mamablog, batboy, appie hap

Appie Hap

Vorige week was Sten jarig. Naast de vele auto’s waar hij zo dol op is, kreeg hij ook een spel: ‘Appie Hap’. Wij houden van spelletjes spelen en dit is erg leuk voor kinderen vanaf 4 jaar.

Appie Hap

Appie Hap doet mij een beetje denken aan ‘Dokter Bibber’ en ‘Krokodil met kiespijn’. Het spel kun je met 2-4 spelers spelen en is voor kinderen vanaf 4+.

Appie (de wolf) heeft allemaal rare dingen gegeten en nu zit het vast in zijn beugel. Aan jou de taak om met een pincet alles te verwijderen zónder de beugel te raken!

Inhoud

De doos bevat:

  • Een wolvenmuil. Deze werkt op 3 AA batterijen (niet inbegrepen).
  • 12 Kleine voorwerpen
  • Een pincet met aan de andere kant een haakje
  • Een spinner

Het spel spelen

De wolf huilt en zijn bek gaat open. Dan leg je alle 12 kleine voorwerpen in de bek en geeft een draai aan de spinner.

batboy, mamablog, appie hap

De spinner geeft aan welk kleur voorwerp je uit de bek van de wolf moet pakken. Dit gebeurd heel geconcentreerd, want je mag met de pincet de beugel niet raken. Gebeurd dat toch, dan begint de wolf te huilen of te grommen en gaat zijn bek één stand dicht.

mamablog, batboy, appie hap

In totaal zijn er 5 standen en wordt het dus steeds lastiger om de voorwerpen uit de bek te halen. Soms gaat de bek ook vanzelf een stand naar beneden, want de wolf wordt snel moe en begint te gapen.

Als de bek van de wolf zover dicht is dat je de voorwerpen er niet meer kunt uithalen is het spel afgelopen. Wij drukken op het knopje en gaan gewoon weer verder.

Moeilijk

Voor Sten is het nog wel een beetje moeilijk, vooral met de pincet. Met de haak probeert hij de voorwerpen eruit te halen, maar raakt meteen de beugel. Heel stiekem (niemand ziet het volgens hem) pakt hij met zijn vingertjes een voorwerp en maakt het snel vast aan de haak. ”Ja, ik heb er één!”

mamablog, batboy, appie hap

mamablog, batboy, appie hap

Winnaar

Degene die de meeste voorwerpen heeft verzameld heeft gewonnen.

mamablog, batboy, appie hap

Welk spel is bij jouw thuis favoriet?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Wat een grappig spel! Het favoriete spel van onze kinderen is da met de hond in bad. Kom even niet zo snel op de naam.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Rummycub! Dat pak je heel makkelijk even. Het vervelende is alleen dat ik echt altijd wordt ingemaakt door mijn kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.