playmais, batboy

Knutselen met playmais

Op een regenachtige dag is het leuk om te knutselen. Ik kocht ooit eens een emmer playmais en haalde het tevoorschijn. Het is leuk om te doen en de kinderen maken er de mooiste creaties mee! 

Knutselen met playmais

Ik ken playmais wel, maar we hebben er nog nooit mee geknutseld. Ooit kocht ik een grote emmer en zette het in de kelder onder het mom van ‘dit komt vast nog wel van pas’.

Het was een regenachtige dag en dan is het leuk om te knutselen. Ik haalde de emmer uit de kelder en we gingen lekker knutselen.

Alleen water

Playmais is voor kinderen vanaf 3 jaar en hiermee worden de creativiteit en motorische vaardigheden gestimuleerd. Het is super leuk om te doen en helemaal niet moeilijk.

Het enigste wat je nodig hebt is een vochtige doek en dan kan je aan de slag. De playmais maak je vochtig door het op de doek te deppen en dan plakt het zo aan elkaar vast. Geen geknoei met lijm dus.

Het enigste is dat de mais iets afgeeft aan de vingers, maar als je aan het knutselen bent horen vieze vingers er gewoon bij.

batboy, knutselen met playmais, mamablogger, batboy

Aan de slag

Je kan echt alles maken met deze vrolijk gekleurde mais en geconcentreerd gingen ze aan de slag. Sten is normaal niet zo van het knutselen, maar hier had hij echt heel veel lol in. Je kan het ook vervormen of iets afsnijden.

knutselen met playmais, batboy

Met stift hebben ze er oogjes op getekend en ik vind ze erg leuk geworden! Deon maakte twee rupsjes en twee poppetjes.

knutselen met playmais, batboy

Deon zijn creaties

Kinderknutsels zijn altijd zo leuk en op deze regenachtige dag fleurt het huis er ook nog helemaal van op!

Playmais kun je kopen bij heel veel winkels zoals bijvoorbeeld Action, Hema of een speelgoedwinkel.

knutselen met playmais, batboy

Heb jij ook playmais in huis?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Wel eens gehad.. maar was hier een en al ellende helaas. Het spul gaf af aan de handen en kleren. En het plakte niet echt super. Weet trouwens niet meer welk merk het was, is al een tijdje terug. Denk dat wij zo’n Chinese Aliebaba variant hadden haha.

    Zo te zien hebben jullie er veel lol aan. Leuk om er oogjes op te tekenen. 🙂

  2. Gerdi schreef:

    Wat een goed idee.. ik zal eens kijken of ik het nog ergens kan vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.