de eerste stapjes

De eerste stapjes

Wanneer je kindje zelfstandig kan lopen koop je zijn eerste schoentjes. De eerste stapjes zijn erg bijzonder en het is belangrijk om goede schoentjes te kopen. Koop lederen schoentjes om de huid van de voeten op een natuurlijke manier te laten ademen en afkoelen en ze moeten voorzien zijn van een stevig contrefort ( lees Kinderschoenen voor voetjes in de groei ).

De eerste stapjes

Wanneer je kindje zijn eerste stapjes zet is per kind verschillend. Het ene kindje loopt al met 10 maand en een ander misschien met 18 maand. En als je kindje dan voor het eerst zijn of haar eerste stapjes zelfstandig heeft gezet is dat een moment om nooit te vergeten! Brent is nu ruim 9 maand en begint zich nu een beetje op te trekken dus het duurt niet lang meer voordat hij opeens gaat staan en dan gaat het heel snel.

Wanneer koop je de eerste echte loopschoentjes?

Het is niet nodig om dan meteen al schoentjes te kopen, want binnen kan hij makkelijk op blote voetjes ( mits het niet te koud is natuurlijk ) of sokjes/slofjes met antislipzool. Hierdoor kunnen de voetjes en spieren zich goed ontwikkelen.

Het is belangrijk dat de schoentjes van natuurlijk materiaal zijn zoals bijvoorbeeld leer (dit geld voor zowel de binnenkant als de buitenkant van de schoen ). En dat ze de juiste maat hebben. Tussen de leeftijd van 1,5 tot 2,5 jaar groeien kindervoeten bijna 2 cm. Controleer daarom de maat van de schoentjes één keer in de 3 maand.

Wat doe jij met het eerste paar schoenen van je kindje?

Je hebt nu de eerste paar schoentjes voor je kindje gekocht, maar  voor je het weet is hij alweer toe aan een nieuw paar. Die eerste schoentjes waar je kindje voor het eerst op heeft gelopen blijven speciaal en herinneren je aan dat speciale moment, maar wat doe je met zijn/haar eerste paar schoentjes?

De foto hierboven is van mijn eerste schoentje. Ik ben in december geboren en zette mijn eerste stapjes toen ik ruim 13 maand was. Binnen liep ik op slofjes en toen het zomer werd kreeg ik mijn aller eerste echte schoentjes; lederen sandaaltjes.

Het verzilveren of verbronzen van de eerste schoentjes

Het was in die tijd ( ruim 30 jaar geleden ) helemaal in om het eerste schoentje van je kindje te laten verbronzen en dus liet mijn moeder  bij een luxe huishoudzaak mijn schoentje verbronzen ( het andere sandaaltje heeft ze weggegooid ). Waarschijnlijk kon je toentertijd het schoentje ook laten verzilveren, maar brons was op dat moment helemaal in en je zag ze dan ook bijna overal. Hoe meer het schoentje versleten was, hoe mooier en dit is dan ook terug te zien wanneer het schoentje is verbronsd of verzilverd.

De prijs is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt; verbronzen, verzilveren, vertinnen of misschien wel vergulden en daarbij ligt het eraan wat de zoollengte is en of het een hoog of laag model schoentje is. Wil je het nog specialer maken kan je er ook nog de naam en datum in laten graveren.

Waar kan je dit laten doen?

Op internet staan verschillende websites waar je dit kan laten doen. Hiervoor dien je een formulier uit te printen en het schoentje op te sturen. Bij de meeste juweliers kan je ook terecht of bij sommige schoenmakers.

Zo heb je een mooi en blijvend aandenken aan de eerste stapjes van je kindje. Je kan er ook voor kiezen om iets anders te laten vereeuwigen. Denk bijvoorbeeld aan: tandje, speentje, navelstrengklemmetje of rammelaartje.

Heb jij je eerste schoentje nog? En wat doe jij met het eerste schoentje van je kindje?  

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
  1. Volgmama schreef:

    Ik heb ze gewoon bewaard. Ik ken dit wel van vroeger maar mijn ouders hebben dit nooit gedaan. Wel een tandje van ons aan een kettinghanger. Ook iets uit die tijd.

  2. Mijn eigen eerste schoentje heb ik niet (meer). Ik ben zelf niet zo van het verzilveren of verbronzen. Van dochterlief heb ik ze wel bewaard, en zoonlief loopt er nog op (hij loopt nog niet zo lang, haha). De schoenen van dochterlief hebben we trouwens bij onze bruiloft prachtig laten fotograferen, dus die zijn ook wel een beetje vereeuwigd op die manier.

  3. Ik heb er nog wel eentje waar ik wel wat mee wil doen.maar ik heb ook een hele leuke ring gekregen met mijn eerste 🦷 tandje erin.erg leuk en na 57 jaar heb ik het nog altijd om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.