dokter visser, kinderschoenen, kinderen, schoenen, voeten, voetjes, groei, groeien, scapino, leer, leren schoenen, keurmerk

Kinderschoenen voor voetjes in de groei

Goede kinderschoenen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van kindervoetjes. Waar moet een goede kinderschoen aan voldoen?

kinderschoenen, kinder, schoenmaat, schoenen, dokter visser, voeten, batboy, keurmerk, leer, leren schoenen, kinder schoen, scapino

Lederen schoenen € 59,95

Kinderschoenen

Deze stoere lederen schoenen heb ik voor Deon gekocht bij Scapino en heeft het Dr. Visser keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor kwaliteit.

dokter visser, dokter visser keurmerk, keurmerk, batboy, leer, scapino, leren schoenen, kinderen, kinder voeten, voeten,

Dr. Visser keurmerk

Kinderschoenen voor voetjes in de groei moeten volgens Dr. Visser aan 4 strenge eisen voldoen:

 1. Pasvorm; ruimte voor de tenen en stevigheid rond de hiel
 2. Materiaal; kwaliteit schoenen van leer of canvas
 3. Voering; de binnenzijde is altijd gemaakt van leer
 4. Zool; buigzame zool voor een goede voetafwikkeling

Omdat kinderen de hele dag op schoenen lopen is het belangrijk dat ze goede schoenen dragen. Wanneer je kindje op verkeerde schoenen loopt kan dit nadelige gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de stand van de tenen, stand van het hielbeen, de knieën en de rug. Als je kindje de verkeerde schoenen draagt kan hij/zij op latere leeftijd lichamelijke klachten krijgen zoals bijvoorbeeld last van heupen, onderrug en knieën.

Lederen schoenen

Lederen schoenen zijn sterk en soepel en het ademt om transpirerende voeten te voorkomen ( kunststof schoenen ademen niet ). Daarbij zijn lederen schoenen ook nog eens heel makkelijk in onderhoud. Ik spuit ze wel altijd in met een speciale spray.

Ook zijn de schoenen voorzien van een stevig hielstuk ( ook wel contrefort genoemd ). Een stevig hielstuk zorgt ervoor dat veel problemen voorkomen worden die veroorzaakt worden omdat het hielbeen naar binnen hangt. Wanneer je kindje altijd met stevige hielstukken loopt worden de spieren gevormd en aangesterkt. Het is dus belangrijk dat wanneer je kindje kan lopen schoenen te kopen met een stevig hielstuk.

scapino, lederen schoenen, schoenen, kinder schoenen, batboy, voeten, kinder voetjes, contrefort, hielstuk,

Het is ook erg belangrijk de schoenmaat van je kindje regelmatig op te meten. Wanneer je kindje zijn eerste schoentje aan kan heeft hij/zij vaak maat 20/21. De eerste schoentjes van je kindje moeten zo soepel mogelijk zijn met voldoende ruimte aan alle kanten.

Welke schoenmaat heeft mijn kindje?

Toen ik de voor de aller eerste keer voor Deon schoenen ging kopen heb ik zijn voeten bij een schoenenzaak laten opmeten. Een kindervoet groeit ongeveer drie schoenmaten per jaar tot en met de leeftijd van 3 jaar. De voeten van 4 en 5 jarigen ( Deon ) groeien gemiddeld twee schoenmaten per jaar. Daarna groeien de voeten steeds iets minder snel. Deon heeft nu schoenmaat 28.

Twijfel je of de schoen te klein is kan je dit heel gemakkelijk opmeten door de binnenzool van de schoen eruit te halen en je kindje op de binnenzool te laten staan. Komt de voet over de zool heen dan is het tijd voor nieuwe schoenen.

Ik kies het liefst schoenen met klittenband, omdat Deon graag ook zelf zijn schoenen wil aantrekken en dat gaat met klittenband snel en makkelijk.

Let jij bij het kopen van kinderschoenen op het materiaal?

Lees ook:

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Jazeker! Ik ga ook het liefst voor leren schoenen. Dat vind ik voor mezelf al fijn (op sneakers na zeg maar), dus voor de kids helemaal. Ik ben voor de kids hoe dan ook wat kritischer als het om schoenen gaat, gek he?

 2. Yvonne schreef:

  Ja ik heb jaren als mystery shopper gewerkt en dan moest ik zeer regelmatig de Scapino bezoeken. Daar heb ik veel geleerd over kindervoeten.

  ja materiaal is voor mij zeer belangrijk….

 3. Volgmama schreef:

  Eerlijk gezegd let ik niet zo op het materiaal.. Wij hebben van alles wat aan schoenen. goedkope en dure..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.