over de grote weg heen en liep je zo het park in. Dat was wel echt in het hoogseizoen, dus kan me ook niet herinneren dat er toen dingen dicht of overdreven rustig waren. Dan spreek ik wel over ruim 15 jaar terug! Een aantal jaar geleden ben ik er ook nog eens geweest, maar toen viel het park me ook ontzettend tegen. De attracties zijn, op de achtbaan na, nog exact hetzelfde en zien er nog net zo slecht uit. In mijn ogen is Slagharen wel over zijn gloriedagen heen. Duinrell vind ik wat dat betreft veel leuker, ook voor de kleinere kinderen.

 9. Sandra schreef:

  Wat jammer. Ik ben er nooit geweest met de kinderen. Waren er geen pony’s meer om op te rijden?

 10. Sandra schreef:

  Wat zonde zeg! Ik vind het ook heel raar. Tenzij ze dat heel duidelijk aangeven voordat je naar binnen gaat of zo. Vreemd is het in ieder geval wel.

 11. Xeni schreef:

  Altijd balen als iets tegenvalt . Ik vind het niet netjes dat als een park open is de helft gesloten is. Stond het bij de ingang benoemd?

  Ik ben Eem paar jaar geleden geweest en vond het tegenvallen. Ons zie je daar ( voorlopig) ook niet meer

 12. Els schreef:

  Wat zonde!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.