zwanger, ivf, icsi, picsi, düsseldorf, batboy, kinderwens

Als zwanger worden niet vanzelf gaat ICSI #9

zwanger, ivf, icsi, picsi, düsseldorf, batboy, kinderwens, kliniek dusseldorf

De vierde ICSI behandeling was geslaagd en de zwangerschapstest positief. Maar met 9 weken zwangerschap had ik opeens bloedverlies en toen ik op de stoel moest gaan liggen voor de echo was ik zo bang om het slechte nieuws te horen…..

De echo

Lees hier deel 8.

Met het zweet in mijn handen wachtte ik wat ze ging zeggen. Ik durfde niet te kijken, maar automatisch gingen mijn ogen meteen naar het scherm. Ik kon niet geloven wat ik zag. ”Jee, wat is het gegroeid”, dacht ik. Het hartje klopte ook nog dus alles was gelukkig in orde! Er was één hartje te zien, maar geen spoor van het andere eitje…..

Ik mocht niet meer werken en moest rustig aan doen. Bloedverlies kan gebeuren tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Het hoeft niet altijd te betekenen dat je een miskraam krijgt. Ook kan het veroorzaakt worden door een ontsteking, innestelingsbloeding of poliep.

Genieten van de zwangerschap?

Ik bleef 2 weken thuis en ben daarna weer aan het werk gegaan, maar opeens had ik weer licht bloedverlies. Ik heb meteen weer gebeld of ik langs kon komen om een echo te laten maken. Gelukkig kon ik direct komen. Dat vind ik trouwens wel heel erg fijn van de vrouwenarts in Duitsland. Wanneer er iets is kan je direct komen en hoef je niet eerst in spanning af te wachten.

Er was gelukkig niks aan de hand, maar mocht tijdelijk niet werken.  Zo had ik dus geen afleiding en bleef de hele tijd denken dat het mis kon gaan. Genieten dat ik zwanger was kon ik echt niet. Ik leefde elke dag met de gedachten dat het zo opeens mis kon gaan, want dat waren we nu wel gewend. Mijn angst om het te verliezen achtervolgde mij elke dag mijn hele zwangerschap lang. Gelukkig kreeg ik elke 4 weken een echo.

Het boekje

Alles wat ik heb meegemaakt heb ik dus allemaal in dit boekje opgeschreven zoals je hebt kunnen lezen in Deel 1 . Ik had dus nooit gedacht dat toen ik begon met schrijven en zoveel tegenslagen mee zal maken, dit boekje voor ons na 2 jaar behandelingen een ‘happy end ‘ heeft.

boekje, persoonlijk, iui, zwanger, kliniek dusseldorf, kinderen krijgen, baby's, batboy, persoonlijk, ziekenhuis, hormonen
Mijn persoonlijke boekje

Als je eenmaal zwanger bent geweest

De zin: ”Als je eenmaal zwanger bent geweest, zal je zien dat je daarna zo weer zwanger bent” heb ik heel vaak gehoord. Natuurlijk wil ik graag nog meer kinderen, maar ik ging er niet vanuit. En daarbij was ik er ook helemaal niet mee bezig.

Ik wilde genieten van ons wondertje, want had niet gedacht dat het ons ooit zou lukken. We hadden één eitje in laten vriezen en als de tijd daar is zouden we proberen of het nog een keer mocht lukken.

IUI, IVF en ICSI is heel erg zwaar zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ging er bijna aan onderdoor, maar ik ben doorgegaan hoe zwaar dat ook was. Wij mogen blij zijn dat het ons uiteindelijk toch is gelukt.

De volgende keer schrijf ik over ons eitje in de vriezer.

6 gedachten over “Als zwanger worden niet vanzelf gaat ICSI #9”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *