fotoalbum, mamablog, batboy

Fotoalbum maken

Wanneer je kinderen hebt maak je bijna dagelijks foto’s, vooral als het je eerste kindje is. Je kan de foto’s op een cd zetten en digitaal bekijken of je kan digitaal een fotoboek maken of je laat je foto’s afdrukken en plakt ze in een fotoalbum.

Fotoalbum

Ik vind het leuk om foto’s te laten afdrukken en ze dan zelf in een fotoalbum te plakken. Daarbij de foto’s te knippen, zelf iets bijschrijven en leuke dingen bij te plakken zoals kaartjes, stickers, krantenknipsels, gedroogde bloemen of ballonnen (wanneer ze jarig zijn geweest ). Dat maakt het iets persoonlijker en ik vind het leuk om creatief bezig te zijn.

fotoalbum, fotoboek, inplakken

Het fotoalbum van Deon

fotoboek, fotoalbum, foto, foto's, inplakken, creatief

Iets leuks bij de foto’s plakken maakt het net iets persoonlijker

”Ik had steeds wazige foto’s”

Toen ik zwanger was van Deon ben ik al meteen begonnen met foto’s van de echo’s in te plakken. Ik heb toen speciaal een fotocamera van Nikon gekocht waarbij je met één druk op de knop heel veel foto’s achter elkaar kan maken.

Mijn man kon er niet mee overweg en ik had steeds wazige foto’s als ik er zelf een keer bij op stond. Ook vond ik het teveel gedoe om de foto’s van de camera op de computer te zetten en ben daarom later foto’s gaan maken met mijn smartphone. Ik vind de kwaliteit van de foto’s prima en ze worden automatisch op de computer gezet. Ook een voordeel van foto’s maken met de smartphone vind ik dat je ze direct kan uploaden naar de website zonder dat je ze eerst op de computer moet zetten. Ik heb mijn smartphone altijd bij me en ik hoef dan ook niet met een grote camera te lopen wat meestal ook niet echt handig is als je een dagje weggaat.

”Ik ben meestal wel ruim anderhalf uur bezig”

Al die foto’s inplakken gaat best veel tijd inzitten. Eerst sorteer ik alle foto’s. Dan kan ik ze eventueel knippen met een ( kartel ) schaar, fotoplakkertjes erop en daarna schrijf en plak ik er nog altijd iets bij. Ik ben meestal wel ruim anderhalf uur bezig!

foto, foto's, inplakken, creatief, fotoplakkers

Alle spulletjes die ik nodig heb om de foto’s in te plakken.

Veel werk

Het is wel heel veel werk, maar ik heb het er voor over. Soms heb ik er ook weleens geen zin in hoor. Laatst bijvoorbeeld moest ik ruim 130 foto’s inplakken voor in Deon zijn album en die van Sten en Brent. Dat doe ik natuurlijk niet allemaal in één keer anders raak ik het overzicht kwijt en heb ik geen zin meer omdat het zoveel is.

Lees ook: Een fotoboek speciaal voor schoolfoto’s.

Daarbij druk ik altijd ook nog foto’s van de kinderen voor mijzelf af die ik ook weer in een album stop ( de fotoalbums geef ik later mee en zo heb ik zelf ook mijn eigen foto’s ). Die plak ik niet in hoor, daar heb ik dan zo’n insteek fotoalbum voor.

Ik ben nu bezig met Deon zijn derde fotoalbum ( die met de sterren ).

fotoboek, fotoalbum, foto, foto's, inplakken, babyfoto's

Deon heeft onderhand al 3 fotoalbums

Omdat ik er zoveel dingen bijplak zijn de fotoalbums best dik.

fotoboek, fotoalbum, foto, foto's inplakken

Rechts het album van Brent en links het album van Sten.

Ik heb alweer zoveel foto’s gemaakt dat het alweer tijd is om ze te laten afdrukken, want straks zit ik weer met ruim 130 foto’s!

Plak jij ook zelf de foto’s van je kind(eren) in een album? Maak jij foto’s liever met een fotocamera of met je smartphone?

Lees ook:

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Leonie van Mil schreef:

  Leuk die albums. Ik moet er ook echt aan gaan beginnen. Ik maak ze heel graag met mijn telefoon. Dat is zo lekker makkelijk. Maar de kwaliteit zal wat minder zijn. Misschien moet ik toch wat vaker mijn spiegelreflex erbij pakken… 🙂

  • Batboy schreef:

   Ja als je echt mooie foto’s wilt dan zou ik ook een camera pakken dan is de kwaliteit natuurlijk wel beter en kan je een mooie uitvergroten.

 2. Nathalie schreef:

  Veel werk maar wel erg mooi! Al gaat er tegenwoordig ook wel heel wat uur in een digitaal album zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.