glazen potje

Maak je eigen kunst in een glazen potje

Een leuk DIY project om samen met je kind(eren) te doen. Deze vrolijke potjes met gekleurd ‘zand’ staan super gezellig in huis en zo maak je je eigen kunst in een glazen potje!

Glazen potje

Het doet je misschien wel een beetje denken aan de zomer, deze potjes, maar wanneer het buiten zo vies weer is vind ik het altijd gezellig om lekker te knutselen aan tafel. Dit leuke DIY project is heel gemakkelijk om te maken en erg leuk om te doen. Om deze vrolijke potjes te maken heb je niet heel veel nodig en het is heel makkelijk.

Benodigdheden

 • Zout
 • Gekleurd krijt
 • Vel papier
 • Glazen potje

zout, krijt, batboy, diy, glazen potje

Leg eerst een hoeveelheid zout op een vel papier.

jozo zout, jozo, zout, batboy, diy, glazen potje

Kies een kleurtje krijt en dan rol/kras je met het krijt door het zout net zolang totdat al het zout gekleurd is. Wanneer je de kleur donkerder wilt hebben rol je het krijt wat langer door het zout totdat je de gewenste kleur hebt.

Deon wilde niet teveel roze dus hebben we maar één laagje gedaan. Sommige laagjes iets hoger zodat je een speels effect krijgt.

zout, jozo zout, batboy, diy, krijt, stoepkrijt

Wanneer je klaar bent giet je het zout vanaf je vel papier in een glazen potje. En zo giet je elke keer een nieuw laagje met een ander kleurtje erboven en dat geeft een heel leuk en mooi effect!

diy, zout, gekleurd zand, stoepkrijt, glazen potje

Ik heb een potje babyvoeding gebruikt, maar je kan het ook in een glazen (wijn) fles gieten zodat je allemaal verschillende soorten en maten bij elkaar hebt staan. Op het dekseltje heb ik aluminiumfolie heen gevouwen.

Wat ziet het er gezellig uit hé! Het lijkt wel een beetje op de glazen flesjes met zand die je altijd ziet wanneer je op vakantie bent in bijvoorbeeld Spanje. Zo’n mooi tafereeltje met zon, zee en palmbomen in een glazen flesje, ken je dat ook?

diy, kunstwerk, krijt, stoepkrijt, zout, pot, glazen pot, batboy, glazen potje

We hebben het ergens neergezet zodat Sten er niet bij kan, want als hij het in zijn handen krijgt en ermee gaat schudden gaan alle kleurtjes door elkaar en dat zou zonde zijn!

Heb jij al eens zoiets gemaakt?

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Volgmama schreef:

  Wat leuk! Wij hebben dat vroeger wel eens gekocht in Spanje haha. Je kunt er eventueel ook nog een leuke sticker opplakken of touwtjes aan de flessenhals hangen. Leuk hoor!

 2. Yvonne schreef:

  Hier zou ik zelf dus nooit opgekomen zijn!

  Wel veel stoepkrijt in huis! Milan is dol op stoepkrijten. En dat is dan ook regelmatig aan de straat te zien 😉

  Ik ben nooit zo creatief, maar dit is inderdaad wel erg leuk. En makkelijk om te doen…

 3. Oh ja! Vroeger deden we dit ook altijd, super leuk!

 4. Blijft leuk…. nostalgie voor pijn. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.