batboy, mamablog, avonturenpark hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn

Vakantie, heerlijk weer, dus gaan we gezellig een dagje uit naar Avonturenpark Hellendoorn. De aller eerste keer dat ik daar ben geweest was in 1985 en er is heel veel veranderd.

Avonturenpark Hellendoorn

In 1985 was ik 3 jaar. Ik kan mij nog heel goed de Papegaai herinneren! Ook had je daar van die leuke prullenbakken: ”Hier papier” ( net als bij de Efteling ). En de achtbaan ( samen met mijn vader ) vond ik geweldig!

avonturenpark, hellendoorn, pretpark, 1985

Avonturenpark Hellendoorn 1985

Brent hebben we niet meegenomen, want dat is niet heel erg handig. Het park ging om 10.30 uur open. Bij aankomst was het nog een beetje bewolkt, maar het zou droog blijven dus dat is het voornaamste. Er was geen rij bij de kassa dus we waren meteen aan de beurt.

Eerst even de lengte opmeten. Deon is 120cm en Sten 90 cm dus nu weten we precies waar ze wel en niet in mogen.

lengte, opmeten, avonturenpark hellendoorn, pretpark

Even meten hoe groot ze al zijn

De attracties

Het eerste wat we tegen kwamen waren de ‘Old Timers’. Dus ik zei tegen Sten: ”Kom we gaan in de auto”. En hij begon meteen te schreeuwen en te huilen. Ik snapte het al, hij dacht natuurlijk dat we weer terug gingen in onze eigen auto! Maar toen ik hem de auto’s liet zien rende hij er meteen naartoe.

old timer, auto, pretpark, hellendoorn, avonturenpark

In de ‘Old Timer’

Dit vonden de jongens natuurlijk super en we konden meteen nog een rondje, want er stond verder niemand in de rij. Ideaal voor de kinderen!

Deon durfde niet bij het ‘beeld’ te gaan staan, dat vond hij eng.

avonturenpark Hellendoorn, pretpark

Zomaar een paar kiekjes

Veel gesloten

Maar wel in de etalage een skelet aanwijzen! ”Die wil ik hebben mama, die enge”. Maar helaas was het winkeltje dicht, jammer…. Er waren wel meer dingen gesloten. Ik denk dat het komt omdat het ( nog ) niet zo druk is in deze periode.

skelet, mama, avonturenpark hellendoorn, pretpark

Die mama!

Handig als je goed voorbereid bent door bijvoorbeeld je kindje een SOS polsbandje te laten dragen, want ze rennen gewoon voor je uit!

sos polsbandje, polsbandje

Daar gaan ze!

Dreumesland

In Dreumesland was Sten niet weg te slaan. Hij ging ontelbare keren in de vrachtwagentjes en vliegtuigjes. Helemaal alleen in de attracties. Hij vond het zo leuk!

dreumesland, avonturenpark hellendoorn, pretpark, vliegtuig, vrachtwagen

In Dreumesland

In Dreumesland is o.a. nog een speeltuin, draaimolen en er zijn zwaantjes. Deon vond de zwaantjes maar niks. ”Het gaat veel te langzaam mama”.

Dreumesland in Avonturenpark Hellendoorn

Deon ‘verveelt’ zich in de Zwaan…..

Het kleine reuzenrad kan ik mij ook nog herinneren, alleen vond ik ze er toen wel leuker uitzien; de ‘Coca Cola Blikjes’ uit 1995.

coca cola, reuzenrad, avonturenpark hellendoorn

Reuzenradje 1995 en 2016

Sten wilde graag blijven in Dreumesland. We kregen hem maar moeilijk mee, maar er zijn nog meer attracties in het park dus tijd om verder te gaan. Ik kan mij ook nog goed de ‘Dombo’s’ herinneren. De eerste foto is uit 1985 en de tweede uit 1995.

dombo, hellendoorn, pretpark, avonturepark hellendoorn

De ‘Dombo’

Attracties

Ik ging samen met Deon en ik moet zeggen dat de ‘Dombo’ best hoog ging toen ik even naar beneden keek! Deon zag al wel vanuit de ‘Dombo’ dat er Dinosaurussen waren, dus hij kon niet wachten totdat hij daar in kon. Deon en ik hebben wel even gewacht totdat we in de T-Rex konden. ”Gaan jullie maar in die lang nek, wij wachten op de stoere!”.

dino, dinosaurussen, avonturenpark, hellendoorn, pretpark

In de Dino’s

Dit is wel leuk voor de kinderen, omdat het Dino’s zijn ( De Dino gekte van AH ), maar ik vond het best zwaar! Het is een fiets, maar mijn benen zijn te kort en ik kon dus heel slecht bij de trappers. Ik moest helemaal onderuit gezakt zitten en toen maar trappen! En het was al best warm, dus na de tijd had ik het pas echt heet.

Daarna even wat verkoeling zoeken in de Wild Water Baan. Gelukkig mag je erin als je 90 cm bent, dus konden we gezellig met z’n allen.

wild water baan, water, warm, zon, avonturenpark, hellendoorn

Ook Sten vind het prachtig!

We zijn niet echt nat geworden ( althans niet door de Wild Water Baan ). Maar een eindje verderop waren de ‘Magie Stralen’ en daar renden ze als dolle stieren doorheen!

water, nat, warm, avonturenpark hellendoorn

Magie stralen; Lekker nat worden!

2016-07-04_21.19.09

De Super Glijbaan is er ook nog:

super glijbaan, glijbaan

Linksboven de ‘Super Glijbaan’ uit 1995

Even een pauze en de natte kleren uit. Een ijsje eten uit BABA de Beer ( nu de mascotte van Avonturenpark Hellendoorn ) en een ‘Slush Puppy’, want dat kenden ze nog niet. Maar Sten vond het maar niks.

slush puppy, ijsje eten

Slush Puppy

Toen ik 3 jaar was vond ik de achtbaan geweldig. Deon durfde eerst niet ( deze gaat niet over de kop ), maar besloot toch om samen met mij te gaan. Sten moest dan maar even ( tegen zijn zin in ) wachten. Eerst staat Deon daar nog heel stoer om in ‘De Dondersteen’ te gaan, maar hij vond het niet leuk.

achtbaan, dondersteen, avonturenpark hellendoorn

De Dondersteen

Geen beer gezien

De kinderen hebben zich super vermaakt en we hadden echt mazzel dat het zo rustig was; geen lange wachtrijen, want dat is voor kleine kinderen niks. Maar ik vind het park er niet mooier of gezelliger op geworden. Vroeger was de ‘Piraten Papegaai’ de mascotte van Avonturenpark Hellendoorn en liep hij daar ook rond. Nu zijn  BABA & BELLA beer de mascottes, maar ik heb geen beer gezien!

Ook leuk: Kiddyrides op het winkelcentrum.

Ook de prullenbakken waren toen veel leuker. Nu heb ik niet eens de moeite genomen om er een foto van te maken.

prullenbak, vuilnisbak, hellendoorn, pretpark, avonturenpark hellendoorn

Prullenbakken Avonturenpark Hellendoorn

Ik vind het meer een grote Kermis dan een Avonturenpark.

einde, pretpark, avonturenpark, hellendoorn

1995/1996

Persoonlijk zou ik er niet meer naartoe gaan. Het personeel is daar trouwens wel erg vriendelijk! Maar de kinderen hebben genoten en daar gaat het om!

Lees ook:

Ben jij weleens in Avonturenpark Hellendoorn geweest?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Jazeker! Als kind en als volwassene. Ik vond de heks als kind altijd zo eng.

 2. Ik kende het park dus helemaal niet.

  Die moet ik even opslaan!

  Je hebt het wel gezellig gehad zo te zien!

 3. Shannon Sheila schreef:

  Wat een leuke foto’s allemaal! Tof dat je de foto’s van vroeger nog hebt en die met de nieuwe foto’s kan vergelijken. De prullenbakken zagen er inderdaad geinig uit. Zelf ben ik er nooit geweest.

 4. Birgit schreef:

  Oooh wij zijn er vorig jaar geweest en aankomende zaterdag gaan we weer!

 5. Nathalie schreef:

  Jammer dat jullie Baba en Bella niet gezien hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.