fiets, kinderfiets, leren fietsen, eerste fiets, kind

De eerste fiets van je kind: waar moet je op letten?

Het is spannend om de eerste fiets voor een kind uit te zoeken, dit is ten slotte de fiets waar je kind op gaat leren fietsen. In dit artikel bespreken we waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van de eerste kinderfiets, en krijg je tips hoe je de juiste fiets vindt. Ook leggen we uit hoe je online een kinderfiets koopt.


Met of zonder zijwielen

Een keuze die je moet maken bij de aanschaf van een kinderfiets, is of je een fiets met of zonder zijwielen koopt. Vroeger werden kinderfietsen alleen met zijwielen verkocht, maar tegenwoordig maken steeds meer kinderen meteen de stap naar een fiets zonder zijwieltjes. Alsnog is het beste om een fiets met zijwielen te kopen, omdat je deze toch los kunt halen wanneer het nodig is, en zo heb je ze in ieder geval achter de hand.

Een goede fiets voor een lage prijs

Je kunt een hoop geld besparen door een kinderfiets op internet te bestellen. Dit komt omdat webshops geen dure winkel en extra personeel nodig hebben om de fietsen te verkopen, waardoor ze deze tegen een lagere prijs kunnen leveren. Daarnaast scheelt het ook tijd, omdat je niet naar een fietsenwinkel hoeft te gaan. De volgende dag heb je de fiets al in huis, waardoor dit een prima optie is om snel en goedkoop een kinderfiets te kopen.

De juiste maat

Veel mensen denken dat je geen fiets online kunt bestellen, omdat je een fiets moet uitproberen om de juiste maat te vinden. Gelukkig zijn hier oplossingen voor, want bijna elke online fietsverkoper heeft op de website wel een maattabel staan. In deze tabel is het makkelijk om af te lezen welke maat fiets voor jou geschikt is.

Bijbehorende accessoires

Voor kinderen is een helm het belangrijkste accessoire, omdat dit extra veiligheid geeft. Naast een helm zijn er ook nog andere accessoires om te bestellen, zoals een fietsmandje waar een kind makkelijker wat spullen in mee kan nemen.

Loopfiets of normale fiets?

Of je een loopfiets of een normale fiets voor je kind koopt, hangt vooral af van de leeftijd. Meestal is een loopfiets de eerste fiets, al maakt een kind hierbij nog geen trappende beweging. Een loopfiets is goed voor de ontwikkeling van kinderen, omdat deze op een jongere leeftijden al een aantal vaardigheden ontwikkeld welke nodig zijn bij het fietsen. Denk hierbij aan het sturen van de loopfiets, het inschattingsvermogen en het reactievermogen. Hierdoor geeft de loopfiets kinderen een goede basis om daarna sneller te leren fietsen op een echte fiets.

De fiets monteren

Wanneer je een kinderfiets online koopt, moet je deze vaak zelf afmonteren. Dit klinkt ingewikkelder dan het is, want bij de meest fietsen hoef je alleen het stuur, het voorwiel en de trapper er op te zetten. Let bij het afstellen van het stuur en het zadel wel op, dat het kind nog goed bij de grond kan. Dit is belangrijk omdat een te grote afstand tot de grond ervoor zorgt dat het kind sneller valt.

Gewicht is belangrijk

Het is voor kinderen belangrijk om een fiets te kopen welke zo licht mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat ze de fiets makkelijker onder controle kunnen houden, wat de veiligheid vergroot. Zelfs een lichte fiets is voor kinderen al zwaar, waardoor elke kilo meetelt.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
  1. Geke schreef:

    Goeie tips! Ik heb mijn jongens nooit met zijwieltjes laten fietsen. Ze konden op hun loopfietsje heel hard en een tijdje met hun voeten van de grond. Dus dat balans en sturen konden ze al. Het enige wat ze nog moesten leren was het trappen en remmen. Ze konden allebei met 3 jaar fietsen.

  2. Vincent Rondwijk schreef:

    Mijn zoontje is nu vier jaar oud en staat te springen om te leren fietsen. We zijn nu op zoek naar een fiets die de juiste maat heeft. We gaan in ieder geval ook letten op het gewicht van de fiets.

  3. Thanks voor de tips! Een goede suggestie is altijd een Woom kinderfiets, deze zijn namelijk helemaal afgestemd op de bouw van kinderen. Hierdoor kunnen ze goed en veilig leren fietsen. Heb je hier al eens naar gekeken?

    Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.